Dávate deťom vitamíny z lekárne?

liviafazekasova
8. okt 2021

Ahojte maminky, chcela by som sa vás spýtať, mám synčeka v decembri bude mať 2 roky.
A vzhľadom nato že ide zima dávate nejaké vitamíny detičkám? Ovocie mi veľmi papať nechce 😔 jedine jabĺčko aj to len keď sa mu chce damo ho nútim snažím sa mu zabavne podávať alebo aj ja papám pred ním okrem jabĺčka nič nechce. Zeleniku papá ale aj to len v polievočke lebo to miluje.
Zvykli ste im dávať niečo? Či je ešte skoro?
Jedine čo mu teraz dávam je Vigantol

fotoarch
8. okt 2021

@liviafazekasova v zime určite, každý deň. V lete nedávam predá D skrz slnko a zvyšné v čerstvom ovocí a zelenine... Ruku na srdce potraviny ktoré prešli pol zemegule, trhali sa zelené, pestovali na podporných chemiach majú minimálnu hodnotu... Umelý vitamín je niekedy možno dráhy moc, ale radšej ten ako žiaden... Zvlášť v časoch možných respiračných ochorení.

janba
8. okt 2021

Dcko a Ccko, kup Cebion a davaj mu 8 kvapiek denne. Tak mi povedala doktorka.

misickaa4
8. okt 2021

@liviafazekasova samozrejme, ze davam..pokial nemas plodiny domace, tak z tych z obchodov necakaj, ze nejake vitaminy clovek dostane, kedze dnes sa pestuje a chova umelo...

ivangeline
8. okt 2021

Vitamin C. Aj to Dcko povinne..a uz aj probiotika som nasadila,kedze mam babo a hovorim si preco nepodporit crievka. (Davam novorodencovi a tak aj jemu a sestricke.)

sterea
8. okt 2021

Stačí vitamín "D" a "C" , niektoré deti po vitamínoch naopak bývajú choré, našim som dávala v zime multivitamíny, rôzne druhy a vždy boli chorí. Keď som sa raz naštvala a jednu zimu im nič nedala, boli zázračne zdraví. Dieťa by si malo samo tvoriť imunitu.

panda21
8. okt 2021

Ja by som dala iba D a C. Tie multi balenia majú veľmi málo % tých vitamínov.

lenuska9999
8. okt 2021

@liviafazekasova ja dávam Cebion (vitamin C) a samozrejme Vigantol.. no a inak ma dosť pestrú stravu, je aj veľa ovocia, čiže iné vitamíny nedávam.. ešte kupujem taky čajík, že na imunitu

diewcatqoo
8. okt 2021

Vzdy od jesene do jari davam za lyzicku rybieho oleja + v zime zvyknem prikupit nejake multivitaminy a asi 2x sme mali nejakeho Glukanka, ale mam pocit, ze to boli asi len vyhodene peniaze. Inak v zime este davam kazdy den do caju domaci rakytnik.

leeo
8. okt 2021

Okrem D cka v zime nedavam. Mala uz 4 roky.

mladenca
12. okt 2021

Ceckom nepokazis vobec nie, praveze to je vitamin, ktory je pre deti vhodny uz od par mesiacov, my malemu davame Cebion, ten nema problem spapat, kedze je v kvapkach a teda davam mu to na lyzicku. Do trosky caju a vybavene 🙂

dajna8
14. okt 2021

Myslela som si, že stačí aby mali deti pestrú stravu, ale teda keď som s malou v niektorých veciach nepohla, tak som proste na to rezignovala a dávame vitamín C. Mám aspoň istotu, že aj keď nechce jesť všetko ovocie, tak aj tak bude mať dostatok céčka.

ninah1486
12. mar 2022

ja dávam malému céčko od lipo c askor

beahavala
16. mar 2022

ja dávam