icon

Dcérka je stále skapatá z očí. Čo mám robiť?

vivienka26
3. máj 2013

Baby ja som už zúfala moja mala je vkuse skapatá z oči neviem čo mam robiť červenú šnúrku nie a nie nosiť čo jej mám dávať alebo čo pomáha?Poradte prosím vas

zuzkat1
4. máj 2013

@zuzana581 je to magia a okultizmus a preto je mi nepochopitelne ze to robia najma veriace lebo podla mna je to v priamom rozpore s vierou v boha. Ale uz som pisala ze verte si v co chcete,ale ja uplne suhlasim s prispevkom od @sabiatko
Naozaj by ma zaujimalo ako je mozne ze tym ktori v to neveria sa to nedeje.

sabiatko
4. máj 2013

@zuzana581 Je to okultizmus. Predpokladam, ze dietatu nepomohlo chemicke zlozenie tvojich slin. Bolo to "duchovno", ktore toto cele riadi. A vzhladom na to, ze sa k vam stale vracaju zle veci, je to "zle duchovno", teda Satan a jeho kamarati. Tym ze sa s nim stale zahravate, posobi na Vas. A vy stale dokola tie vase cary, tak od Vas ani neodide. Radsej by ste s tym mali prestat, lebo vase povery a abrakadabra vam prinasaju stale len nestastie.

svetlusska
4. máj 2013

@zuzana581 no lebo oni sa s tym nestreetli a ak ja stretli tak leteli s deckom k lekarovi...a teen neziestil nic a deecko vreestalo daleje...

zuzana581
4. máj 2013

@zuzkat1 nie každému sa to stane.. nie každý máva pupák na jazyku, alebo herpes.. Nie každý máva napríklad laryngitídu a niektoré deti na ňu trpia stále.. Je tolko vecí, ktoré sa nedejú každému.. Jeden zážitok človeka poznačí tak, že dostane psychickú chorobu a druhého posilní.. Ja nehovorím, že tomu máte uveriť.. ja sa len pýtam, prečo také ironické poznámky a zosmiešňovanie? Niekto tu spomenul malomestiactvo.. ja som z mesta.. celá moja rodina.. naozaj nepoznám tradície, aké sú na dedinách, ani povery nič.. S dedinou som sa prvý krát zoznámila, ked som sa prišla zoznámiť so svokrovcami.. tieto veci som vôbec neriešila.. Môj muž takisto nie, lebo dlhé roky žil v BA alebo v zahraničí.. Tiež som pozerala s otvorenými ustami na svokru, keď mi to povedala a ešte viac som sa divila, keď to zabralo.. Mojej sa to stávala dovtedy, kým nebola pokrstená, ale len u svokry.. Neskôr už nie.. a malému asi raz, ale s ním sme neboli často u svokrovcov.. No tak asi tak.. Mňa hlavne zaráža, že sa tu bavíte podaktoré akoby sme utiekli z psychiatrickej liečebne.. ale opýtajte sa svojich babiek, či to nerobievali.. Nie je to nič divné, nad čím by sa trebalo takto pozastavovať..

zuzkat1
4. máj 2013

@svetlusska nemylim ze dakto kvoli placu letel k dr...je v tebe kopa nenavisti...
Moja ked plakala dala som jej prsnik a do par minut spala

zuzana581
4. máj 2013

@sabiatko o čom to píšeš? Ja som šťastná, aj moje deti a nikdy to inak ani nebolo.. Ani nevieš, čo píšem, lebo si si prečítala len pár vecí a už ma zaraďuješ.. nepáči sa mi to.. Dojdi kludne osobne, vidím, že si z Bratislavy, môžeme pokecať.. Nesúď niekoho koho nepoznáš..

zuzkat1
4. máj 2013

@zuzana581 moja babka ma 80 a tiez tomu neveri,mala nie je pokrstena... A neviem kto spomenul malomestiactvo,podla mna s tymto nesuvisi..ale malomestiactvo taktiez nesuvisi s tym odkial pochadzas...takze je jedno ci je niekto z mesta... Je to povahova crta...

svetlusska
4. máj 2013

@zuzana581 clovek chce poradit a tolko narazok sa na neho vznesie. akurat pozeram ze zas prisla mudra mamicka co ma vsetko z knih a nic nezazila take..sa neoplati uz nic vraviet....furt to iste dokola. teraz nemyslim teba 🙂 ale sabiatko...

