Detská chrípka - december 2022
Mamičky, to co ma byt?
Riadne svinstvo.
Co dávate?
Vysoké teploty aj 6 dní, kaslisko, husté sople.
Nechutenstvo.
Už aj hnacky.
Co vám pomohlo😔
@vikus14 Preboha, to vazne? ☹️
Nezvyknem prispievat do tychto for ale musim sa podelit s tymto nasim priebehom chripky. Maly ma 2,5 roka a ochorel 19.12. teploty na vecer nad 38 tlmene antipyretikami, pokasliaval a soplil.. na 4.ty den sme boli u dr a nasadil mu atb sumamed.. tri dni to vyzeralo ze sa trosku zlepsil ale na 7. den od ochorenia teploty 39..na pohotovosti nam povedala ze mame len cakat a uz by sa to malo zlepsit. Na 9. den zlepsenie ziadne tak sme sli znova k dr., absolvovali sme rontgen pluc - negat. a dostali nove atb na cefalosporinovej baze. V noci 40 stupnove teploty tak sme sli sanitkou do nemocnice kde dali malemu infuzku a predpisali ine atb megamox a poslali nas domov ale ked sme vstali a maly mal uz rano horucku do 39 tak sme sli radsej na hospitalizaciu. V nemocnnici mu zistili pozit test na chripku typu A, crp mal 70. Dali mu aj antivirotika aj atb megamox. 4 dni mal este teploty, potom bol prepusteny a vyzeralo to ok. Po dvoch tyzdnoch zase zacal kaslat a soplit a dva dni mal teplotu, najvyssiu 39,5. Na pohotovosti nam dali prospan, morsku vodu do nosa a na imunitu imunoglobulin. Stav sa lepsil teploty neboli len kasel a sople, ktore sme pravidelne odsavali. Po dalsom tyzdni co sme sa ani z domu nepohli zase teploty tesne pod 38, silny kasel raz vlhky raz suchy a sople. Jediny liek co som pridala su fenistil kvapky ktore davam na vecer. Zatial ta teplota trva druhy den a neviem ako sa to dalej vyvynie a pocula som ze u deti sa to vracia 3x. Je to riadne svinstvo tak si davajte velky pozor na deticky.
Nám to začalo 31.decembra dcérke (4 roky) sa zvýšila teplota na 38,5 po podaní paralenu sa nám pozrvacala. Noc bola boj teplota išla stále hore a lieky na zníženie teploty nám nezaoberali ani nurofen ani paralen. Začali sme so zabalmi ale ani po tom nám teplota neklesala stále sa nám pohybovala medzi 39-40 v noci aj cez 40. Bolelo ju celé telo, celé dni len ležala. Na 4 deň nám už teplota klesla mala okolo 38 no stále mala zimnicu a bola bezvladna. Zašli sme k zastupujucej doktorke pretože naša nerobila, tá ju vyšetrila a spravila jej Crp, ktoré vyšlo 5. Poslala nás domov, že jej mame spraviť Covid test. Test bol negatívny. Poobede už teplotu nemala tak som ju išla okúpať po toľkých dňoch som si povedala. Po kúpaní keď som jej strihala nechty pred umývadlom sa začala sťažovať na bolesť bruška a odpadla mi. Trvalo to pár sekúnd ale bol to pohľad na ktorý nikdy nezabudnem. Srdce mi išlo vyskočiť z hrude tak veľmi som sa zľakla. Zavolala som manžela rýchlo sme ju vzali ľahnúť na gauč otvorili okno aby sa nadýchala čerstvého vzduchu. Chvíľu bola v šoku no potom už začala vnímať. Zľakla sa tak začala plakať. Po chvíli sa ukludnila a potom už bolo dobre. Noc bola kľudná aj sme sa vyspali. Ďalší deň bol taký kľudný mierne zvýšená teplota aj nálada bola tak sme si povedali, že snáď už to zle mame za sebou. V piatok ráno sme sa zobudili a prišla za mnou s tým že mamka bolí ma bruško a zase odpadla priebeh bol taký istý. Zavolala som našej doktorke, ktorá už pracovala a išli sme na vyšetrenie. Zase jej spravila Crp, ktoré vyšlo 10 a poslala nás domov. S manželom sme už boli veľmi v pozore a ozaj sme sa začali báť, boli sme jej každú chvíľu v pätách. Povedali sme si, že keď sa to znova zopakuje ideme na pohotovosť a tak žiaľ aj bolo. V sobotu ráno sme sa zobudili a zopakovala sa piatkove ráno. Hneď sme sa obliekli a išli na Kramáre. Tam nám spravili komplet vyšetrenia. Zistili, že ma chrípku typu A a malo bielych krviniek čo jej pravdepobne spôsobovalo to odpadávanie. Poslali nás domov, že si máme dať za pár dní skontrolovať znova krvný obraz. Dnes je to 10 deň a začala sa sťažovať na bolesť hrdla a ucha. Tak uvidíme čo sa z toho vykľuje. Držte palce 😒
@melik23 Kristepane.....držte sa!!

@emka1 my sme kovid nemali a teraz chrípku sme nemali až takú náročnu ako píšete.Tak ja to porovnať neviem.Vzdy som vravela ,že netreba podceňovať vírusy lebo nikdy netuším aku nálož dostanem.Len to ako čítam a porovnám minulý rok ako sa písalo ,že kovid zlý a neviem čo.Teraz sa to vymenilo a práveže aj z môjho okolia že chrípka horšia ako kovid..Dcéra bola našťastie za týždeň fit .To teraz riadne dlho trvá