icon

Dávate dvojmesačnému bábätku vitamín D?

siravan
7. jan 2016

vitamin d

katkakovac
7. jan 2016

Je na to dôvod, aby si mu ho dávala. Nedostatok vitamínu D môže spôsobovať krivicu a problémy z kosťami. Ak má vitamínu D dosť, sám sa vylúči z tela. Lekári ho nepredpisujú len tak, sú na to rozsiahle štúdie. Určite mu ho dávaj,. Ja som dávala Vigantol na predpis a potom so prešla na vit. D od jamieson. nechcelo sa mi chodiť doktorke pre predpis.

cokololadka
7. jan 2016

Vitamin D vigantol myslis? Ten sa ma davat od 3 tyzdnov do 2 rokov dietata.

sandey
7. jan 2016

Trošku dôveruje doktorke

vydrnik
7. jan 2016

Nam lekarka povedala davat Vigantol do 1r

katrinka8
7. jan 2016

Vitamín D je veľmi dôležitý nielen ako prevencia krivice (hoci Ti tu bude xy maminiek tvrdiť, že ich deti ho neužívali, a nič im nie je), ale aj ako dôležitý vitamín na zuby a kosti. Taktiež je dôležitý pre celkovú imunitu človeka - nielen bábätka do roku či dvoch. Podľa najnovších poznatkov má väčšina populácie v Európe nedostatok vitamínu D, preto je celkom vhodné jeho podávanie nielen vo bábätkovskom veku, ale aj v detskom a v dospelosti. Vitamín D podporuje, okrem iného, aj správne fungovanie imunity, čiže jeho nedostatok môže spôsobiť aj častejšiu chorobnosť (bežné choroby myslím). My užívame D-ko celá rodina odkedy toto vieme, najmä v zimných mesiacoch, keď je málo slniečka 🙂

janka54321
7. jan 2016

Vitamin D je velmi dolezity, okrem hore uvedenych dovodov aj na posilnenie imunitneho systemu. Nam lekarka kazala davat do roka 2 kvapky denne, ale ja osobne ho budem davat aj dlhsie.

marianka0101
7. jan 2016

Davali.sme do 2 rokov

seahorse27
7. jan 2016

Samozrejme, ten sa ma davat tusim do 2 rokov.

andrejta
7. jan 2016

Ja davam od malicka, teraz ma 2,5 a este budem dlho. Ale nedavam ten co nam predpisala doktorka. Kupujem Swanson tekuty

kale13
7. jan 2016

omyl, ze nadbytok sa vyluci.. je to skupina A D E K co sa viazu na tuky, takze sa moze predavkovat..ak davas UM treba si spocitat kolko tam prijme, aby si nepredavkovala.. a tiez si pozrite symptomy predavkovania

@katkakovac

candii
8. jan 2016

My sme tiez davali Vigantol mame 5 tyzdnou ale sposoboval nam bolesti bruska a krce tak mame vitamin D od Jamiesona.. a urcite treba davat D aj K je to dolezite!