Dávkovanie Nurofenu a striedanie s Paralenom pre dieťa s váhou 28 kg
Ahojte, viem ze sirup nurofen ma zle dávkovanie. Ma sa dávať polovica váhy? Keď ma Syn 28 kg.. Tak. Mam dat 14 ml.. A po 4 hod môžem. Striedať s paralelnom? A potom zas 14 ml??
28kg dietatu prosim ta nedavaj sirup od 3m ale ten silnejsi 4% (ten co ma napisane od 6r, ale mozu ho aj rocne deti bez obav…), tam je gramaz 40mg/ml a davkovanie je VAHA : 4. Teda das len 7ml, nie 14. 14ml sirupu je strasne mnozstvo na zaludok.
Alebo mu daj radsej Nurofen zuvacie tabletky alebo rozpustacie tabletky.
Davkovanie ibuprofenu je vzdy pri horucke 10mg/kg a toto mozes podat 3x denne (max denna davka je 30mg/kg).
A ano, takuto davku mozes po 4h vystriedat s paracetamolom (tam davkovanie je 15mg/kg, mozes davat rozdrvenu tabletku) a potom zasa plnu davku ibuprofenu o dalsie 4h.
Kolko má rokov ? Existuje a cmulaci a zuvaci nurofen od 20 kg , 14 ml je veľmi veľa na zaludok . Ak chces teda sirup , tak kup ten silnejší -4%.
@anavixy bože snáď som mu neublížila.... Ten sirup dali mužovi v lekárni.. Hoci som čakala. Ze príde s tabletkami.... Dnes kúpim tabletky určite..... Každý mi vraví inak... Tak som dala radšej len 12 ml.... Ale ani nezaberá.... A paralen 500 môžem dať veky keď polka nezaberá? Ma. 9 rokov
Ublizit si urcite neublizila, je to to iste, len musis dst dvakrat tolko a to je proste vela sladkeho sirupu, niekomu to nevadi, niekomu vadi, ale 9r dieta fakt nemusi uz sirupy 🙂 ale aj moze… neublizia.
A ano, 28kg dieta moze dostat cely paralen (dokopy max 4x denne po 4-6h).

https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/pediate...