icon

Dcérka má 8 dní a na čele sa jej objavili červené vyrážky

rybka2021
11. apr 2021

Ahojte mamicky, co je podla vas toto?
Mala ma 8 dni a na cele sa jej objavili cervene vyrazky s bielym stredom, do iste na lavom ocku, ktore ma trosku napuchnute. Ako sa to osetruje? Nejake skusenosti?
Dakujem

pribinak
11. apr 2021

Vyzerá to ako novotodenecke akné. My sme mali Holtov krém. Smrad jak v Carihrade ale krásne to zabralo

duduska25
11. apr 2021

V prvom rade velmi dbajte na to, aby ste si dietatko neprikladali na holu kozu. Vzdy si dajte plienku bavlnenu. Aby tvaricka neprisla do kontaktu s vasim telom, potom.
Holtov krem aj nam zabral, ale deti asi stipe lebo placu teda bolo. Dajtre si pozor na stravu, a ak to nezaberie sup k pediatricke.

pribinak
11. apr 2021

@duduska25 nás neplakal keď sme mu natierali tvaricku. Ja som si ho dávala na žihľavku a nestipal

sonetta
11. apr 2021

@rybka2021 moja to kedysi mala, ale iba na čele, chúďatko tvoja to ma omnoho viac. Nedávala som nič, bolo mi povedané, že to sa čistí z mojich hormónov, ona mala aj mikro menštruáciu, keď sa narodila.

duduska25
11. apr 2021

@sonetta tu "mikro menstruaciu" ci ako to voláte maju aj chlapci. 🙈🙈🙈

mijunik
11. apr 2021

@rybka2021 sestrin synček toto presne mal, teraz som sa jej pýtala, ako s tým bojovali, vraj ho kúpavala v slabučkom roztoku hypermangánu, ale len tri zrniečka do vaničky, musí to byť svetlučkoružové. Alebo mu s tým umývala tváričku. Ale opatrne s tým hypermangánom. Myslim, že okrem toho, že dezinfikuje, tak aj vysušuje. Tvoja dcérka je novorodeniatko, radšej sa poraď s pediatrom.

ada12345
Autor odpoveď zmazal