Deti s detskou mozgovou obrnou
Ahoj mamičky! môjmu synovy diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. vie mi niekto poradiť čo dalej? Alebo sa len o tom porozprávať. Moc dakujem jana
@jajka28 nie,vraj tam berú aj od roka
@jajka28 ahoj, chcem sa spýtať na tie Košice, spokojná si bola? Dá sa to porovnať s Adeli alebo Renonou, alebo je to niečo iné? Tá cena sa mi pozdáva, je to oproti iným súkromným centrám, doslova lacné 🙂 . Ďakujem za info 😉
Kováčová je od dvoch rokov, teda nás ako ročných nezobrali 😒
@bobulik22 nie nie cena je taká ak trošilinku nezvýšili, nám sa pozdávala tiež tak sme vyskúšali, je to malé centrum, ale boli denne 2 masáže, zábal, kyslík, cvičenie 2 hodiny v klitke /obleku/ to sa nedá porovnať napr. s Lužnou kde boli 2 masáže za týždeň a o kysliku nam povedali maminy tak na 4 deň :o/ ale nechcem porovnávať 😕
@jajka28 Neviem aký je tam denný program, ešte som tam nebola. Poisťovňa to prepláca raz ročne. Je to vlastne kúpelná liečba, trvá to 28 dní vkuse, nedá sa odísť na pár dní domov ☹ . Čo som čítala na internete tak tam asi bude aj kanisterapia a hippoterapia, a je to vraj taká kompexná liečba, naša neurologička to strašne odporúča, vraj je to lepšie ako adeli. Pozri si v archíve stv medicína z 12. novembra, bola tam téma DMO a bola tam pozvaná primárka z Kováčovej a boli tam aj videa ukážky z rehabilitácii v Kováčovej. Ja tam idem prvý krát už to mám aj z poisťovne schválené.
@retrotraktor ahoj moja,asi tusim kto si,kedze mas maleho Martinka len som zabudla tvoje meno.to sme my ,uhadla si.a ako sa drzkate?ste uz na nozickach a tak?
@jajka28 Doplaca sa cca 300,-€ presne neviem lebo my chodime na nadstandardnu izbu a tam sa plati cca700,-€.
Platis za seba stravu a nejaky kupelny poplatok ci co.Ale viem ze pokial ides ako samoplatca na nadstandardnu izbu s dietatom tak bez poistovne to stoji cca2000,- 🙂
Doplaca sa na mieste akurat hipoterapia 3,-€ za jazdu.
A v pripade zaujmu si mozes doplatit proceduri aj pre seba.
Ked ides s dietatom ako doprovod tak ti Dr. napise aj bazen s doprovodom tak mas aj termal "zadara" 🙂
@tajik ja som Slávka 🙂 my stále ležíme,trošku už v kočíku posedí,ale inak bieda,džavoce,asi 10 slov povie,ide to pomaly všetko... vojtovku už necvičíme, Renone mi povedali,že to už nie je preňho cvičenie...a Tajanka ako?na akej operácii ste to boli?
@retrotraktor vies moja ani my necvicime vojtovku,my len lopta a natahovnie sliach.ked si pamatas Tajka ma problem z nozickamy,operovali jej lavu nozku,mala zle ulozene kosticky a zle naslapovala,teraz 3 mes sadra.este nas caka operacia pravej nozky,uvolnenie sliach lebo jej taha dovnutra a tiez sadra.a potom dlha rehabilitacia....Tajka chvalabohu uz chodi,len teraz je obmedzena.s recou tiez slabo,ale som rada ze aspon rozumovo je v poriadku,len nozky dat dokopy.drzkajte sa
@tajik viem,že mala s tou nožičkou niečo.som rada,že už je na nohách,hádam aj Maťko raz bude... držte sa aj vy 😉
@jajka28 síce sme v Kováčovej ešte neboli, ale pobyt má dieťatko preplatený celý, tá suma, čo sa dopláca je vlastne ubytovanie a strava pre doprovod. Nie som si istá 100%, ale mám taký pocit, že na izbe bývajú dve mamičky s deťmi, čo si ja veľmi predstaviť neviem 😖 . Alebo potom sa dá objednať nadštandard. Ten je už potom drahší.
