icon

Defekt predsieňového septa a RSV

majivana
9. nov 2022

Zdravím mamičky,potrebovala by som poradiť,alebo poznať vaše skúsenosti.Malá má defekt predsieň.septa a prišlo nám oznámenie o imunoprofylaxii ,keďže RSV je dosť nebezpečný pre takéto deti.Malá bude mať 2 roky v marci a minulú sezónu nás nikto nevyzval na vakcinaciu(vraj nas prehliadli).Nájde sa tu nejaká mamička,ktorá ma s tými vakcínami skùsenosti?Stále zvažujem ,že to odmietnem.Ďakujem za odpoveď

endzi83
9. nov 2022

@majivana ahoj k tomu sa neviem vyjadriť odborne, ale sama mam defekt predsienoveho septa a mam aj operaciu za sebou a moja mala ma tiez defekt, ale nastastie zatial je len v sledovani. Mojej som nedavala ziadnu vakcinu, ma 5r.

majivana
autor
9. nov 2022

@endzi83 no ja som tiez prekvapena kedze je sledovana aj v BA na detskom kardiocentre a minuly rok nam neprislo ziadne predvolanie na pichanie vakcin a tento rok ano .A pritom sa to podava len do dvoch rokov zivota v sezone od novembra do aprila

kacena4
9. nov 2022

ahojko toto nie je klasicke ockovanie ale imunoprofylaxia. my sme absolvovali. nam velmi pomohla prekonavat zapal ked sme ho dostali

majivana
autor
9. nov 2022

@kacena4 ano viem ,ze to niesu klasicke vakciny,ale hotove protilatky,ktore vraj nemaju ziadne reakcie ako pri klasickom ockovani(teplota atd...).Co som si zistovala u lekarov ci uz v BA ,alebo u nasej kardiologicky v Bj kazdy mi to odporuca,len som chcela vediet aj nazory mamiciek ktorych deticky su na tom rovnako.Lebo mi nesedelo na tom to ,ze minulu sezonu nas nikto neoslovil a teraz ked uz v marci bude mat mala 2 roky nas vyzvali.A dakujem pekne za odpoved

wwwwerunka
9. nov 2022

@majivana ak mas moznost na FB je skupinka Srdieckovo
Tam som uz par prispevkov zahliadla k tejto teme

majivana
autor
9. nov 2022

@wwwwerunka dakujem pozriem

marlent
9. nov 2022

Ahoj ja by son to dala....moj maly sice defekt nema...ale zato ma astmu...minuly rok schytsl rsv a take svinstvo som este nevidela

kacena4
9. nov 2022

@majivana mozno vtedy nespadalo dieta do skupiny schvalej poistovnou a teraz uz ano

snehulak77
10. nov 2022

Ahoj. Toto nie je vakcína, ale pichaju každý mesiac protilátky. Našmu to minulú zimu pichali, našťastie RSV nemal, ale radšej do toho ísť, je to vcelku bezpečné. Treba to využiť