icon

Dávali ste deťom Fenistil, aby ste sa aspoň raz do mesiaca vyspali?

dovidopp
3. jan 2022

Ahojte žienky dávali ste svojim detičkam občas fenistil aby ste sa aspoň raz do mesiaca vyspali ? Keďže Vám vôbec nespali a zaspávali Vám nad nadránom okolo 4/5? Zvykli si na to či ?

ingush616
3. jan 2022

@dovidopp nikdy. Väčšiu hovadinu som nepocula

heidy222
3. jan 2022

@zuzuliennka1 Ano Fenistil je antihistaminikum, cize blokuje kaskadu alergickej reakcie, tym aj znizuje opuch, Ale len pri alergii. Ak sa jedna o respiracne virusy, tam ide mechanizmus opuchu sliznice cez ine cesty, ine cytokiny, nie cez histaminovu kaskadu, antihistaminikum nepomoze. Som lekarka, nie na slovensku, my Antihistaminika davame len na alergiu. Mozno Este pomoze U alergika, ktory prechladne a neda sa urcit ci jeho zapal v nose nema aj alergicke Komponenty. Na slovensku pri fenistile detom ide asi o zauzivany postup, nieco co naucili starsi lekari mladsich, Ale bohuzial nekoresponduje s tzv. Medicinou zalozenou na dokazoch

bubik6x
3. jan 2022

Pane bože nad tým sa normálne hlava zastavuje, ale to nič raz som vošla do potravín s 1,5 ročnou dcérou v kociari a predavačka sa ma opýtala či dobre spi lebo keď nie tak mi môže poradiť a dávať jej dithiaden tak ako ona svojmu chlapcovi až do 5 rokov takže nie si jediná kto robí takéto kraviny, ak ti to svedomie dovolí tak prosím ty si matka a ty o tom rozhodujes

zuzuliennka1
3. jan 2022

@heidy222 nejde o zauzivany postup, ale zavisi to samozrejme od pediatra, ja mam asi aj miernu “profesionalnu deformaciu”, kedze mam v najblizsej rodine dvoch lekarov. Fenistil kvapky sa brali doma len v relevantnych pripadoch a synovi ich lekarka tiez zatial len raz predpisala. Fenistil kvapky lekar tiez moze predpisat ale aj preventivne na predidenie alergickej reakcii pocas liecby. Resp. pri desenzibilizacnej liecbe.
Ale urcite nie na lepsi spanok dietata 🙄🤦🏼‍♀️

babulkomale
3. jan 2022

Nedavala som detom lieky len tak, moje deti nikdy neuzili Nurofen, nedojcila som s vinom v ruke ako je to in, nepopijala tehotna denne víno ako to odobrila gynekologicka kamaratke kvoli akymsi predcasnym stahom maternice, nepopijam po terasach pivo grgajuc, kym sa vedla deti v piesku hraju, vzdy som bola triezva a pripravena sadnut do auta zaviezt deti a nielen svoje na pohotovost, navstevam neponukam alkohol, aby ich deti videli tackat sa od nas...nezapadam do modernej spolocnosti 🤦 ak niekto na triezvu zenu, matku povie ze je moralistka, alebo na tu co nedáva detom penu z piva, povie ze mudruje, tak uz naozaj neviem kam sme dospeli ako spolocnost.
Kazdopadne mi to vela napoveda o pricine zvlastneho spravania niektorych deti. Odmalicka dopovane liekmi 🤦

leaa3366
3. jan 2022

@dovidopp jedine keď doktorka predpisala a keď mala bola chora nepokojma tak v tedy

danulicek
3. jan 2022

pri prvom synovi som sa rok nevyspala vobec, hodinove spanky nepovazujem za spanky. budil sa tisickrat za noc az do svojich siestich rokov... inac je zdravy, vsetko ok, len so spankom sa nekamarati, uz odkedy bol v brusku. bola som vselijako zufala, ale aby som davala fenistil "na vyspatie", to teda nie.

