icon

Dcérka stále grgá. Čo to môže byť?

mirka183
27. dec 2010

Čo môže spôsobovať neustále grganie? ☹ Už som sa nato pýtala viackrát mamičiek, vykúšala všetky možné rady, ale nič nepomáha. No vlastne probiotika nám upravili aspoň grganie cez deň, ale večer je to hrôza. 😒 Zaspávame hodinu, lebo stále ju musím dávať odgrgávať a v noci sa stále mrví. Jesť dostáva min. hodinu - dve pred spaním mlieko, aby sa riadne vygrgala.
Dr. tvrdí, že sa nahlce veľa vzduchu, gastroenterologička, že chceme mať za každú cenu chore dieťa. 😲
Toto je už fakt nad moju logiku, keď si dieťa grgne aj 50x za jeden večer.
ABKM ani intoleancia nám nebola zistená, papá len ovocie, zeleninu ,masko.

ela2710
27. dec 2010

@mirka183 Ahoj Mirka, tvoja doktorka ma pravdu, mne maly sice negrga velmi, tak 2- 3 grgy po mliecku, ale mne to nevadi 🙂 no 50 je uz trosku vela, dietatko sa urcite nahlce vela vzduchu, citam, ze ma 8 mesiacov, z akje flasticky pije? najlepsia pre tieto deti je s dvomi dierkami, my pouzivame znacku Lovi s jednou dierkou a maly nam grga pekne, ked sme pouzivali obycajnu z Tesca, tiez grgal viac aj ho nadrapovalo. Naozaj je to len kvoli vzduchu a nemusis sa bat, to vekom urcite prejde 😉

tosomja
13. jan 2011

Aj mne grgá vkuse, teraz mi to už ani tak nevadí, ale kým len ležala a nevedela som sa od nej pohnúť, lebo sa zvíjala až do sedu...musela som ju nosiť vkuse na rukách. Nám však potvrdili reflux a grgá aj kvôli tomu, čo je ešte dobré, lebo doteraz mi zvracala...To prejde, len treba vydržať, nám fľaše nepomohli žiadne, aj antikolikové, aj s dvomi dierkami...všetky sú rovnaké, stále grgáme.

mau
13. jan 2011

Predpokladám, že na gastre vám sono robili... Mňa napadla ešte v tejto súvislosti jedna vec a síce nadmerná tvorba slín (možno v súvislosti s prerezávaním zúbkov) a ich prehĺtanie počas ktorého by súčasne prehĺtala aj vzduch... Totiž aj keby nadmerne hltala počas jedenia vzduch obsah žalúdka má obmedzenú kapacitu.

kofoluska
25. okt 2013

mirka183 vidim, ze je to stara tema, ale snad nevadi, ze otravujem. Mame podobny problem s nasim trojmesacnym syncekom. Posledne cca tri tyzdne neuveritelne grga. Museli sme prestat chodit von. ☹ Najedol sa, vygrgal sa, pohrali sme sa trosku, este si odgrgol, obliekli sme ho, znova grgol. A kym sme zliezli vytahom z tretieho poschodia, plakal ako o dusu, nosila som ho dole vo vchode aj 10 minut, kym znova grgol. Casto sa nam stavalo, ze povedzme aj zaspal a zobudil sa po pol hodine - museli sme sa vratit do vchodu (podla pocasia) a nechat grgnut.A kym sme sa vratili, plakal ako sialeny :(
Posledne dni uz sa s nim ist von vobec neda. Grga aj dve hodiny po papani - cez den. Kym sa poriadne neodgrga, nezaspi. A dve hodiny je na trojmesacne babo dost - to uz ho proste v kociku nie som schopna uspat, pretoze je preunaveny.
Vecer aj v noci sa odgrga a zaspi. Vecer je to OK, do nocneho krmenia. Po nom (cca o jednej) sa tak o dve hodky zacne mrvit, kope nozickami, kruti sa, dokaze sa uplne otocit v postielke naopak chudacik. Ale spi pri tom. Ja som samozrejme od tretej potom az do rana hore, lebo sa snazim aj v spanku ho brat na ruky a niekolko minut s nim pochodujem, ci si negrgne.
Ako to dopadlo u vas? Ako ste to vyriesili? Nekojim, najskor bol na obycajnom nutrilone, ale museli sme prejst na nutrilon comfort. Flasu aj cumle mame Avent, momentalne trojkovy cumel a ten ma uz asi od svojich siedmych tyzdnov. Na dvojkovom cumli doslova zuril, lebo mu tieklo pomaly a on ako velky hlados xcel rychlejsi tok. Je mi jasne, ze sa pri trojkovom cumli asi nalucha viac vzduchu, ale taketo dlhe grganie u neho pozorujem naozaj az teraz posledne cca tri tyzdne, kym cumel pouzivame uz sest - sedem tyzdnov..

katarina507
1. apr 2014

@kofoluska.vidim ze tento prispevok je z oktobra 2013,ale ja mam s mojim trojmesacnym syncekom uplne rovnaky problem,to co popisujes zazivame uplne do bodky aj my.Kedy vam to grganie preslo?

naty_s
11. okt 2014

@katarina507 nasla som túto starú otázku. Máme úplne rovnaký problém. Kedy vám to prešlo? A či vôbec prešlo ? Ďakujem 🙂

zuzulkhamama
12. nov 2014

@naty_s a @kofoluska baby zistili ste nieco??? U nas uplne rovnake trapenie,.

