Denné pomočovanie dieťaťa staršieho ako tri roky
Ma tu niekto dietatko ktore sa po tretom rocku cez den extremne casto pocikava?
mali ste dakto podobny problem? ako ste to riesili?
No my riesime aj tento problem..... velmi tazko sa uci....prosite nechce, nevie sa sustredit, radsej povie, ze nevie akoby mala porozmyslat. Stale ju zaujma nieco ine ako ucenie. A priebeh domáceho ucenia je skoro kazdy den tak vycerpavajuci, ze niekedy mam nervy uplne v prd... Dokonca sme menili skolu prave tento rok. Mali sme totiz v tej starej kazdy rok nového ucitela a nikto nemal chut nejak riesit ten jej problem. Teraz aspon spolupracuju. Prave to riesime aj cez neurologiu, ale stale sme este v stadiu vysetrovania. Navstivili sme aj specialne pedagogicko -psychologicke centrum, ale nic take nezistili....vraj treba vydrzat. Az v 9. roku mozu uobit test na sustredenie, takze uvidíme co bude, ale som na prasky
@pp2015bb
Ahojte chcela by som poradiť. Moja dcérka ktorá už cez deň nemala plienku od leta (vtedy mala 2 roky a 4 mesiace ) a mala len na spanie. Nedávno, tyzden dva dozadu sa zacala pocikavat. Je pravda ze vtedy sa ani nepytala, len obcas, inak som ju davala cikat v nejakych intervaloch. Je pravda ze asi v tom obdobi zaspala mame v kociku a mala len tricko ( na spanie jej davam body ) a odkopala sa a mala studene bruško. Cize mozno nachladla. odvtedy jej davam urinal. Myslite ze je to z nachladnutia? ine problemy nema, ma dobru naladu, je zdrava - klopklop. V aprili sa jej narodi bracek. Mozno aj s tym to suvisi alebo mozno aj s tym ze mala som nariadeny kludovy rezim a poslednu dobu som sa jej malo venovala kvoli zdravotnemu stavu. Neviem ako sa zachovat ked sa pocika, najprv som na nu zakricala ze co to ma byt ked uz tretikrat ocikala gauc a medzitym som ju davala casto na zachod ale uz to riesim s kludom, vysvetlujem, len neviem ci to pomoze.
@figurantka mozem spytat ako ste to doriesili? Syn 3r ma tiez trnto problem
@fufina1 to iste je aj moj problém s dcerkou v juli bude mat tři roky plienky už od zaciatku leta nenosi aj cez noc je bez pluenky.. Cez den ked sa hra alebo len tak povie ze chce pisat no už je pocikana a rovnako aj 10 x za den uvazujem co robit či to chce čas
Ahojte ja mam tiez taky problem mala mi chodila do skolky uz ako 2.5 rocna malo kedy sa tsm cez obednajsi spanok pocikala a teraz ma 3 a pol roka a kazdy den sa pocika v skolke cez poobednajsi spanok uz som z toho zufala moc ma v poriadku neviem co sa mohlo stat.
@rainee Ahoj Prosím ako ste vyriešili to cvrkanie do gatiek .Máme teraz tiež taký problém že po vycikani si docvrkne ale už do gatiek ....U dr.vyšlo všetko v poriadku tiež mi napadlo že to môže byť psychického pôvodu. Ďakujem za odpoveď
@ssassankass no prešlo to potom nejako samé,možno to bolo len stresom,neviem. Ale teraz pár x v škole sa tiež stalo že mala 5 korunu cvrkanca,ale to hovorila že jej bolo treba cez vyucko cikať ale sa nechcela pýtať,ucka to vraj nemá rada keď odbiehaju cez hodinu. Kazdopadne by asi bolo vhodné posilňovať dáko brusne svaly,mechúr,ja neviem. Inak ja mám s cikanim tiež problém od 2 pôrodu,malo vydržím, po hodine už kukám wcko kdekoľvek sme,ide to na nervy... Ale celkovo babské wcka sú furt plne tak nie som sama 😂
@rainee Ďakujem za odpoveď .Som z toho trošku smutna nikdy sme s cikanim nemali problémy a teraz každodenné ....Hádam to aj nám prejde , keď po zdravotnej stránke je všetko v poriadku . Tiež si myslím že to môže byť psychického pôvodu ale dr.to výlučila , ak na dačo prídeme dám vedieť .Pekný deň
Ocikany gauc sme mali aj my... Urcite citi prichod zmeny moja vedela, ze ju caka Skolka vy zas cakate dieta.... Prejde to chce to chvilu casu a trpezluvosti
@lubka3171985 hádam máte pravdu
Ahojte maminy..ako ste poriešili to pocikávanie? Prešlo to časom? Mám ten istý problém.. Vďaka.
