Dávate deti do školy, keď majú kašeľ?
Dávate deti do skoly aj s kašľom? Syn zacal v piatok kaslat, teraz občas odkasle. Ma vlhký kasel. A trochu upchaty nos.
@maciatkolulu noo u nás to v škôlke a škole to isté,deti chodia s kašľom a sopľom do škôlky či školy,ale to není nádcha,ale poriadny "tuberácky" kašeľ.
Nech ma nik neukamenuje,ale osobne si myslím že pár dní s kašľom môže ale,neskoršie je kašeľ vysilujuci,organizmus potrebuje oddych s nie stresy školské.ked sú sople to je už že organizmus je unavený.ak si to rodič môže dovoliť aby dieťa dostalo doma ,radšej ozaj doma ,oddýchnuť .
@lauraaaaaa ja som doma....a nemôžem malého nechať len so soplom doma aj kebyže chcem,teda deň hej, do troch dní,raz za čas,inak nie. Ja neviem poznám deti veľmi dobre,ako zaslúžila matka🤣,ale fakt so soplom vedeli byt teda vselijaki,ale vyčerpaní veľmi nie. Ak príde vyčerpanosť,je to jasná choroba,ostáva sa doma. Bez rečí. S bežným soplom smer škola. Kašeľ rovnako,vyčerpané dieťa do školy nepatrí. Tiež jasné,ale kazda pricetna matka vidí,kedy je naozaj zle.
@lauraaaaaa pises hluposti. sople su ked je organizmus vysileny? na to si ako prisla? rano je 10 stupnov, poobede 25, aj ja mam aktualne sople. a asi kazdy okolo mna ich ma. a organizmus nema nikto vysileny, len je sialeny rozdiel teplot.
@maciatkolulu presne
@matkahelka koľko máš rokov ?prosím ťa?poznáš systém po kovide?sople sú predzvesťou vyčerpania ...máš snáď prehľad ako dlho ich má?keď chodíš do roboty s kolotoč povinností doma ,predpokladám že si profesionálka na určovanie že je dieťa zdravé /choré...a ďalej ...riešenie dieťa nechať v škôlke zo žltymi soplami lebo maminka chodí do práce a Boh uchran aby jej cent ušiel ..lebo o prehľade eura ma väčšiu skúsenosť ako o terajšom stave zdravotnom a vyhláške v škôlke .takže aj a aj ako mne osobne je jedno čo urobíte .vonkoncom každý musí urobiť podľa svojich možností , skúseností, ostatného ...je to debata ,polozili otázku je demokracia napísať svoj názor.a obúvať sa kto je pricetny /nepríčetný ,atd.je silná káva Nie každá matkaa tlpotrebu reagovať .. hneď.
Neyozumiem ,nie je toto voľná debata?človek napíše svoj pohľad .no nie je bez toho aby niekto nebol hneď vo vás.tiez dom doma ,to neznamená že bez povinností, každá matka vie že aj doma sú povinnosti.
moj malý mal sople tekuté stále som vravela to our je choroba je alerrgik....chodila som pre vlastnu potrebu ho dať prepocucat .bola som ako lopta medzi jednou a druhou organizáciou .škôlka verzus doktorka.skolka -sople ,doma Doktorka -teploty nemá do škôlky.asi ak m mesiac 5tyzdnov 5x som prepocucat dala.
Na neviem aký pokus sme že vodné sople skončili z obštrukčnou chorobou pľúc.vodave sople zatekali v noci a chytili priedušky.
Ortiel ...ma to svokra zdedil.
A sople?priesvitné ,žlté ,zelené oranžové modré xyz v podstate nepatria do škôlky .ma 1dieta ok .ale aby učiteľku malo brzdiť fúkanie nosa 25tim deťom lebo rodičia pracujú....dajte si ho prečítať zamestnávateľovi.tam podpidujete bezinfekčnost.nie za druhých ale samy za seba . Tak zhodnotme..
@lauraaaaaa deti v škole si nosy fukaju samé.. 😉 teda ja mám troch školákov a bolo by dosť blbé keby sa ako alergici nevedeli sami vysmrkat..
Ja som zažila veľmi veľa chorôb, veľmi veľa starosti s tým že deti boli doma.. 10rokov som bola doma, ale poviem ti že pokiaľ už pracuješ je to naozaj úplne o inom.. moje deti našťastie namna vedia už vpohode počkať v prípade choroby (navyše muž pracuje z domu, čo však neznamená že na nich dáva pozor), lebo končím skoro, keď by som však mala klasicku pracovnú dobu, tak by ma asi už dávno vyhodili keby som si musela kvôli soplom bravat ocr.. totiž pri troch deťoch a ich častej chorobnosti by to znamenalo, že som na ocr v zimných mesiacoch v priemere 3tyzdne zo 4roch.. vôbec sa nečudujem ľuďom čo ich toto nebaví riešiť.. na jednej strane dieťa s vodným a neskodnym soplom, na strane druhej 5kolegov čo musí robiť tvoju robotu, lebo si zase doma..
@lauraaaaaa toto je debata o SKOLE, nie o skolke. po prve. a po druhe, ziaden system po covide neexistuje. a nie, sople NIE SU prezvestou vycerpania. vymyslas si a zavadzas. prosim si link, kde pediatria tvrdia, ze sople su prezvestou vycerpania.a dalsi link si prosim na "system po covide" 😂😂😂
@matkahelka budu si hundrat svoje...neprijmu fakt,ze existuje aj neinfekcna ,nealergicka nadcha ,ktora moze mat roznych vyvolavatelov a povod:
Stres,reakcia na vlkost/sucho,polypy,sucha sliznica,reakcia na rozne pachy,chemikalie,lieky, ...