petulienkast83
8. júl 2016

Máme ten istý problém. Vyriešili ste to nejako?

durcovasimona
26. jún 2017

@petulienkast83 ahoj chcela by som sa spýtať či vám to grganie prešlo a keď áno tak kedy???

petulienkast83
26. jún 2017

@durcovasimona písala som správu

barbsss
3. júl 2017

Ako ste to vyriesili s tym grganim ? Mam 5 tyzdnoveho synceka . A stale sa mrvi takto zo spanku a budi ho to :( moze byt problemom nutrilon ? Negrcka, vyprazdnovanie ma v poriadku, len to grganie je problem odgrgne si niekolko krat ale potom potrebuje odgrgavat aj pocas spanku :( a mrvi sa

petulienkast83
3. júl 2017

U nás to spôsobovala alergia na bielkovinu kravského mlieka a laktózu.

durcovasimona
3. júl 2017

@barbsss no nám nezistili nikde nic,čiže záver bol taký ze hlta veľa vzduchu a ten treba dostať von... čiže len zdvíhať až pokiaľ sa nevygrga a potom bude kludny....

barbsss
3. júl 2017

Ach no zajtra ideme ku lekarke tak skusim sa jej opytat nech zistime ci nema alergiu alebo tak. No a pritom mame flasky od aventu s tym ventilom a aj tak ja to normalne nechapem. A kedy to potom zmizne ??? To grganie ?

barbsss
3. júl 2017

A ako zistili tu alergiu ?? Trebalo ist na nejake testy alebo tak ? Ci z krvi ?

petulienkast83
4. júl 2017

@barbsss z krvi

nikita11145
5. feb 2018

Baby za ako dlho Vám prešlo to grganie? Mame ten istý problém

denuska28
14. okt 2021

@mirka183 dobrý deň. Téma síce stará 11 rokov, ale môžem sa spýtať ako to dopadlo? Môj syn má momentálne do bodky presne to iste a nevie sa prísť na to co mu je. Ďakujem za odpoveď

durcovasimona
14. okt 2021

@denuska28 dobrý deň, ja som to prestala riešiť a vyrástla z toho dcéra už bude mať 5r. Vyskúšala som všetky rôzne mlieka ale nebolo žiadne zlepšenie tak som to nechala tak...

denuska28
16. okt 2021

@durcovasimona dobrý deň. A môžem sa spýtať, kedy asi to prestalo? Ak si vôbec pamätáte, lebo už je to kopu rokov. Môj syn má 4 mesiace, ale tento problém mame od nejakého 5-6 týždňa. Problém je, že mi kvôli grgom odmieta jesť, na silu do neho sukam mliečko, už som tiež všelijaké možné vyskúšala. No a keď mu tam vadia tie grgy, tak potom plače a nepapa, nechce kvôli tomu ani prikrmy. Po jedle mi grgne aj 20x a kľudne aj 2-3 hodiny po.

petulienkast83
16. okt 2021

@denuska28 ahoj. My sme mali tento problém s obidvomi deťmi. Nespali plakali grgali grckali pucili sa ako ich bruško bolelo. Pri prvom mi to dr neverila až pri druhom Zistili reflux ale hlavnou príčinou bola alergia na bielkovinu kravskeho mlieka aj na laktózu. Ma tvoje bábätko aj niečo na tváričke? Naši mali vyhadzane licka

denuska28
17. okt 2021

@petulienkast83 ahoj. Mne doktorka stále tvrdí, že je to v poriadku. Boli sme dokonca aj na Sonde do pažeráka, lenže doktori, ktorí to podotýkam robia denno denne ju zaviedli zle, až hlboko do žalúdka, takže výsledky sú nepoužiteľné 😡 a druhýkrát to svojmu 4 mesacnemu synovi robiť nenechám. Testy na bielkovinu a laktózu som ešte nerobila, doktorka nám nasadila mlieko bez bielkoviny a laktózy, lenže malý mi ho odmietal, prestal úplne piť a bolo mi povedané, že keby na to alergiu ma, tak ho neodmieta, pretože detičky, ktoré majú túto alergiu sú radi, že im to mlieko pomáha a nevyberaju si, či im chutí 😡 6x som s malým bola v nemocnici a nič nezistili. Ako ste to riešili s tým refluxom a alergiou? Kedy to potom prešlo?

denuska28
17. okt 2021

@petulienkast83 a áno, je aj vyhadzany. Nie nejako veľa, ale je

petulienkast83
17. okt 2021

@denuska28 u malého sme to pretrpeli do roka. Pri malej sme dostali mlieko comidagen na abkm aj bez latozy. Dva mesiace sa čistilo crevo potom už bola ok. Po roku sme začali dávať normálne všetky mliečne výrobky a uz ma 5 a je v pohode.

petulienkast83
17. okt 2021

@denuska28 a reflux tiež po roku pominul u obidvoch.

denuska28
18. okt 2021

@petulienkast83 ďakujem krásne. Ešte by mi veľmi pomohla odpoveď, že keď sa to crievko 2 mesiace cistilo, to ste 2 mesiace ešte stále postrehovali problémy, ktoré mala? Lebo my máme prvý deň nasadený neocate syneo, tak ze kedy môžem pozorovať zlepšenie.

petulienkast83
18. okt 2021

@denuska28 ano stále pokým sa úplne nevycistilo boli problémy. U niekoho to trvá kratšie u niekoho dlhšie

petulienkast83
18. okt 2021

@denuska28 držím palce. Dajte potom vedieť