icon

Deti a dlhotrvajúca brušná viróza

veronika2316
7. mar 2025

Prepáčte ja už som písala ale už som na nervy. Syn skoro 6 ročný a už to trvá skoro dva týždne. Tak zisťujem či ste niekto mal niečo podobné či sa mám báť alebo čo. Akurát totiž máme v rodine rakovinu hrubého čreva ale tak predpokladám že on ako dieťa niečo také nebude mať.
No už dva týždne chodí tak 3-4x na wc stolica bola redšia nie ako voda. S prímesou hlienu. Inak funguje normálne chodil aj do škôlky lebo najskôr som to tak nebrala párkrát sa sťažoval na brucho a išiel kakat a bolo dobré nebolo to ani extra riedke dávala som tasectan a hylák.
V stredu mi to nedalo trvalo to viac ako týždeň boli sme u doktora spravil výter ten bude v pondelok a dal mu hidrasec 3x denne a probiofix 2x8 kvapiek a že by to malo prejsť stláčal mu brucho len povedal že pócuje takú vyššiu plynatosť. Už sa mi toľko na brucho nesťažuje ale napríklad včera pukol a sprtlo mu do slipov. Chodí tak 2-3x na wc ale tá stolica mi príde redšia ako bola predtým a taká žltá možno trochu do zelená ale skôr asi žltá zle je to vidieť. Môže to byť stále následok tej virózy on je citlivejší na toto a môže byť že sa to len dlhšie upravuje? Inak behá skáče nemal vôbec teplotu len toto kakanie má hnevá hneď ráno vstal a išiel na wc ale tvrdil že brucho ho už neboli bolo to také riedke. Som už z toho na nervy v minulosti mal rotavirusy aj dalmonelozou a to bolo strašný priebeh tak neviem toto je také mierne

agnes28
7. mar 2025

@veronika2316 nepisete nič o diéte. Dodrziavate ju?

veronika2316
autor
7. mar 2025

@agnes28 je pravda že párkrát zjedol kúsok čokolády a aj trocha smotanovej polievky to bola moja chýba že som si to neuvedomila

luccija
7. mar 2025

@veronika2316 dodrzuj diétu a môže byť, že to tak dlho trvá.uz počkaj na výtery.Mozno má nejakú intoleranciu

veronika2316
autor
7. mar 2025

@luccija ale z výteru mu intoleranciu nezistia. A teraz mi povedal že ho boli vzadu na krku kost už sa bojím či to s tým nesúvisí ale dúfam že len krivo spal

veronika2316
autor
7. mar 2025

Ja už si namyslam aj rakoviny som z toho dosť v strese

veronika2316
autor
7. mar 2025

Nie je normálne asi dva týždne takto

veronika2316
autor
7. mar 2025

A mám pocit že odkedy sme boli u doktora a zmenil mu ten tasectan tak že je to redšie este

agnes28
7. mar 2025

@veronika2316 naozaj dodržiavajte diétu, žiadne ústupky. Nič mliečne, minimum tuku aspoň do tých výsledkov a potom uvidíte

veronika2316
autor
7. mar 2025

@agnes28 ďakujem no len sa bojím že má niečo vážne

veronika2316
autor
7. mar 2025

Ja už si to spájam aj s tým že mal asi rok dozadu nižší hemoglobín síce nebol ešte pod hranicou ale dal mu maltofer vtedy a je taký bledý ale zas on aj málo čo zje. Kontrolné odbery už nemal ale zas nepríde mi spavy

veronika2316
autor
7. mar 2025

Bože len čítam a ten Google je hrozný už som mu aj nádor na mozgu diagnostikoval lebo ho boli vzadu na krku

taktotedanie
7. mar 2025

@veronika2316 dieta musi byt na diete, crevna mikroflora sa ti nezregeneruje ked budes davat 2 dni probiofix
Z toho sa moze dieta dostavat aj mesiac
Ak by sa to opakovalo riesila by som intolerancie a alergie u dietata
Prosim ta ako laik negoogli, nemas na to informacie a vzdelanie kedze si len laik

carduelis
7. mar 2025

Aj syn ked mal brusnu virozu ale tiez len hnacky, musel mat tyzden dietu ale naozaj poctivo, lebo stacilo ze si dal pol jogurtu, alebo nieco ine haklivejsie a boli sme spat. Takze treba minimalne tyzden dietu (tu si pohladaj info na nete, ze aky zostavit jedalnicek) a potom pomaly zaradzovat.

sju222
15. mar 2025

@veronika2316 Odporucila by som dat vziat aj krv,mojej 6rocnej dcere takto zistili bakteriu yersenia,trvalo jej to cez dva tyzdne. Brusna viroza by tad dlho netrvala🤷🏻‍♀️