icon

Je normálne, že bábätko prestane držať hlavičku?

Dnes o 11:04

Ahojte maminky ..som prvorodicka a mam bábätko (2mesiace aj 3 týždne) doteraz krasne držala hlavičku na brušku, chválili nás aj na kontrole pred 3 týždňami ze drží hlavičku ako keby bola o mesiac staršia, ale posledný týždeň keď ju dam na bruško tak hlavu nezdvíha vôbec, len leží a chce si cmulat pesticku..myslíte že to je len nejaké obdobie ze sa jej nechce alebo to môže byť niečo vážne?? Pri nosenie na rukách pekne drží hlavičku, zaujíma sa o svet, aj keď ju mam v polohe na odgrgnutie na pleci tak zdvíha a drží pekne hlavicku všetko sleduje ..len ta poloha ja brusku ma desí ze to zrazu takto flaka 😁🥲 budem rada za každú radu

anonym_ebb3af
Dnes o 11:09

@anonym_autor myslím ze aj moja to takto mala.A pamätám sa ze jej sa nikdy na to brusku exra nepačilo. Teraz ma rok a pol a spí na bruchu 😆
Nestresovať, každé dieťa ide vlastným tempom.
Niekde som čítala a aj som to tak vnimala že keď sa dieťa nauči jednu vec, učí sa druhú a tú prvú nerobí, bo sa sústredí na tu novú činnosť 😃
A je pravda že moja ked mala cca 8 mesiacov vydavala. rôzne zvuky a potom zrazu prestala a začala iné.

anonym_a352f8
Dnes o 11:26

@anonym_autor v takomto teple, by sa ani tebe nic nechcelo

anonym_0d0563
Dnes o 11:43

Objavila pästicku, mam lepsi program

anonym_286caa
Dnes o 12:02

@anonym_autor predstav si, že máš doma novú vecičku, ktorá je zaujímavejšia, než činnosť, ktorú robíš denne 😅. Síce je to malé bábätko ale zmýšľanie nám ostáva rovnaké.

anonym_b0f441
Dnes o 12:06

@anonym_autor to isté aj mne, môj má vyše 4 mesiace a cca v období, ktoré spomínate to bolo tiež. Takže pokoj🙂

kkovacovak
Dnes o 12:21

@anonym_autor bábätká majú nejakú dobu po narodení vrodené reflexy (tak ako aj zvieratá) potrebné pre prežitie. Často môžu pôsobiť aktívnejšie. Tieto prirodzené reflexy časom miznú. Napr úchopový reflex, moroov reflex,... Môže sa preto zdať že zlenivelo. Ale to môže byť aj teplom, inými aktivitami alebo sa mu skratka nechce.

marianarem
Dnes o 21:31

@anonym_autor Ja si pamatam, ze aj moj mal taketo "prepady". Ten vyvoj vobec nebol nejaky linearny, ale skor hore dole. Taketo, ze si na bruchu len cumlal pasticku, tak to mal. A celkovo sa nechoval ako na obrazkoch v knizkach, robil aj lietadielko, prepinal sa do luku, vselijako asymetricky sa vytacal, ale pritom bol uplne v pohode.