Dávate deti do školy, keď majú kašeľ?
Dávate deti do skoly aj s kašľom? Syn zacal v piatok kaslat, teraz občas odkasle. Ma vlhký kasel. A trochu upchaty nos.
Och a keď sme pri téme choroby kedysi - zabúdam na choroboy, čo som ani ja ani moji rodičia netušila, že existujú a to XY chorôb s výsypom! To vy ste to všetko poznali z detstva? Ja nič! :D Rubeola, šarlachova angína, piata, siesta choroba, siedma choroba....moje decká to mali všetko... 😐😄
@jarmila2010 tak by som zapracovala na imunite. U nás majú vyslovene zákaz sedieť doma len tak. Kašeľ,sopel,pokiaľ nie je silný a dieťa je ok,ide sa. A veru učiteľka si dáva pozor. A dr nedá len tak pečiatku a to nehovorím o dobiehani učiva. Počas korony sme mali dva týždne zatvorený školu,áno počas celej korony.... aj vtedy bolo povedané,že sopel nie je dôvod na ostavanie doma. A to bol malý v predskolskej. A zaujímavé je,že sú skoro vždy full v triede. A ešte aj to učiteľka brble,že chýbajú niektorí. Skús dať termín k dr na doobeda prednáška o tom,že doktori majú hodiny aj poobede a pod.
Nie nikdy
Dávam, keď zakašle len ráno ide.
Ak cez deň, alebo už večer a noc zostáva doma plus aké su hlieny a ine symptómy. Odkozultované s dr. kde sme x krat šli kôli kašľu a našťastie nič z toho nebolo.
Do školy ide pokiaľ sa cíti dobre akonáhle vidím že je slabá ostáva doma kašeľ ak zakasle pár krát neriešim sople Tiež..
Ano, syn chytil zo skoly virozu, bolelo ho hrdlo, tak bol tyzden doma, este kasle, ale uz chodi do skoly. Kym trochu sopliky a mierny kasel tak jasne ze do skoly ide.
ja uvažujem nad mentálnym zdravím všetkých matiek a otcov, ktorí dávajú choré, kašľavé, sopľave dieta do školy/ školky. kam sa podel zdravý rozum, kam sa podela tolerancia a rešpekt voči ostatným, vidím tie primitívne osoby, ktoré tu priznávajú ako dávaju taketo deti do školy, nečudujem sa, prečo sa kovid šíril tak rýchlo. môžete sa hanbit, to je základ slušnosti myslieť na ostatných a nenakaziť ich vedome,
Podľa toho, ako sa cíti. Ak mu nie je zle, nemá teplotu, len trochu kašle, normálne ide do školy
@subartic ludom vyhovuje len to,co im do situacie zapada....ked sme sa mali testovat kvoli covidu,tak vsetci sa burili,boli nasrati ,lebo kvoli sopliku,kaslu musia praktizovat testovanie,karantenu,lebo vsak nie su chori a taketo saskarne nie su ochotni tolerovat
Ked nejake dieta v skole/skolke zakasle,ma sopel,uz je ohen na streche...
Ale ved...burili sa ze to nie je ziadna choroba.
Velmi odporujuce....
Ja tiez kvoli kychnutiu ,zakaslaniu ,sopliku nenechavam deti doma...
Davam ked ma iba kašeľ a nie príliš často. Ked kašle veľmi tak nie. Tak isto ked ma zelené sople nejde do školy. Viem že chodia deti co kašlú sem tam a aj my sme tak chodili
@nominativ @adrianap83
Tak ako u nas bolo normalne, ze deti mali sople a kasel. Ale aj so soplom a kaslom sme chodili do skoly, pokym nam nebolo zle, neodpadavali sme a nebola horucka. Niekedy aj s horuckou sme boli v skole😱, lebo dokym sa dovolalo rodicovi- jeden telefon na prevadzku, tak aj skola skoncila🙃a to bolo 35rokov dozadu. A ano, deti mali aj sarlach, aj anginy, aj rozne vysypy a bolo to vo vlnach. Len tie nazvy sme nevedeli- vzdy sa islo k lekarovi, "coze je to za vyrazka". Nie ako dnes, ze uz idete k lekarovi aj s pribliznou diagnozou (zo skusenosti, alebo od inych mamiciek ci z guugla). Viem to dost isto, lebo som bola furt nastvana, ze ja nikdy nic nemam a musim stale chodit do skoly🤪🤪🤪Roky rokuce som mala vymeskanu 0.
