Dcérka sa chová zvláštne
Ahojte začnem asi tým že dcérka sa narodila s nízkou pôrodnou hmotnosťou a predčasne. Doma sa nikdy nevedela sama zahrať, stále som sa s nou musela hrať ja. Skoro nič ju nebavilo doma možno trošku pozrela telku, trošku kreslila, a vonku sa vedela zahrať na hojdačke, preliezke, na kolobežke, rada chodí na bicykli. Mne príde divné to, že ak sa jej opýtam, ako bolo pri babke tak povie iba dobre, niekedy ani neodpovie a ignoruje ma. Hocikedy sa stane že sa jej musím jednu vec pýtať aj 5x aby som dostala odpoveď. Teraz začala chodiť prvý týždeň do škôlky a videla som video, kde deti akože cvičia a ona stojí a nerobí nič, alebo deti sa v škôlke hrajú a ona sedí na učiteľke. Myslíte že ide o poruchu, alebo je to v jej veku ešte normálne ? Ma 3 roky a 7 mesiacov.
A tiež do teraz keď sa jej aj 5x opýtam tak neodpovedá. Nereaguje, ide si svoje. Ale aby ste si nemyslela že je to nejaká katastrofa, dcéra chodí do bežnej ZŠ, je šiestačka, je integrovaná kvôli pozornosti a dobre sa učí. Treba to podchytiť včas, pracovať na tom a všetko sa zlepší. Držím palce.
@irsina83 Uvidim, ešte počkám pár mesiacov, predsa do škôlky chodila iba 5 dní, teraz je chorá tak je doma.

Pýtala som sa kvôli jemnej motorike. Ja by som určite išla ku špeciálnej pedagogičke. Keby sa jej aj tá porucha pozornosti potvrdila tak sa s tým dá krásne pracovať. Dôležité je nepriehľadať to a dať malú vyšetriť. Veľa predčasne narodených detí má problém s pozornosťou. Moja dcéra tiež nerozvíjala konunikáciu s inými deťmi a potom sa čudovala, že prečo odchádzajú.