svetadielko
4. jan 2022

Určite nie, dávam len keď mi doktorka predpíše a je na to aj pádny dôvod. Mám doma nespavca, ale nikdy mi nenapadlo dávať ho len tak. Len tak mimochodom, z fenistilu nemusí lepšie spať, sú tam dva hlavné vedľajšie účinky a to buď spavosť alebo nadmerne podráždenie. Moja z neho bola vždy ako sto čertov a teda lepšie určite nespala. Zase napr ja keď vezmem fenistil má z neho úplne vypne.

alka234
4. jan 2022

@dovidopp toto čo ťa napadlo? Veď môžeš ublížiť bábätku. To je choré inak, mala by si ísť na vyšetrenie. V živote by ma to nenapadlo. Fenistil je liek na alergiu. To kde si videla bez príčiny dávať dieťaťu lieky. Teba by mala prísť pozrieť sociálka . Bohvie čo robíš s tým dieťatkom. Že vyspať sa. S tým si mala počítať, že to tak bude. Milióny matiek sa nevyspi, ale toto ich určite nenapadne.

ingush616
4. jan 2022

@bubik6x pane bože 🥺 to aké nenormálne ženské existujú ????

tulipanicek
4. jan 2022

Zavolaj s touto otázkou lekárke. Hneď budeš mat jasnú odpoved.
Úplne celé zle. Btw, moje dieťa občas musí uzivat fenistil, nikdy pri ňom ale nespala lepšie.
Keď máš problém so spánkom dieťaťa, napis sem aký máte režim.

cacianka
4. jan 2022

@viestta kamoske dedko navaril, spala dva dni v kuse...😱
No je to 55rokov, premlčané...

luccy89
4. jan 2022

Nemaj obavy, vobec fenistil nanho nemusi takto ucinkovat, mojmu som dala po ockovani a ziadna zmena. Do 2r sa budil 6-Xkrat za noc, teraz mozno mesiac pred 3 narodkami co prespal celu noc! Ani ziadny ,,poriadny” rezim ako som tu videla radu nezabralo. A ano aj spava somnou. Takze zmier sa s tym, neries to a bude sa ti lepsie dychat. Jednoducho su aj take deti…

zanetakostolna
4. jan 2022

@dovidopp to co je za otazku? Lieky pre deti sluzia na konkretny ucel a nie aby sa maminka vyspala. Ale uz ked sa pytas,tak nepouzila a nevyspatie je sucast materstva.Tak sa s tym treba stotoznit alebo dieta odlozit a potom sa vyspis.Ako moze dat niekto takuto otazku...

elizuella
4. jan 2022

@dovidopp cau, vidím ze ta tu kamenuju. Žienky keby ste vedeli, čo sestričky novorodencom natrepu, len aby spali celu noc a nerevali. Kľudne fenistil a kadejaké iné kvapky... takže, zd to chce skúšať matka, ktorá mesiace nespi ma až tak neprekvapí. Takisto, aby vydržali cestovať 10 hodín aute, tak im matky supnu kinedril.takze sa nečudujem. Podla mňa lepšie dat raz za mesiac febistil, ako nechat dodeptat matku nespavosťou. Teda, ak ten fenistil zaberie teda.

hapa133
4. jan 2022

@ivangeline 🤣🤣 predstav si,ze ja kazdy vecer uspim dieta a nespi dobre 🤣

bubik6x
4. jan 2022

@ingush616 tiež som sa divila a okomentovala to tým že ona musí vstávať do práce a spí len 5 hodín v noci, tak som jej odpovedala že čo by som dala za to keby mi dcérka spala aspoň tých 5 hodín a aj keď padám doslova na hubu tak by ma to v živote nenapadlo a tiež som chodila do prace a dcérka si spievala do 2 v noci a ja som vstávala o 5 ráno 🤣

neffely
4. jan 2022

@dovidopp mne dr. Odporučila sirup na ukludnenie a lepší spánok. Moja staršia dcéra skoro každú noc buntosi, je namesačná a keďže spí hore na poschodovej posteli tak som každú chvíľu pri nej lebo sa bojím že mi spadne :-/ ale tuším je kludnejsia odkedy jej ho dávam a to aj sem tam zabudnem ... Volá sa to Pediakid