@zuzana581 ja osobne poznam x zien ktore chodia do kostola ale ked treeba pomoct odrobit tak spravia nemaju problem...ako vravis to nie je okultizmus nic..preeeco s tym maju problem nechapeem...veed radsej neech sa babo neetrapi ako by malo vrestat. no nie?
@sabiatko a vies co mi nedavno poveddala jeedna 80 rocna babka ked som bola s malym na prechadzke?ze si mam stale mysliet keed na maleho niekto pozeera ze:oci do riti a nie na neho, ze ona to robila pri svojich detoch aby nemali zoci.a je to veriaca babicka 80 rocna neni to vynaleez nas to odrabanie zoci a neni to ziadeen okultizmus a podobne zvasty ako pises...

zuzana581
4. máj 2013

@zuzkat1 ja neviem, kto to tu spomenul, to je jedno.. a ešte raz opakujem.. je to v poriadku, že neveríte a ešte lepšie je, že vaše deti nikdy taký stav nemali.. Mňa sklamalo iné v tejto diskusii..

svetlusska
4. máj 2013

@zuzkat1 zbytocne sa s tebou na taku temu bavit...mas furt svoju pravdu a nikoho inehoe nepocuvas

zuzkat1
4. máj 2013

@svetlusska detto

sabiatko
4. máj 2013

@zuzana581 My sme taketo extremy v rodine nemali, ani u starych rodicov, iba ak ma babka prehovarala, aby som dala cervenu maslu. Ale ja verim iba Bohu, on sa vie o nasu rodinu postarat najlepsie. Ked je Boh v nasej rodine, nepotrebujem ani masle, ani moc, ani velky hrniec, metly a podobne. Jedno je fakt, ze vsetky povery vychadzaju z ciernej magie, ktora sa snazi cloveka zastrasovat a robi z neho otroka, lebo ked neurobis toto a hento, tak sa stane nieco zle a ty len otrocis pre Satana, odpluvas si, olizujes detom oci, hras sa so zapalkami, hadzes za seba sol a o to viac sa k nemu priputavas. Naopak ak veris Bohu, on sa o teba postara, nechce od teba ziadne absurdne ukony a mas istotu, ze na teba a tvoje deti nebude permanentne ukladat place a hysterie a ine hluposti, aby si mu sluzila. Boh ti da pokoj aj slobodu od vsetkych takychto nezmyslov.

usacek79
4. máj 2013

tuto sialenu debatu sledujem a nechcela som sa zapajat, no neda mi...
hovori sa - "Cistemu je vsetko ciste" a rovnako plati aj "zakon pritazlivosti" - pritahujeme to, co sami vyzarujeme..
takze mne z toho vychadza jedine - veria a zazivaju kadejake "zoci" tie zeny, ktore by same boli schopne to inemu cloveku urobit... teda same zrejme pocituju v zivote voci inym zavist, hnev, su neprajne atd.
presne tie, ktore by "zoci" s prehladom niekomu dopriali sa ho potom logicky aj boja 🙄

preto to jedna skupina ludi v zivote nepochopi a druha to berie ako jasnu vec, kto v com zije, v to veri...

no v kazdom pripade mier so vsetkymi...

zuzkat1
4. máj 2013

@zuzana581 mna len naozaj uprimne-bez provokacie-zaujima ze preco sa to deje v 99% len tym co tomu veria
Ale nemusis odpovedat... Pekny den zelam a co najmenej placu

ingulik
4. máj 2013

Pomáha nosiť nejakú časť oblečenia na ruby.

