icon

Dcérka nevie kakať už ani s rúrkou

rony192
17. apr 2014

Ahoj, som uz zufala, dcera si navykla na rektalnu rurku, ale co je horsie-nevie uz kakat ani s nou, proste aj ked jej dam rurku, tak to nejde, stolicu citim, viem, ze by to malo ist, ale nejde, len citim ako sa to posuva dole, ale ma akoby problem tak poriadne a vsetko to vytlacit ako na zaciatku, niekedy som si ista, ze by malo ist toho moc a ona vytlaci len malinko a pritom vidim na nej, ze by este chcela, ale uz nevie, proste je nevykakana aj po rurke, najnovsie vzdy ked ukonci kakanie rurkou, alebo pokus, tak zacne plakat. co sa mohlo stat? trva to treti, stvrty den. dakujem.

ako ju mam oducit od rurky? mam pocit, ze sa to uz ani neda, strasne trpi, kakat nevie, vytrapit ju? po napr 6 hodinach, teda dvoch krmeniach je hotova, strasne place, tlaci a nejde...musim vzdy pouzit ruruku, ale uz aj to je problem, zacarovany kruh, ako z toho von?

Strana
z2
luba41
18. apr 2014

pripájam sa k príspevku marionmarion..namiesto UM, rúrky, probiotik, liekov, čípkov atd zabojuj trošku o plné dojčenie /málo mlieka neexistuje, len nesprávnou technikou dojčenia dochádza k znižovaniu tvorby mlieka, nesprávnemu prisatiu atd./..ešte je čas vrátiť sa k nemu, za pomoci laktačnej poradkyne to v pohode môžete zvládnuť...a zaobstaraj si tú šatku na nosenie, dieťa sa dá nosiť takmer stále, dá sa v nej dojčiť, je to skvelá vec práve na rozbehnutie dojčenia ..takisto takýto kontakt s matkou napomáha správnemu tráveniu a pohybu črievok ..a to potrebujete..

sense
18. apr 2014

@rony192 mojej malej pomahala zarobit um do kamilkoveho caju....inak mala tize problemy...dokonca jej robil lekar 2x miniklystir ...upravilo sa ot ked sme presli na mlieko comfort a potom prikrmy...ale nezacali sme mrkvou a ryzou, ale tekvicou a batatom kedze tekvica zmakcuje ale to az po 4 mesiaci a prikladali sme ceresnove kostky nahriate

monikamlynkova
19. apr 2014

tak slivky este nikomu neublizili a v podstate je to cajik... feniklovy cajik mi nevypila a ani teraz nevypije.. skus jej dat len 3 slivky troska medu a bez citrona... je to bez chuti ale pre take miminko akurat... mne to tak poradil lekar na sone a to má mala troska zuzene creva... no jak mi to poradil tak po 2-tyzdnovom cakani ide sama ani neviem... a tiez sme kakali s krikom v krcoch a s placom... bola som zufala az na tolko ze som si poplakala s nou ako trpela.. no na slivky nedam dopustit... ale kazde dieta je ine musis vyskusat co pre nu bude najlepsie... my sme tak skusali 8 mesiacov vsetko mozne a az teraz som prisla na to co je dobre... uvidis bude dobre len musis vyckat a byt trpezliva

rony192
autor
20. apr 2014

@monikamlynkova bojim sa na dvojmesacnom dietati experimentovat so slivkami, zvlast potom, co som ju pokazila total s rurkou. opytam sa lekara. inak aj tak nechapem, co je pricinou, ze nemoze vytlacit, ked nema zapchu a stolica je makka. a inak je to cele divne, pretoze ked pije, tak po prehltnuti trochy mlieka z flase, alebo proste po nejakych ml ked spravime prestavku v piti, tak hned ako pusti flasu zacne sa tocit, plakat, tlacit, to je jedno kedy, pri kazdom krmeni, aj v noci, cez den... a obcas ma take, ze zase prehltne a zide jej to dole a sa usmieva, uplne vidim, ze akoby jej to sadlo, ze ma taku stastnu ulavu na tvari, ze neprisli bolesti, proste nieco v tom zaludku sa deje, mne sa to nezda, neviem, mozno ako je zname to je len nevyvinuty zazivaci trakt, mame taku pediatricku, ze uz som jej toto vravela s tym roblemovym krmenim, kym vypijeme flasku, to je niekedy horor a ona, ze to je normalne, ze to sa vyvija a potom zas som jej to spomenula aj na gastro, ze by som chcela a ona stale mele svoje...tak si ale vravim, ze snad vie co robi a hovori, je dost stara, taka stara skola klasicka skusena, ja neviem...a take place byvaju aj ked pije z prsnika, to je jedno. kolika je ked dieta v nejaku urcitu hodinu, denny, vecerny cas cca polhodku po krmeni zacne plakat atd, ale toto je cely den mravcanie, plakanie, kazde krmenie problem takmer atd..dobre ako tak je to az o devaitej vecer tie krmenia aj nocne je ok relativne, od siestej rana to zacina vsetko... tak neviem, co to je.a lekarka to vie.

hankaop
20. apr 2014

super, som velmi rada 🙂 presne, ten "vys*any" spokojny ksichtik je na nezaplatenie 🙂)

monikamlynkova
20. apr 2014

na tvojom mieste by som trvala na sone.. ziadne gastro ani nic podobne cisto len sono.. ja som bola s malu na sone bruska a pozrel mi vsetko na malej ani som ho nemusela prosit o nieco... sam od seba jej skontroloval srdiecko ladviny pecen creva zaludok... az na tie creva ze ma troska zuzene.. mala tiez ma mäkku stolicu no tiez jej to neslo chodila kazdy den a ked to uz neslo ani po podani cipku ani rurkou tak sa mi aj 5 dni nevykakala...lekar mi tiez tvrdi l ze to je normalne ale mne to tak nepripadalo..pri kazdom jednom zatlaceni bola jak rak cervena cela sa triasla a plakala.... a ja som potom umierala pri jej bolesti pretoze mna to bolelo s nou... pytaj sa na sono a trvaj na tom aby ta odporucil k niekomu... hned po sviatkoch by som isla a trvala na svojom... musi ta poslat niekam pretoze si myslim ze to nie je normalne.. skor by som povedala ze je to trapenie deti

beacka
24. jún 2015

Aj moj syn 3 mesiace mi nevedel kakat vyskusali sme vsetko najprv bebu potom hami obycajne mlieko1,5 a teraz sme presli na hipp a ktomu mu davam kvapky probio-fix a uz vieme kakat.nam to pomohlo.ale najprv treba pockat asi 1 tyzden aby sa upravilo brusko a potom to pojde.

mirka49
24. jún 2015

@rony192 nepouyivas zle mlieko?alebo nejes nieco co ju zapeka ked kojis?

Strana
z2