Deti s detskou mozgovou obrnou
Ahoj mamičky! môjmu synovy diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. vie mi niekto poradiť čo dalej? Alebo sa len o tom porozprávať. Moc dakujem jana
poznám ottobock. Podla mna očkovanie vúbec nieje dobré a bola som proti tomu už pri prvom synovy. No a teraz zrazu tomáš nemusí byť očkovaný. On má iba to jedno očkovanie. Držte sa aj s vašim babetkom a nech vám všetko dobre dopadne
Ak by sa niekto našiel kto by mi vedel poradiť prosím napíšte mi ďakujem.Lilli
@livia173 ahoj,do Kováčovej berú deti od 2-3 rokov.do Lužnej od narodenia
@retrotraktor Aha tak to som vobec o tom ani nevedela a nevieš mi aj náhodou povedať že koľko by nás to asi vyšlo povecme kedy som tak šla tak na 1-2týždne?
@livia173 do Lužnej sa chodí na 12 dní a platíš si ubytovanie a stravu-cca 100eur.
@retrotraktor dakujem :D
baby mam strasnu paniku mame diagnostikovany zvyseny svalovy tonus a ckp a tortikolis. hrozi dmo? neotaca sa este, neplazi... mame 7mesiacov
@vvia ahoj,aj my sme mali torticollis,zvýšený svalový tonus a ckp....ale záleží do toho,či je tam prítomný neurologický nález(poškodenie mozgu). a cvičíte Vojtovku??
@retrotraktor zatial nie lebo sme po operacii srdca. ale uz ideme no zaciname bobathom. vy mate dmo? my nalez neurologicky chvalabohu negat teda sono mozgu vyzera ok a uz sa pretacame nastastie
@retrotraktor uz som citala tvoj pribeh. ach jaj dufam ze my budeme ok. pretacame saako draci na brusko ale na chrbatik sa zatial velmi nedari teda kedy tedy ale skor padne cez lavu ruku. hlavka stale na krivo mierne. a zatial nelozime ani nestvornozkujeme.... my sme vsetko robili este skor ako je tabulkovo. vnimanie chytanie hraciek dvihanie sa do sedu.,. ale potom skoby utalo. no mali sme aj srdcovu cadu a mala uz aj nevladala. teraz sme 2mesiace po operacii srdca tak dufam ze iba to srdiecko nam robilo problem. dufam. verim. mam strach ale zaroven vidim ze robi pokroky tak sa tesim ze snad uz vsetko dobehneme.
vam drzim velmi prsteky ja som sa dost natrapila a neviem ci by som zvladla kebyze mala mala byt chora (aj ked clovek proste vtedy musi aj keby nechcel ;() verim ze ste na tom uz podstatne lepsie a ze malinky vam bude prinasat uz iba radost do zivota
@vvia ak to bolo len tým,že bolo treba operáciu,tak sa rozbehne 😉 nám na torticollis pomohla vojtovka,mesiac-dva cvičenia a bolo dobre,aj keď nedrží hlavu celkom rovno,ale tam je problém so zdvíhačmi hlavy. ale ak tam nebol poškodený mozog,tak bude všetko ok,len netreba pozerať do tabuliek,lebo tabuľkové deti tvoria možno 5% populácie 😉
@retrotraktor ja dufam ze iba tym
Získajte liečenie v Adeli centre!
Získajte liečenie v Adeli centre!
Dávam do pozornosti spustenie grantového kola, všetci tý kt. poznáte niekoho kto má DMO dajte im vedieť, je to predsa len šanca na získanie liečenia v zariadení Adeli centrum. Dávam to aj do článku, prosím šírte ďalej, niekto to uričte potrebuje a Vás to nič nestojí.
#dmo #adeli #grant #liecenie
Program O... krok vpred Nadácia SPP v spolupráci s ADELI Centrom vyhlasuje ďalší ročník programu O krok vpred. Zámerom programu je aj naďalej podporovať sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, najmä jednotlivcov s mentálnym alebo telesným postihnutím. V snahe zefektívniť našu pomoc spolupracujeme s ADELI Centrom, ktoré poskytuje rehabilitačné programy pacientom s pohybovými poruchami neurologického pôvodu, najmä deťom a dospelým postihnutými detskou mozgovou obrnou.
