Dávkovanie Nurofen sirupu pre deti
Dobrý deň prosím.Vas chlapec má horucky.. dávam mu na jeho váhu 7ml.. chcem sa opýtať po koľkých hodinách môžem dať zasa 7ml? Až po 8hodin? Paralen na striedačku po 4 hodinách neAbera. Akurat spi.. a poslednu dávku nurofenu ktorú mal o 2 ráno. Ďakujem
A koľko váži?
A co znamena, ze Paralen nezabera? Neklesne munvobec teplota? Cielom ani nie je, aby teplota uplne klesla. Ale ak ma stale vysoke cez 39, tak su na rade bud zabaly alebo vlazna sprcha, kupel.
No podľa váhy sa snažím dodržiavať tých 8 hodín aby som nepresiahla dennú dávku. Predpokladám,že tvoj syn má cca 17kg. Rob mu zábaly alebo tú sprchu ako radí mamička vyššie. A do desiatej to vydrží. Držím palce ,aj my horúčkujeme.
Ma 14,6kg a ma teplotu od 39 do 40. Jediný ktorý mu zábery je nutofen ..
Nepíšeš to najdôležitejšie - aký Nurofen máš (2% alebo 4%) a koľko dieťa váži.
Ak 2%, tak váha dieťaťa : 2 = jednotlivá dávka á 8h.
Ak 4%, tak váha dieťaťa : 4 = jednotlivá dávka á 8h.
Ak má dieťa vysokú teplotu pred tými 8h, môžeš dat aj po 7 ale skôr nie (info od lekárky z nemocnice). Ak má dieťa teplé končatiny, tak pridaj fyzikálne ochladzovanie.
No podľa váhy sa snažím dodržiavať tých 8 hodín aby som nepresiahla dennú dávku. Predpokladám,že tvoj syn má cca 17kg. Rob mu zábaly alebo tú sprchu ako radí mamička vyššie. A do desiatej to vydrží. Držím palce ,aj my horúčkujeme.
@samik88 prajem skoré uzdravenie, chytili sme chrípku..
Malý ma ten od 3mesiacov 20mg
Pri paralene nám neklesne vôbec teplota.. po 2 hodinách sme bud horšie alebo stále rovnako ..
Malý ma ten od 3mesiacov 20mg
@anonym_autor Tak ten dávaj tesne cez 7ml jednu dávku. Za mňa sú lepšie pre menšie deti čípky, majú aj rýchlejší nástup účinku a vyhneš sa tak zaťaženiu žalúdka. Prajem skoré uzdravenie 🩵
@anonym_autor Tak ten dávaj tesne cez 7ml jednu dávku. Za mňa sú lepšie pre menšie deti čípky, majú aj rýchlejší nástup účinku a vyhneš sa tak zaťaženiu žalúdka. Prajem skoré uzdravenie 🩵
@mima172 ma 3 roky ale cipok si do zadku nedá.. nechcel ani zabali..
@mima172 ďakujem pekne 💙
Este, nemas tie lieky dlho otvorene? A teraz su tie chripky hrozne, dlhe teploty, takze len nejak vydrzat..
Ako nedá si? Dávam nasilu,napríklad aj nedávno 6 ročnému keď vracal a mal horúčku. Chce,nechce o takejto veci rozhodujem ja ,nie dieťa. A panadol a paralen ani u mojich moc nezaberá. Ale vždy po hodine a pol,keď klesne len minimálne robím ešte kúpeľ a tam vždy klesne o minimálne jeden stupeň.
Ojoj... "Nedá si čípok, nechce zábaly"? Snáď si šéfka ty a nie 3r dieťa. Moja dcéra tiež bojovala, no, keď je niečo treba, tak je to treba. Šupnut čípok a podržať chvíľu prdelku je minúta a účinok bol vždy lepší. A tiež zábaly. Radšej dieťa troška "vytrapim" ako sviatky v nemocnici na infuzkach.

Dobre dávkuješ podľa váhy? Môžeš mu dať ďalšiu dávku za 6 hodín. Čiže o 8mej mu môžeš podať. Ale si pozri,aby si nepresiahla dennú dávku, ak budeš dávať každých 6 hodín.