@lenrietta Nám to prešlo samé ....Dr. nakoniec povedala , že je to zo zmeny ktorú práve prežívala ..Nové bývanie , súrodenec. ....A my sme si to prestali všímať tak okato A ono to prešlo. ....jasne , že jej dodnes nenápadne večer skontrolujeme nohavičky A občas jej ujde ale to je raz za mesiac možno dva ......tak držím palce
@ssassankass Vďaka.. Naša bola dosť dlho v pohode..len nedávno začala cikať v noci do postieľky.. Napadlo mi, že odvtedy ako som jej prestala na noc dávať ponožky, že je teplo.. Tak som začala opäť dávať ponožky a už 4 noci necikáme!!! Dokelu, taký detail.. 🙂 Tak dúfam, že to bolo tým..
@quaxi dokedy trvalo u syna pocikavanie?
@tinkerbell este v prvej triede sa obcas stalo, nastastie mal skvelu ucitelku co s tym mala skusenosti. Nocne ovela dlhsie. U dcery denne az do 4. triedy - ukazalo sa, ze ma vrodenu vyvojovu vadu na mechuri a musela na operaciu, potom to preslo.
@quaxi ďakujem za odpoveď, ako to riešila tá učiteľka v prvom ročníku? Ako reagovala pred ostatnými žiakmi?
@tinkerbell pred spolužiakmi to neriešila, len dohliadala na to aby ho nezačali šikanovať. Keď si to všimla tak ho vždy nejako taktne zavolala preč z triedy a poslala ho prezliecť. My sme už mali vychytany systém obliekania tak, aby to nebolo vidieť, takže spolužiaci si to nevšimli.
@quaxi mohla by si mi poradiť ten systém obliekania? Dcéra nastupuje v septembri do škôlky a stále sa trápime s pocikavanim (zadržuje moč až kým sa nepocika). Teraz ideme s nou na nefrologiu.
@tinkerbell keď len ide do škôlky tak by jej mohli byť dobré tréningové nohavičky, tie niečo zadržia, ale treba nájsť také čo sú tenké a nevyzerajú ako plienky ale naozaj ako nohavičky. Nemám už prehľad v aktuálnych značkách, ja som našim deťom také ušila. Na to tepláky z umeliny, tmavej farby, na tom najmenej vidieť mokré fľaky. Dievčatku môžeš dať také legíny a sukňu, tá to dobre zakryje. Ideálne sú napr tmavomodré s nejakým nepravidelným vzorom. Ku teplakom dlhšie voľné tričko.

dievčatá, tak aj my máme rovnaký problém, mám syna (3 roky a 8 mesiacov) a ja denno-denne riešim rovnaký problém, ešte sme ani u psychologičky neboli, lebo som si stále myslela, že to sa stáva - vo škôlke menej - už len sporadicky, ale doma je to katastrofa - on je neustále pocikaný, keď ho preventívne chcem posadiť na záchod, že sa vycikáme skôr ako bude neskoro, tak to ani za svet, lebo jemu netreba a 5 minút na to, je už neskoro.
Neviem čo mám robiť, všade kde chodíme, tam berieme náhradné veci, už mi je z toho do plaču. Prvý syn s týmto nemal žiadny problém - už v 2,5 roku bol bez plienky aj na noc a pri druhom si nevieme rady.