icon

Dávkovanie Nurofenu a striedanie s Paralenom pre dieťa s váhou 28 kg

19. jan 2025

Ahojte, viem ze sirup nurofen ma zle dávkovanie. Ma sa dávať polovica váhy? Keď ma Syn 28 kg.. Tak. Mam dat 14 ml.. A po 4 hod môžem. Striedať s paralelnom? A potom zas 14 ml??

andrea_82
19. jan 2025

On nema zle davkovanie, len je podhodnotene. Zalezi, aky silny nurofen mas.

anavixy
20. jan 2025

28kg dietatu prosim ta nedavaj sirup od 3m ale ten silnejsi 4% (ten co ma napisane od 6r, ale mozu ho aj rocne deti bez obav…), tam je gramaz 40mg/ml a davkovanie je VAHA : 4. Teda das len 7ml, nie 14. 14ml sirupu je strasne mnozstvo na zaludok.
Alebo mu daj radsej Nurofen zuvacie tabletky alebo rozpustacie tabletky.
Davkovanie ibuprofenu je vzdy pri horucke 10mg/kg a toto mozes podat 3x denne (max denna davka je 30mg/kg).
A ano, takuto davku mozes po 4h vystriedat s paracetamolom (tam davkovanie je 15mg/kg, mozes davat rozdrvenu tabletku) a potom zasa plnu davku ibuprofenu o dalsie 4h.

kleopatra114
20. jan 2025

Kolko má rokov ? Existuje a cmulaci a zuvaci nurofen od 20 kg , 14 ml je veľmi veľa na zaludok . Ak chces teda sirup , tak kup ten silnejší -4%.

autor
21. jan 2025

@anavixy bože snáď som mu neublížila.... Ten sirup dali mužovi v lekárni.. Hoci som čakala. Ze príde s tabletkami.... Dnes kúpim tabletky určite..... Každý mi vraví inak... Tak som dala radšej len 12 ml.... Ale ani nezaberá.... A paralen 500 môžem dať veky keď polka nezaberá? Ma. 9 rokov

anavixy
21. jan 2025

Ublizit si urcite neublizila, je to to iste, len musis dst dvakrat tolko a to je proste vela sladkeho sirupu, niekomu to nevadi, niekomu vadi, ale 9r dieta fakt nemusi uz sirupy 🙂 ale aj moze… neublizia.
A ano, 28kg dieta moze dostat cely paralen (dokopy max 4x denne po 4-6h).