Dcéra má opuchnuté koleno. Ako jej pomôcť?
Zdravím, mám dcéru 12 rokov. Od 11/2023 ma opuchnuté koleno a nevie vyrovnať nohu. Ma ju stale v predklone. Prešli sme si 2x rehabilitaciou, 2x MR kolena, prešli sme cez chirurgiu, infekčné/nakolko jej stale vychádza pritomna borelioza, kde nam hovoria ze to je falosna borelioza/, ortopediu. V decembri jej uz opuchlo aj zápästie, poslala nas na reumatologiu. Podla nich je všetko OK. Uz sme boli aj na neurologicke vysetrenie, čakáme na výsledky. Doktorka nam odporucila aj detské cievne - angologia. Pozná niekto niekoho?
a preoc by ta borelioza bola falosna?? urcite to nema len tak... a pochybujem ze klb opuchne kvoli "cievam".
Inak len pre priklad, moja sestra takto skoncila s opuchom zapesti v nemocnici ako dieta 12-13r, mala reumaticku hroucku, tie klby mala aj horucejsie (nie cervene), vsetky vysterenia obehala a nakoniec isli von mandle krcne (na ORL ste boli? vytery odbery.. aslo a pod - neviem co vsetko sa berie tam) a na nic ine neprisli, asi mesiac bola v nemocnici, co viem, brala iba nieco ako ibalgin, proste protizapalove lieky. A viac sa jej to nevratilo potom. Celkom nerozumiem preco jej na inf povedali to o tej borelioze a preco jej normalne nedaju liecbu aby aspon vyskusali ci nezaberie.
@simca06022011 ona brala lieky na boreliozu, preliečili to, ale výsledky z krvy to stále ukazujú. Miesta opuchu nemá horúce, ani tam nemá žiadnu tekutinu. Ruku tiež nevie v zápästí vyrovnať, trireticky vie, ale cez veľkú bolesť. Tiež berie len lieky na bolesť a zapal.
@ovaaa ďakujem za podporu. Nikto nevie nájsť príčinu opuchu.
@pbsiptomko nasla som na mk napr. toto:
@pbsiptomko nemusi tam mat tekutinu ani nič. Takéto opuchu bývajú pri infekciách.
Nasla.som.napr dosť podrobný popis a sú tam aj podobne ochorenia atď, ani to cele nejdem citat, skus pozrieť: https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/SK...
@simca06022011 pozriem,ďakujem

Nič neopúcha len tak ...držím palce. Nechápem, že lekári tvrdia, že je všetko v poriadku.