@tinkavvv
fuuuha to je dosť na prvý stupeň, len aby mu nedali robiť aj komisionálky a na druhom stupni to ale dosť naskakuje tie hodiny, lebo majú viac hodín za deň a to len týždeň je hneď 30 hodín, ono je dobré keď zvláda učivo dieťa ale tak si zober, že nie každé dieťa je rovnaké a také čo potrebuje byť viac v škole a potrebuje to mať vysvetlené od učiteľky, tak keď často vymeškáva je to problém, proste škola už neni škôlka, tam môžu deti chodiť ešte každý druhý deň🙂
@banderaska29 vies o tom, ze kasel (normalny bez pridruzenych priznakov) sa lieci 3-4 tyzdne??? A z cireho sopla aj s podporou kvapiek 5-7 dni? To ti da tolko dovolenky ci volna zamestnavatel? A ked mas deti 2-4? Vsak to vobec nemusis ist ty do prace a deti maju suvix zo skoly, lebo by tam chodili iba na navstevu🙄. Ak dieta "iba" kasle, nie je malatne, nema horucku, neboli ho hrdlo a nevykasliava "duhu", normalne ide do skoly...(a takisto sopel).
Ano davam
Zalezi samozrejme aky ten kasel je ,poznam uu rozne druhy a viem vyhodnotit celkovy stav dietata.minuly rok bol masaker chorob ,mam teraz druhaka a stvrtaka.Vkuse sa nieco tocilo.Keby boli doma kvoli sopliku a vykasliavaniu tak neviem no.Sama lekarka mi povedala kym decka kaslu 3tyzdne je to v pohode ,neskor mame prist.no chcem vydiet matku ktora necha skolaka 3tyzdne doma.To uz nieje skolka.a ok este prvy rocnik to je pohoda oproti tomu co sme dobiehali s tretiakom ..Takze pokial vidis sama ze je uplne v pohode len vykasliava ,v pohode.Polovica deti kasle v skole to mi ver.aj mok muz kasle uz mesiac a nic mu nieco ,vsetky vysetrenia ma v poriadku
@banderaska29 zaklad slusnosti je podla mna nikoho neurazat ,nezhadzovat,nemat pripomienky o mentalnom zdravi atd....tvoje vyjadrenia nemaju nic spolocne s toleranciou,ani slusnostou,ani s respektom....
Kazdy rodic si pozna svoje dieta a vie zhodnotit,ci je potrebne dieta nechavat doma alebo nie.
Kolkolrat sa nam stalo,ze deti boli fit,ziadny kasel,ziadny sopel,ziadna teplota a poobede nam zo skolky volali ,ze ma dcera horucku ,vecer vracala z horucky ....
Najinfekcnejsie choroby maju vzdy rychly nabeh a to neodsleduje nikto ani ked je v inkubacnom ci v stadiu s nespecifickymi priznakmi....
Do škôlky nie, do školy áno. Pokiaľ má priehľadný sopel, je bez teploty a nedusí ju
@mmoni89
No veru neni to sranda s chorobami a ešte cez školský rok, ako ja som tiež teraz cez letné prázdniny riešila streptokoka typu A a behali sme na výter, potom antibiotiká, lebo to sa len antibiotiká na to musia užívať, potom zase kontrolný výter, no to celkovo trvalo aj vyše dva týždne všetko.
Ked ma bledy soplik ja ho davam,pretoze je aj alergik,ale akonahle je zeleny soplik a ked pokasliava ho nedavam v ziadnom pripade
@nelinka15000 nasi chytili cez skolu streptokoka a vliezol im na ucha.nikdy v zivote nemali atb ani cez skolku .dost bude este chorob s horuckami ,keby ich necham kvoli vsetkemu doma tak su viac doma.aj ja musim fungovat so soplom a kaslom.a zas viem uz posudit kedy su fakt chori.