sabiatko
4. máj 2013

@svetlusska Dakujem za uznanie, ak sa bavime o citanie z Biblie, tak potom to sedi 🙂 A tiez mas pravdu v tom, ze som take veci nezazila, lebo u nas sa magia nepraktizuje 🙂 A o tej tvojej babke... Je vela veriacich, niekto veri Bohu, niekto Satanovi. Ze "oci do riti" 😀 To je super, ze aj taka stara babka si zachovala zmysel pre humor 😀

zuzkat1
4. máj 2013

@usacek79 konecne rozumna rec

zuzana581
4. máj 2013

@sabiatko takže ak ti lekárka predpíše sirup od kašlu, tak ty povieš, že nie, ja som v rukách Božích, hej? Lebo aj kašel je podla tvojich rečí Božie dielo a to predsa nemôžeme ísť proti nemu nejakými luďmi vymyslenými liekmi, či? Prepáč.. to čo píšeš naozaj nemá žiadny zmysel, lebo je to jednosmernné.. použivaš to iba na túto metodú, ale kludne využívaš a robiš veci, ktoré sa priečia Bohu .. ale ok.. je to tvoj názor..

zuzana581
4. máj 2013

@zuzkat1 Zuzka, ja som tomu neverila.. vôbec som to neriešila a keď prišiel ten plač, tak som ostala zhrozená, že ideme do nemocnice, čo to je??? A svokra hovorí, že urob toto a malá jak mávnutím prútika prestala plakať a spinkala.. A to bola malá vcelku plačlivé bábetko.. často sa aj budila, ale toto bolo niečo úplne iné..

zuzkat1
4. máj 2013

@zuzana581 Nehnevaj sa ale porovnavat sirup na kasel s curankou a olizovanim to uz je postavene na hlavu.

sabiatko
4. máj 2013

@zuzana581 A ty o com? Lebo ja som pisala o tom, ako funguju povery a veci, ktore praktizujete. Prosim ta, nehnevaj sa, ale ja sa radsej stretam s ludmi s rovnakymi hodnotami, nez opacnymi, nic v zlom 🙂

zuzana581
4. máj 2013

@sabiatko no tak nehovor, čo robím, v čo verím, alebo aká som, ok?.. Mňa zasa ludia s opačnými názormi motivujú.. rozširujem si obzory..

sabiatko
4. máj 2013

@zuzana581 Ma to zmysel, len ho nechces vidiet. Sirupy zasadne nepijem, lepsi je med a citron, ked uz na mna pride kasel. Boh nie je ten, ktory dava choroby, ale prave Satan, ktory sposobuje aj vrestanie vasich deti. Boh chce, aby sme boli zdravi a preto nam dal v prirode veci (rastlinky atd), ktore nam pomahaju, ked sme chori. A tuto pomoc si od neho vzdy rada zoberiem 🙂

sabiatko
4. máj 2013

@sabiatko Bohu sa neprieci pomahat chorym ludom, prave naopak 🙂

sabiatko
4. máj 2013

@zuzana581 Bohu sa neprieci pomahat chorym ludom, prave naopak 🙂

svetlusska
4. máj 2013

@sabiatko nie je to moja babka, ale pani z dediny od nas...ja som ti za pravdu nedala ani nahodou..aspon vidim ze citas co chces...

zuzana581
4. máj 2013

@sabiatko nechápem prvej vete, k čomu patrila? Má to zmysel, len ho nechceš vidieť?? Chceš mi povedať, že nerobíš, ani nepoužívaš nič, čo nie je v súlade s BOhom?

sabiatko
4. máj 2013

@svetlusska Tvojou babkou som myslela akoze babka z tvojho pribehu. Viem, ze si mi nedala za pravdu, ale ja si aj zo zleho viem zobrat dobre 🙂

zuzana581
4. máj 2013

@sabiatko Keď si taká veriaca, tak vieš, čo sa prieči Bohu.. Ak má niekto zomrieť, tak má zomrieť, lebo tak chce Boh, ale dnešná medicína ho udrží pri živote.. Ak sa má niekto narodiť, narodí sa, ale dnešná medicína ho privedie na tento svet, aj keď to inak nejde.. Podla mňa je to v poriadku.. V poriadku nie je sa odvolávať na Boha pri každej veci s ktorou nesúhlasíš.. Určite nežiješ iba prírodne..

sabiatko
4. máj 2013

@zuzana581 😀 Vidim ze si to nepochopila, ale to preto, ze je tu vela prispevkov a potom sa to uz tazko priraduje.