Deformácia ľavej časti hlavičky

denula84
8. okt 2013

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mate niektora skusenosti s tym, ze mali v brusku malo miesta, respektivne boli ulozene ako sa im pacilo 🙂. Mala ma jednu stranu licka chudsiu a druhu taku baculatejsiu. Na prvy pohlad to nie je vidiet. Napravi sa to casom alebo da sa to nejako operovat v buducnosti? A este som chcela ze stale dava dopredu hlavicku jak korytnacka 🙂, ked lezi akoby brusakovala, stale ju zdviha aj ked ju posadim tak ju vysunie. Ale na brusku pekne drzi a vydrzi. Dakujem za vsetky odpovede a postrehy 🙂.

junova
8. okt 2013

Aj nas maly sa narodil s asymetrickou hlavickou. Stale ju otaca na jednu stranu. Polohujeme ho, aby lezal aj aj na opacnej strane. Malo by sa to upravit do 4. Mesiaca, ak nie, mozu predpisat nosenie ortezyy na hlavicke. Nas maly ma aj skrateny sval na krku, preto stale dava hlavicku na jednu stranu.

zita19
8. okt 2013

Myslim, ze hlavicka sa vyrovna. A nikto nie sme celkom symetriky. Ta hlavicka ako korytbńacka.. nie je malicka na sedenie?
A o tom sedeni s vobec o pohybovom vyvoji si precitaj tu:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/misuka05/cla...
Ja sama som ostala prekvapena ako to je a ako som nivocila svojim detom chrbat, lebo pred rokmi malo polrocne dieta sediet aj ked oprete.

zahradka76
8. okt 2013

Ahoj, najlepsie urobis, ak vsetko, co si tu napisala, povies detskej lekarke (lekarovi), ked budete mat poradnu. Prezrie Ti dcerku a povie Ti, co a ako. Vsetko dobre.

pemizb
8. okt 2013

Jasne povedz to lekarke...lebo ty malu vidis denne a lekarka to nemusi postrehnut. Myslim hlavne to ze dava tak dopredu hlavicku. Nas maly daval zasa hlavicku stale dozadu. Ked som to vravela lekarke, tak najskor povedala ze ok, ale potom uz nas poslala aj k neurologovi a ten nas poslal rehabilitovat. Maly to v pohode rozcvicil. Mozno to bude potrebovat aj tvoja mala.

alami
8. okt 2013

@denula84 Myslím si, že tvárička sa upraví, som o tom presvedčená. Hlavička rastie, mení svoj tvar... Môj syn mal strašne, ale naozaj strašne zležanú hlavičku, do úplnej placky(neotáčal hlavu do jednej strany, mohla som polohovať koľko som chcela, neskôr sme to rozcvičili Vojtovou metódou), bola som zhrozená a neverila som, žeby sa to mohlo napraviť.A hlavu má teraz úplne v poriadku🙂

aliza
8. okt 2013

@denula84 tazko povedat, su zalezaniny, ktore sa naozaj casom vyrovnaju a su deformacie, ktore zostavaju, ale tym, ze narastu vlasy, tak sa akoby 'stratia'. Ja sa trochu vyznam do deformacii hlavy-lebky, tie licka si nejak neviem predstavit...moj maly mal plagiocefaliu, cize akoby zlezanu halvu do jednej strany, ale on ju mal celu tak posunutu do boku....prve mesiace sme polohovali, davali vrecka s ryzou, stale bol na brusku a ziadna zmena. A tak nakoniec nosil tu ortezu-prilbu par mesiacov a hlavicka je takmer sumerna. Ja som na tvar hlavy zatazena 😀. Ale on sa tak narodil, ja som si to hned vsimla, cize nemal to zalezane z postielky, ani nemal tortikolis a pod. Ak mas pochybnosti, zober malu k odbornikovi, nic za to nedas, aspon nic nezanedbas.

denula84
autor
9. okt 2013

ona nema zlezaninu na hlavicke, len ked sa jej pozerate do tvare spredu, tak to jedno licko ma vypuklejsie, baculate. Na neurologiu s tym chodime, lebo tiez dava hlavicku na tu stranu ale nie velmi, povedali ze sme pevny a vsetko mala ako ma byt teda co s nou robila. Ja sa snazim ju davat malo do sedu a ked tak len do polosedu ale aj to stale ma hlavicku zdvihnutu ale ked ju posedim akoze a drzim za ruky tak celkom ju pekne drzi, niekedy jej spadne medzi ramena. Dakujem vam velmi moc baby za odpovede 🙂. @aliza @alami @pemizb @zahradka76 @zita19 @junova

denula84
autor
9. okt 2013
zahradka76
9. okt 2013

Mas krasne dievcatko

zita19
9. okt 2013

Krasna bambulka!!!

pemizb
9. okt 2013

Jeeej, ved je bohovska.