@vevesh babka,stary to pneumolog,vždy hovorila,že pľúca sa čistia od kašľa do 6tyzdnov. Takže logicky ja kašeľ môže toľko pretrvávať. Ale to nevysvetlis...
S kaslom ano,ak sa pridruzi sopel,teplota ,samozrejme,ze nie..moji synovia su alergici,sama dr mi ich len s kaslom odmietla nechat doma,ze nevidi dovod,ked iba kaslu..kaslat budu este dlho,do skoly ist mohli..
Podľa toho o aký kašeľ ide. Môj je alergik,zapchaty nos ma pravidelne, občas odkašlieva. Ale pri bolesti hlavy,nádche,že vidno,že je chorý,tak nie.
Ja by som dala, ak neprekašle celé noci alebo je choroba na ústupe.
Ja keď som chodila na základku, nikto neriešil sople ani kašle. Žiadny rodičia si nemohli dovoliť vymeškávať v práci. Pokiaľ sme nemali horúčky alebo vážnejší chorobný stav, išli sme do školy a robili to tak aj ostatní rodičia. Nikto na mňa nepozeral že mám sopel alebo kašeľ a choroby sa nešírili, málo detí chýbalo.
Nie.
Možno sa vám to bude zdať od veci, ale moja kolegyňa ktora má druhú prácu v školstve sa strašne rozčuľovala, že deti do školy dávajú choré.. a hádajte kto chodí do práce už druhy deň s chorobou? Je strašné zaujímavé, že čo je vycitanee rodičom dospelí robia úplne bez rozmyslu tiež.. či myslíte že dospelácke bacile sú iné? 🤪
Mne to nevadí, ja považujem choroby za úplne prirodzené, pokiaľ sa teda jedná o takéto banalitky.. mám tri deti, všetky majú astmu a alergie.. najma najmladší kašle takmer celý rok, aj keď je na liečbe.. jediné mesiace keď nekasle sú letné.. začne október a bude to tak stále.. čiže od októbra do marca by som ho vôbec nemala dávať do školy, podľa tejto diskusie.. nie, keď je chorý do školy nejde.. lenže IBA kašeľ nie je choroba.. ani priesvitný sopel... (Ten mávajú moje deti celý rok kvôli alergiam a aj ja a aj kychaju - viete aká je palina zakeracka?.. mne stále slzia oči a x toho tečie sopel, denno.denne smrkam, lebo stále "plačem")
Jasne ze dam do skoly. Aj do prace tak chodim..
@jana_eyre_2 ved prave ja sa tiez nad tym pozastavujem ze malo ktory dospely ked je chory ide na PN-ku ,vratane mojho manzela samozrejme.Vsade sa kasle,kycha..no ale das dieta do skoly ktore sem tak odkasle alebo sa vysmrka a uz na teba utocia .Chapam ta ,sama som alergik a s astmou som tiez bojovala.
Dcera sa citila slabo, bolelo ju hrdlo a zostala doma len v pondelok, kedze nemala teplotu. A nechat ju doma tyzden fuha teraz nastupila na bilingvalne gymnazium, pri dotacii 15 hodin jazyka tyzdenne neviem kedy a s kým by to dobehla. Ja mávam aj 3 tyzdne dusivy kasel. Cize pokiaľ sú priesvitné sople, nedusi sa kašľom, nema teplotu by nastupila do skoly max by som ju na ten týždeň oslobodila z TV

@adrianap83 aj moja mama povie, že keď som bola chorá, tak proste chorá, angína, chrípka, proste choroba jak ďas, dali sa lieky a bolo dobre. Dnes sa vlečú nekonečné divné choroby: iba sopel, iba kašeľ, iba teplota (to je aktuálne u nás), nekonečný sopel s celým spektrom farieb, nekonečný kašeľ s celým spektrom druhov, choroba typu jeden deň teplota, ďalší deň jednodňový kašeľ, ďalší deň len teplota, ďalší deň len sopel, ďalší deň nič, potom ďalší deň zas len teplota... Áno, tie deti NIE SÚ zdravé. Ale ja ako rodič s tým už niekedy nemám čo robiť.