Dávate deťom pravidelne kontrolovať vitamín D?
@miriamzba ano
@taktotedanie a v akej frekvencii? Mali niekedy aj výraznější nedostatok?
@taktotedanie a v akej frekvencii? Mali niekedy aj výraznější nedostatok?
@miriamzba v tomto obdobi denne
Nie
nikdy sme to nerobili
Nedavam kontrolovat, ale mladsim (5 a 3 roky) stale davam D vitamin. Starsi mali sporadicky, no a sli na odbery kvoli imunologii a pediatricka im vzala krv aj na vit.D, mali dost vyrazny deficit. Takze sme nasadili aj im pravidelne D vitamin.
Ja som dávala raz a mali nedostatok. Sebe asi 5 krát a stále nedostatok
@miriamzba v tomto obdobi denne
Nie
@taktotedanie denne davas detom kontrolovat hladinu vitaminu D? A kde a ako to prosim ta denne robis?
Plati sa za to? Ja chcem dat synovi na rozne vit a mineraly, chcem sa opytat, ked pojdeme teraz na poradnu.
@taktotedanie denne davas detom kontrolovat hladinu vitaminu D? A kde a ako to prosim ta denne robis?
@mimicka2013 v tomto obdobi davam denne vit d
Nekontrolujem, asi si nepochopila na co som ja odpovedala
Plati sa za to? Ja chcem dat synovi na rozne vit a mineraly, chcem sa opytat, ked pojdeme teraz na poradnu.
@x_mery_x tak malemu dietatu ako samoplatca niekde v labaku nechcu odoberat
Vacsinou nad 10 rokov
@mimicka2013 v tomto obdobi davam denne vit d
Nekontrolujem, asi si nepochopila na co som ja odpovedala
@taktotedanie asi si ty nepochopila temu 😀 otazka je ci davate pravidelne kontrolobat D a tvoja reakcia ANO...
@taktotedanie asi si ty nepochopila temu 😀 otazka je ci davate pravidelne kontrolobat D a tvoja reakcia ANO...
@mimicka2013 nazov bol iny aj nejaky komentar k tomu, teraz to zmizlo , nerozumiem
Ale nastastie mam pediatricku, ktora to kontroluje 👍🏻
Ospravedlnujem sa, ze moj komentar nepomohol
@simona825 Nedavam vobec kontrolovat, ale v zime doplnam, tam by bol nedostatok isty.
@simona825 Nedavam vobec kontrolovat, ale v zime doplnam, tam by bol nedostatok isty.
@marianarem ja tak isto
Nie
@simona825 Synovi dr.automaticky kontrolovala Decko,ked bol opakovane chorý.Vzdy mal nizku az veľmi nízku hladinu.Musel brať Decko, následne kontrola, pokračoval s užívaním dovtedy, kým nemal normálnu hladinu..
No preto sa pytam, lebo tie choroby suvisia aj s vit d, a ked maju malo , doplname ale potom zase o rok neviem kolko maju zase d, a nechcem davat naslepo nejake davky
podla toho co mam nacitane aj ludia zijuci pri mori maju malo vit D, cize denne doplnanie je urcite na mieste. Syn zhodou nahod bol u endokrinologa a vo vysledkoch v krvi zistovali aj D. Inac som nevidela, ze by to niekedy pediater zistoval, co je aj skoda.
No ja a j obe deti mame nizke hodnoty, a moja obvodna povedala ze to maju skoro vsetci aj dospeli aj deti
@simona825 Synovi dr.automaticky kontrolovala Decko,ked bol opakovane chorý.Vzdy mal nizku az veľmi nízku hladinu.Musel brať Decko, následne kontrola, pokračoval s užívaním dovtedy, kým nemal normálnu hladinu..
@anonym_432389 koľko to trvalo, kým sa dostal na normálnu hladinu?
podla toho co mam nacitane aj ludia zijuci pri mori maju malo vit D, cize denne doplnanie je urcite na mieste. Syn zhodou nahod bol u endokrinologa a vo vysledkoch v krvi zistovali aj D. Inac som nevidela, ze by to niekedy pediater zistoval, co je aj skoda.
@ljmmm máš pravdu. My žijeme pri mori a tiež máme nízku. Jasne, že počas týždňa nie sme na pláži, ale cez víkend aj hej. Nechápem, ale čo už.
Ja si myslím, že je na mieste toto dať skontrolovať, najmä ak bývate chorí… v Nemecku to robia aj v lekárňach

Nie