Zámerom programu je aj naďalej podporovať sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, najmä jednotlivcov s postihnutých detskou mozgovou obrnou – DMO.
všetko nájdete http://www.nadaciaspp.sk/sk/program-o-krok-vpre...
uzatvorenie je 25.10.2013
ahojte maj sin trpí mozgovov obrnov . POTREBUJE 24 hodinovu opateru ma 15 NIC NEVIE UROBYT SAM. Prosím vás neviete mi poradiť co bi pomohlo keď idú zubi od bolesti alebo problemi s črevami dakujem 🙂
@retrotraktor ahoj Slavka,ako sa drzkate?viem ze ste boli v Kovacovej,prosim napis mi nieco o pobyte,my totiz ideme 7.novembra,tesim sa.Tajka je uz po operaciach noziciek,som neskutocne stastna ze je vesela a bezka..............drzim palceky
@tajik ahojky,neboli sme v Kováčovej,nevyšlo mi to finančne,boli sme totiž v lete v Renone,potom 2x v Lužnej a kupovala som špeciálny kočík...tak potom daj vedieť ty ako bolo,my možno pôjdeme na budúci rok 😉 inak sa máme stále rovnako,nič výrazné,Maťko stále väčšinou leží,s pomocou ide na štyri,trošku viac rozpráva,ale stále je to bieda.teším sa,že Tajanka je taká šikulka 😉 posielame pusinky 🙂
@retrotraktor vies,ja sa tesim ze je to tak,sice Tajka vsetkemu rozumie,ale problem s recou je aj u nas a taktiez plienky.ale drzme si navzajom prsteky a bude nam veselsie
prave citam ze od Aprila zacinaju predavat dobru pomocku pre deti s DMO. 3-8r. objednat sa da tu, poslu do celeho sveta http://www.fireflyfriends.com/ aj ked stat bude 400 eur http://gma.yahoo.com/blogs/abc-blogs/mom-invent...
Ahojte, obraciam sa na vas, mozno najdem mamicku, ktora poradi. Chcem sa vas spytat, ako riesite s detickami zubara? Brat ma DMO, osetritelny je iba v celkovej narkoze. Chodieval do bratislavy, do narodneho onkologickeho ustavu na heydukovej, avsak odkedy odtial odisla stara doktorka, su problemy. Nova doktorka (Angelika K.) odmieta spravit celkovu narkozu, musime sa obracat na sukromnikov, co nie je lacna zalezitost. Pred 2 rokmi nas to stalo 700 eur, teraz za 1 zub pytaju 500 😒 dostala som avizo, ze tychto pacientov osetruju aj v banskej bystrici, ale tam nas dnes odmietli tiez. Mile mamicky, mate nejaku skusenost, ci informaciu, kde sa tieto ukony preplacaju? V poistovni nam povedali, ze musime najst statneho zubara, ale fakt uz neviem, kde hladat. Dakujem za akukolvek radu.
Ahojte...mam sestru s DMO 22 rokov ...rozumovo na 12r. Tripareza...chodi o barlach....je tu niekto z petrzalky ? Hladam sestre kamaratku alebo kamarata....na rozveselenie...pripadne mozme podniknut vylety a pod.
Chcela by som vás poprosiť, aby ste vyplnili dotazník, ktorý vám v prípade záujmu pošlem do správy. Veľmi ho potrebujem k svojej diplomovej práci a veľmi mi tým pomôžete. Prosím pomôžete mi? V rámci pred výskumu do DP s názvom kvalita života rodín ťzp členom potrebujem:
32 rodiny kt. člen má Telesné postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
32 rodiny kt. člen má Mentálne postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
12 rodiny kt. člen má Zrakové postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
12 rodiny kt. člen má Sluchové postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
12 rodiny kt. člen má Rečové postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
Ide o dotazník autisti nie dakujem pekne do komentu napíšte druh postihnutia. Ja viem, že som vás už o to raz prosila, ale skúšam sa o to ešte raz, lebo bez tých dotazníkov neviem urobiť vôbec nič. Ďakujem za pochopenie
Chcela by som vás poprosiť, aby ste vyplnili dotazník, ktorý vám v prípade záujmu pošlem do správy. Veľmi ho potrebujem k svojej diplomovej práci a veľmi mi tým pomôžete. Prosím pomôžete mi? V rámci pred výskumu do diplovky s názvom kvalita života rodín ťzp členom potrebujem:
32 rodiny kt. člen má Telesné postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
32 rodiny kt. člen má Mentálne postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
12 rodiny kt. člen má Zrakové postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
12 rodiny kt. člen má Sluchové postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
12 rodiny kt. člen má Rečové postihnutie s mierou funkčnej poruchy 50 a viac %
Ďakujem za pochopenie
http://www.survio.com/survey/d/H1P2P5E7J9W7U9W9N
prosím vyplní mi niekto ten dotazník je uplne anonimný staci klik na odkaz a odklikať odpovede alebo ich napísať dakujem
Dotazník je vytvorený podľa medzinárodného štandardu a preto sa môžu zdať niektoré otázky menej zrozumiteľné. No i v takomto prípade by bolo dobré, keby respondenti všetky otázky vyplnili tak , ako uznajú za vhodné.

@myya
@janica25 manžel mi rozšíril obzor a potvrdil mi vaše riadky. Až som sa zhrozila. To mi je ľúto že to takto dopadlo po niečom o čom ste si mysleli že je dobré. Môj manžel pracuje práve s takýmito deťmi ako máte vy. Pozrite si stranku: www.ottobock.sk a detský program. Tam je všetko uvedené.