Tú operáciu, ktorú myslíš - uvoľnenie šliach je Ulzibat, ak myslíme to isté 🙂 . U nás ju nerobia, len Čechy, Poľsko, Ukrajina a ostatné krajiny neviem. No stojí 2500,- Eur, ale vraj netreba opakovať, výsledky sú trvalé a hlavne, netreba sadrovať! 🙂
Pozerala som Tvoj blok, chlapci vypadajú byť riadne šikovní, fakt super! Držím palce 😉
@iwuskaaa ďakujem za info - no my by sme museli ist 5 manžel ako s druhym doprovod a plus 5 ročný surodenec ešte...no neviem...nadštandard si nemôžme dovoliť :o/ ano ano ten Ulzibat som myslela, v Košiciach som videla chlapca mal 5 rokov na cvičeni bol a ako krásne behal by som nepovedala že mu niečo je, ale isto sa nadreli a spomynala že boli na ukrajine na tento Ulzibat a vravela že mu nožky kedysi išli veľmi do X a špičky doseba tak jak našim.Su to strašne peniaze všetko-je to smutne, že je šanca u deti na velke zlepšenie, ale mnohi si to koli "hlupym" peniazom nemôžeme dovoliť. Treba sa isto o všetkom radiť s doktormi a viacerymi-všetkým prajem veľa veľa uspechov!
@myya Ahojky, chcela som sa opýtať, ako sa darí drobcovi?
@lenkamitterova ahoj vdaka za opýtanie. je na tom celkom dobre začína spevnovať aj hlavu si udrží a konečne prišiel na to že treba aj jesť. každé dve hodiny pýta papať, ale v nocí spí dobre. Aj očká sa nám dávajú pomali doporiadku. Cez zimu ho dosť trápilo zdravie boli sme neustále chorý a niekolko krát v nemocnici kvôli zápalu plúc. Chodíme na skenar a som sním velmi spokojná. všetkým dakujem za povzbudenia a rady a držte sa
@myya tak to som rada...a aj cvičíte? Moja kamoška porodila chlapčeka (bude mať 2) a diagnostikovali mu prvé štádium DMO...cvičia vojtovku...čakajú na termín do Mariny a ja som jej poradila chodidko keďže malý už cupita len s doprovodom ale občas padá...ak sa môžem opýtať ako to že má DMO? Komplikácie pri pôrode?
@lenkamitterova my cvičíme bobatha no nie dlho a predtým sme cvičili vojtovku. Tomáš sa narodil ako zdravé babatko v termíne a ked ho v tretom mesiaci zaočkovali povinným očkovaním tak nastali problémi. Potom som začala pozorovať na nom zmeny. No žiadny lekár neprizná že to je následok očkovania. My máme ten najťahší stupen DMO malí je zatial čisto ležiaci a to má už 20 mesiacov.
@myya fuha reakcia po očkovaní? Tak to počujem prvý krát. Manžel pracuje s deťmi s DMO a vravel mi, že sa to stane pri pôrode väčšinou. Máte pre njeho aj nejake pomôcky?
no ja poznám viacej detí s takou reakciou po očkovaní. zatial máme iba ortézu trupu na sedenie ale inak nič. niesu mu treba žiadne iné. A čo robí manžel ak smiem vedieť? žeby nám poradil troška.
@lenkamitterova ja ss tiez pridavam aj u nas ockovanie vyvolalo epilepsiu a to ju iuplne odpalilo a nastartovala sa cista obrna tiez najtazsia forma.Lea ma 24mesiacov a tiez stale leziaca.Hoc je pravda ze sa narodila predcasne s roznymi komplikaciami no to ockovanie ju potom priklincovalo.

@retrotraktor ešte otazočka do Kovačovej sa da ist až s dieťaťom od 3 rokov či sa mylim?