icon

Dcére sa v spánku zastavuje dych

9. mar 2023

Prosím vás, moze to byť kvôli nádche? Pred touto nádchou sa to už stalo možno 2x - čo ja registrujem. Je veľmi často chorá (nádchy)
Dych sa zastaví aj na 10s. Som v strese. Čo to môže byť a aké vyšetrenia nás pravdepodobne čakajú?
Niekto osobne skúsenosti?
Ďakujem

autor
•
9. mar 2023

Vek 3r

elmivelmi
•
9. mar 2023

nosne mandle,treba skontrolovat

daskasss
•
9. mar 2023

Apnoe, detský neurológ... potrebujete spánkové eeg vyšetrenie spraviť.

zuzkaa1991
•
9. mar 2023

Ja to riešim asi 2roky tiez som si oslavovala kedze pri nej vecer pozeram mobil ked spi lekari Ze nic....boli sme na kardio detska zevraj je to v norme tak neviem ma momentálne 5r

neznamaznama
•
9. mar 2023

@zuzkaa1991 nosné mandle ste tiež riešili?

neznamaznama
•
9. mar 2023

Najčastejšie je príčinou spánkového apnoe u detí zväčšená nosná mandla. Takže treba o tom povedať pediatrovi/pediatricke a predpokladám, že ako prvé pošle na ORL vyšetrenie kvôli mandliam.

zuzkaa1991
•
9. mar 2023

@neznamaznama ma vyberať ale nedavam kedze ine ťažkosti ako upchaty nostek nema raz za cas.....

neznamaznama
•
9. mar 2023

@zuzkaa1991 ani syn nemal iné problémy, ani chorý nebýval a lekár zhodnotil, že nechápe, ako je možné, že s takými mandľami nebýval chory. Že je dobre, že sme ich dali vybrať.

zuzkaa1991
•
9. mar 2023

@neznamaznama tak ideme opat na orl ale buduci mesiac alebo v maji....asi uz menej ma musim odsledovat to.... a zas moja je casto chora ale je vazne...tento rok aspoň 5dni vydrzi doteraz bolo 1 az3dni

elmivelmi
•
9. mar 2023

@zuzkaa1991 @neznamaznama my mame tiez zvazsenu mandlu +++ aj sluch ze okolo -320 ,len ona nema zaoaly,ani nebyva nejako chorlava akurat nadchu a ked ma sopel tak sa jej aj oko zahlieni.Boli ske na orl daka zodak a spek a kontrola.Mozno ak to bude robnako zvazi operaciu.Ale ja nieoem za operaciu.Ja vyckaˇ snad z toho vyrastie.Neveim sa rozhodnut odradza ma narkoza,skor by som volila lokalnu ale je mala 4r.Kebyze to robi toe tak vo vyssim veku lokalnu.

zuzkaa1991
•
9. mar 2023

@elmivelmi to je moj nazor kazdy krcar chce vyberať mandle len ja som si povedala presli sme 3r (od 2.5r chodi do škôlky) stale je to lepsie a lepsie len som si povedala ze budem ju davat na kontroly s uskami ak jej bude tlacit na usi vtedy dam prec jej...ale detska sestrička tiez povedala zbytocne kedze vedia ze je max prechladena žiadne vazne choroby kedze krv a imunitu ma ok.....len akurát minulý týždeň prvýkrát schytala zapal priedusiek aj covid dala 2 dni soplik len

elmivelmi
•
10. mar 2023

@zuzkaa1991 ni moja nebyva takto chorlava a to je predcasne narodena,aktar ze v noci chraoe ,nosovo rozprava a ma tie usi zalahnute.Zatial ze nie na opku alw tak +++ uvidim co bude po lete ,u nas sa to v kolektive zacalo,ako nastupil do skolky.