Chapem,ze nie kazdy je zdravotnik,venuje sa tejto problematike,ale ak idem uz niekoho presviedcat o opaku,mali by mat podlozene pravdive informacie a nie len vyplody ich hysterickych konani....
@banderaska29 mas zvlastny pohlad na to,co je slusne ...ak nepoznas iny dovod, ako alergia,infekcna nadcha,mozno vyuzi v krajnom pripade google ale skor debatu s doktorom,ak nas hysaky z pohladu na usoplene dieta.doktor ten ti urcite rad vysvetli,ze je velmi vela spustacov nadchy,sice je neinfecna a nealergicka...
@matkahelka zavadzam 🤣🤣🤣
@matkahelka škola škôlka ako sa ti len páči.🤷
@banderaska29 počkať z alergie sa nenakazi nie je to vírus...ale ak má druhé dieťa /myslím dieťa stále od 7do11r/už oslabenú imunitu z dôvodu že už na neho niečo lezie ,áno myslim si že môže pomôcť ochorieť už obom.preto je lepšie ak kašle nechať doma minimálne 2dni.moj názor
@lauraaaaaa vieš čo je na tom všetkom zvláštne,keď druhé deti boli choré a to tak,že v škôlke fúkalo hlienovité sople a kašeľ ako po dvoch krabičkách cigariet,kľudne si chodili do škôlky ako zdraví,keď moja dcéra nekašlala,len sem tam vyfúkala nos,už mi vraveli,nech ju nechám doma.
@matkahelka s nádchou a kašľom má dieťa ostať doma.Este ani raz sa nám nestalo, že by doktorka poslala dieťa do školy alebo škôlky pri takýchto príznakoch
@kvietocek87 nechat skolaka doma kvoli soplu (nehovorim o zelenych po kolena )je trocha luxus ,ved kto pracujici ostane kvoli soplu doma 😄
@kvietocek87 nasa pediatricka pri skolakoch ocr na sopliky a mierny kasel neda ani nahodou.a na nadchu a mierny kasel je navsteva pediatra uplne zbytocna a zatazujuca. a ani zamestnavatel netoleruje ocr 2x do mesiaca od septembra, do decembra, kedy su nadchy uplne bezne.
@mmoni89 presne tak. aj ucitelia ucia s nadchodou uplne bezne.
@fantaghiro21 skor by som ta odporučila na lekara ja, a rozhodne sa s ním porozprávaj o tom, ako dávaš svoje soplavé kašľave decko do školky, určite ta pochváli a povie, aká si zodpovedná matka. ak to nie je v tvojej laickej "odbornosti" špecifikované ako ochorenie, určite je to minimálne top "príjemné" ked na seba v kolektíve prskajú, nezapchávajú si ústa, a hlavne ako to je tym samotnym detom užasné takto tráviť čas v škole v totálnom diskomforte. ako hovorím, ked vidím tento prístup, nečudujem sa, že sa kovid šíril tak rýchlo. niekomu sa prejavil iba ako nádcha a kašel.
@lauraaaaaa ja nikde nepíšem, že alergia je infekčná. hovorím, že okrem alergie nevidím žiaden iný dovod, aby sa stretávali v kolektíve deti ktoré su choré (Sople a kašel).
@banderaska29 kedze mi soplave dieta poslalo do skolky prave lekarka tak mam ist proti rozhodnutiu lekara?ja nie som prehnane rozmaznana ako ty a hystericka ,nie som lekar,sice som zdravotnik....
@fantaghiro21 rozmaznana a hystericka ? zodpovedna a nesebecká, narozdiel od Teba. ja používam svoj rozum, čo može byt pre niekoho naročne, ale skus si zobrat príklad. ak je dieta soplave, ostava doma, kym sa nepotvrdi, že je to napr. alergia. to pochopim rozhodnutie lekara dat dieta do skolky. ale ak je soplave, kašlave, sople po kolená, oči zatečené. chudák dieta, v takom stave jednak trpiet cely den a chudak všetky tie deti okolo, tie so slabšou imunitou maju vdaka mamičke ako ty o ochorenie postarane.
@maciatkolulu to je proste no comment 😀 keď človek stratí zdravý rozum. necháš chore dieta doma a ešte ta zdrbu že si hysterická. 21.storočie, novodobé karieristky, ktoré nemaju ani čas byt doma so svojim dietatom a doliečit si ho.
@banderaska29 rozumieš tomu,že mi musíme chodiť soplavi do školy a nič sa nedeje a áno aj s kašľom,pokiaľ nie je dieta letargicke a nema teplotu. Myslím,že to nechá každá mama doma svoje dieťa. Bavíme sa o bežnom detskom sopliku....a bežnom prechladnutí,ktoré spravadza kašeľ. To proste sedíme všetci v škole s minimálnou absenciou. Celej triedy.
@maciatkolulu nechápem, ako že musíte chodit soplavý do školy ?
@banderaska29 keď má dieťa sopel,bez teploty,malatnosti a iných prejavov choroby,ide do školy,musí a aj posledný ročník škôlky,žiadne sople a sprievodný kašeľ nie sú dôvodom pre absenciu

@fantaghiro21 to je až príliš slušne vyjadrenie na nezodpovedných rodičov, ktorí sú voči ostatným ľahostajní. A nie, ja teda nepoznám okrem potvrdenej alergie iný dôvod, prečo by mali soplave kaslave deti chodiť do školy. Tebe by sa páčilo, keby tvoje dieťa nakazi dieťa, ktoré dali rodičia choré do školy ? Asi nie.