Dcérka má teplotu a kašeľ

maca2020
24. jan 2024

Ahojte baby mala má teplotu 38,9 a hrozný hlienivyty kašeľ a doktorka jej nedala antibiotiká len solmucol a nič mám strach že bude mať zápal priedušiek..lebo oni jej nedajú antibiotiká a furt sa jej to zhorší čo mám robiť som zúfalá

anavixy
24. jan 2024

Antibiotika nie su na kasle, ale na bakterialnu infekciu. Ked ju nema potvrdenu alebo ju ma vyvratenu na zaklade crp, tak atb nepotrebuje. Nie kazdy kasel je sposobeny bakterialnou infekciou, ba naopak, maloktory, vacsinou sa az neskor pridruzi sekundarna bakterialna infekcia.
Dieta potrebuje hlavne vela tekutin na zriedovanie hlienu, antipyretika podla potreby a hlavne davkovane podla vahy. Solmucol moze sposobit este vacsie zahlienenie a zachvaty kasla, ale budis. Kolko ma dieta rokov? Dolezita je okrem toho vitaminoterapia- D a C, mozes davat Kalobu, pripadne Sinupret (ale ak budes davat Solmucol tak Sinupret uz nie).

majamat
24. jan 2024

@maca2020 videla som seminar s infektologom a tusi az 90% infekii je viroveho povodu. n to sa ATB nedavaju.
ak po 3 dnoch neustupi horucka, pripadne aj ked po 3 dnoch ustupi a do tyzdna sa objavi znovu, je vhodne skontrolovat CRP, aby sa overilo, ci sa nejedna o bakterialnu komplikaciu.

ide o to, ez bakterialan infekcia prichadza ako komplikacia virovej, ciez an zaciatku nie je, ona ale prepukne castokrat az o niekolko dni, ci aj o tyzden. dokocna aj po dolieceni este imunita moze byt oslabena a moze v tom dalsom obdobi opa tprepuknut bakterialna infekcia.

dolezite je zhodnotit celkovy zdravotny stav dietata. hned na kazdu horucku sa ATB nedavaju. keby to tak bolo, zachvilu by sme stratili nastroj v boji proti bakterialnym infekciam. ATB by jednoduchos tratili ucinnost.

fifina75
24. jan 2024

@maca2020 ahoj ja keď dávam Solmucol (jediný čo u nás zaberá na kašeľ) tak okrem.toho že bežné fúka nos tak odsavam odsavackou aj každú hodinu

mmoni89
24. jan 2024

@maca2020 atb sa nedavaju pri kaslani zakazdym.Jaj este sa nakasle.moje deti maju 10,8 a 4 ,co sa uz nakaslali,dusilj v noci a ani raz nemali atb.Virusove kasle su caste aj s vysokymi horuckami.