Dávkovanie sirupu Isoprinosine
Ahojte, dcera má uzivať sirup isoprinosine, každých 8 hodín. dalo by sa to nejak nastavit aby to brala kazdych 12hodin? To davkovanie na 8 hodin je nerealne, v noci ju budit preto nechcem. Bral to niekto kazdych 12 h?
Ďalej sa chcem spytat, na to zloženie, same parabény. Niesom s tym stotožnená vobec.
Kvoli comu ho ma predpisany?
@honey666 tento sirup sme v zivote nedavali kazdych 8 hodin, ked napisala 3x denne, tak rano, na obed a vecer a ked napisala dr., ze 2x denne, tak rano a vecer.
Nemylis si to s antibiotikami? Lebo som este nepocula, ze by sa mal Isoprinosine davat kazdych 8 hodin.
Ja som uzivala tablety pre dospelych a to tiez len 3x denne, nebolo tam ziadne taketo presne casove rozpatie.
Ale ak mate ATB, tak tie musis davat tak, ze budes proste budit, ak su kazdych 8 hodin.
@anavixy mne to davkovanie pride cudne. Jedine, ak beru ATB a doktorka chcela ulahcit, ze davat spolu s ATB....Inak neviem, preco by sa tento liek mal davat presne po 8 hodinach.
@nevenka Jaj, to som nejak ani neriesila ze po 8h 🙈 mna zaujalo to zavahanie nad zlozenim, ze ci teda je vobec nutne ho davat, ked autorka ma take pochybnosti.
@honey666 Kazdopadne, nie, nemusis ho davat presne à 8 h, denna davka sa ma rozdelit do 3-4 davok, ono sa naozaj odporuca dodrziavat urcite intervaly, ale zas no, nie su to atb… lekarnik napise co vidi v recepte, ale skutocne odporucanie je davku rovnomerne rozdelit.
Mojej rocnej som dávala iba ráno a večer, tj 1x za 12h, polku dennej dávky.

@honey666 prečo ju nechceš budiť? My bežne budime ak lieky vyjdú na podávanie v noci a nikdy s tým decká nemali.problem furt hneď potom zaspali.