Deti s detskou mozgovou obrnou
Ahoj mamičky! môjmu synovy diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. vie mi niekto poradiť čo dalej? Alebo sa len o tom porozprávať. Moc dakujem jana
@majkaa
Ahoj Majkaa. Všetko závisí od tvojej kondície pred operáciou. Ja mám 43 rokov a pred dvomi rokmi som túto operáciu podstúpil. Bol som jediný klient dospelý s veľmi silným svalovým tonusom. ZToiž som športovec a na nohy viem položiť 300kg v posilňovni. Moja rekonvalescencia bola po zákroku veľmi pkrátka. Absolvoval som 12 rezov na DK 6 na Ľ a 6 na P DK. 2 týždne po zákroku som bol na invalidnom vozíku, 3 týždne potom na dvoch francúzskych barliach a následne 2 mesiace o jednej paličke.
Dobrý deň mamičky 🙂 Som študentkou Trnavskej univerzity a robím diplomovú prácu týkajúcu sa DMO. Ak by som Vás mohla poprosiť vyplniť online dotazník. Veľmi by ste mi pomohli. A nezaberie Vám to veľa času... Posielam link: https://docs.google.com/forms/d/1f14nyebSLsXKPB...
Ďakujem Vám krásne!
Ahoj mamičky. Kto má také deti že má DMO- epilepsiu a cysty na mozgu? A čo môžeme robiť na epilepsiu? Prosím pomôžte mi. Aj mi chodíme v Dunajskej Lužne. Ďakujem za informácie. 🙂
@kerynka87 môžem sa spýtať kam chodíš s malím plávať? Ja som z častej asi 20km od trnavy. na fotke ste v bazéne je to v kvapke? Nevieš či sa tam dá plávať aj individuálne alebo len v skupinách. Chodila som tam dva roky dozadu zo starším synom a moc sa mi to tam páčilo ale mladší by skupinové plávanie nezvládol. dakujem
@myya zdravím, viem že je to veľmi starý príspevok ale som na Tom teraz so synom rovnako ( 11mesiacov - vývojovo 6, DMO najťažšia forma+ Hypertonus na celom tele - nesedí , nelozi , na bruško sa prevráti. Chcela som sa len informatívne opýtať ako je na Tom vaše dieťatko teraz prosím ?
@myya zdravím, viem že je to veľmi starý príspevok ale som na Tom teraz so synom rovnako ( 11mesiacov - vývojovo 6, DMO najťažšia forma+ Hypertonus na celom tele - nesedí , nelozi , na bruško sa prevráti. Chcela som sa len informatívne opýtať ako je na Tom vaše dieťatko teraz prosím ?
@layla202222 syn ma už 14 rokov a je tomuplny ležiak. Prakticky žiadny cielený pohyb sám neurobí. No napriek svojmu hendikepu je to úplne zlatíčko. Stále sa smeje, je to taký pohoďak. Ak máš nejaké otázky kľudne píš pýtaj sa

ahojte ja som uz dospela ale uvazujem nad operaciou sliach Ulzibat ako to funguje ako dlho sa nesmie stat na nohach? dakujem za odpoved 🙂