neffely
4. jan 2022

@neffely nieje to nič návykové, nieje to na predpis tak dúfam že ma tu nezačnete osočovať že čo som to za matku :D je to bylinkové tak ako všelijaké kvapky a sirupy na koliky a na vetry ... A voľakedy sa liečilo len bylinkami, samozrejme v zdravom množstve a bolo dobré 🙂

ericka168
4. jan 2022

@dovidopp Ja som sa nevyspala uz 6 rokov prvy reval cele noci to sme sa sa prechadzali po byte po nociach.. druheho syna som kojila a vstaval kazdu hodinu v noci extrém ale nikdy ma ani nenapadlo rozmyslat nad nejakymi liekmi pre deti, aby som sa vyspala.. Chapem, ked si vycerpana pozname to asi vsetky maminy, ale treba vydrzat prejde aj to obdobie.😊

adri97
4. jan 2022

@dovidopp kde na takéto bykoviny chodíte???? Ako vam to môže vôbec napadnúť takato vec?! Ja už fakt nerozumiem niektorým ľuďom. Choré. Podľa mňa nikto normálny nedáva bábätku lieky, aby spalo. Upracte si to v hlave prosím, než niečo vyvediete.

svetadielko
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
5. jan 2022

@hapa133 Jej nespi vraj celu noc!

mishellinka5
5. jan 2022

@hapa133 tiez som vzivote lepsiu radu necitala 🤣🤣🤣 uspi dieta a bude spat! Fuuuu toto vediet skor!

banderaska29
5. jan 2022

som na koníkovi roky, už som zažila témy, po ktorých som si povedala, že už som videla všetko a nič ma neprekvapí, ale toto je čerešnička na torte...
materstvo je poslanie, obeta, nekonečná láska a trpezlivosť (no dobre, to s tou trpezlivosťou sa aj ja učím za behu, ale prvoradé sú potreby mojich detí pred mojimi).. načo si si sakra robila dieťa, keď namiesto toho, aby si vyriešila príčinu nespavosti chceš dieťa uspať nejakým fenistilom ? prepáč ale ty si v poriadku ?

zuzikak
5. jan 2022

Otazka ci davaju zeny fenistil v preklade doslova znamena - chcete vedome a dobrovolne nadrogovat dieta? Pretoze o tom lieky su ak sa neuzivaju podla predpisu lekara a na jeho odporucenie. Ak nemozes spat v noci, pekne zbal malu cez den do kocika a posli tatinka dietata, tvoju mamu, svokru, rodinneho zodpovedneho prislusnika na aspon 2 hodinovu prechadzku a ty si lahni doma. Dieta treba pred prechadzkou nakrmit aby nebolo hladne a vydrzi. Aj mozno idealne pospi. Idealne 1 clovek doobrda, druhy poobede aspon 2-3x do tyzdna a prezijes to. Mas proste nespave uvrieskane dieta. Takych nas je vela. Mnohe zeny sa nevyspali niekolko rokov ak mali takto viac deti po sebe. Nuz hold nie kazde dieta spinka ako z idealneho romantickeho filmu. Pospi si vzdy ked spi dieta. Skus ci spi lepsie zavinuta alebo len prikryta, v postielke alebo pri tebe. Po kojeni alebo po kupani...Ak nevies zaspat pocas dna a nou, aspon si s nou lahni. Aj to je nejaky oddych. Len ju nedroguj prosim ta. Este jej uskodis. Naviac nech ta drzi pri zivote fraza, ze nic netrva vecne. Raz bude spat aj v noci 😉

hapa133
5. jan 2022

@mishellinka5 Presne 😅

rebekamarcusko
5. jan 2022

Tak roto by ma ani vo sne nenapadlo🤦‍♀️

lechtivka
5. jan 2022

V živote nie.
Hlavnie nie 3-4 mesačnej ako máš
Od kedy mám malú prispôsobujem sa jej, nie ona mne. Treba rátať stým nespaním v noci..

svetadielko
5. jan 2022

@neffely fenistil kvapky sú na predpis