Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?
prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕
Caute baby my mame ist na operaciu v oktobri. Chcela som sa spytat ako vase deti vydrzali bez jedla pred zakrokom? Moj maly nechce flasu ani dudel a v kuse musi nieco jest alebo pyta prsnik. Dakujem.
@andreaa1 kolko ma maly? my sme pred zakrokom nemohli jest raz 4 hodiny, druhykrat myslim 6...maly bol kojeny, takze tu noc sme moc nenaspali, jednoducho som ho vybrala a nosila na rukach kym opat nezaspal, a ptom opat...cakala som ale ze to bude horsie...nebolo to az take strasne...velmi nam pomohol nosic vtedy
Ma 13 mesiacov. On je strasny nervak ked mu nedam prso vrieska strasne. Nosenie nepomaha odstrkuje ma a nervaci. Neviem ho to odnaucit. V noci pyta kazde dve hodiny a nad ranom uz v kuse dudka.
Dakujem
@andreaa11 pravdupovediac keby som sa mala rozhodnúť znova išla by som s malým neskôr. Môj mal v čase operácie 1.5 tiež plne kojeny bez dudla. Bola tam pani so synom tiež hypospadia a malý mal 2.5 znášal to úplne lepšie ako ten môj .... takému malému nevysvetlil že musí ležať ... A to kojenie nahnuta nad postieľkou....
To zohnutie by som este dala ako tak. My ideme iba na jednu noc takze pohodka to zvladnem aj na stolicke 😀 . Len teda vcera v noci som mu skusila nedat a reval 45 minut...hrozny rev, kopal ma, hadzal sa. Uz som myslela ze sa mz ozaj nieco stane. Potom zaspal ale hrozne to bolo. A to nebol hladny pretoze som mu chvilu pred tym davala mlieko.
Tak to zvládnete jednu noc 🙂
Ahojte.chcela by som sa spytat ako funguje prihlasenie na recepcii.odkedy sa treba prihlasit,aby sme isli medzi prvymi.prisli sme tam o 8 a podla displeju nam ukazovalo,ze mame az po 13ist na rad.mame 14mes.syna,ideme na kontrolu po operacii o ktoru ziada pediatricka.vie tam prist manzel na 6 a potom prist po nas?dakujem.nie sme z BA.
@aelwen my sme boli minuly tyzden, prisli sme cca o pol8 a to sme cestovali z myjavy uz o 6rano-mali sme aj skor, caka li sme dve hodiny 😀 dolu sa nahlasis na recepcii, cislo uz asi pridelene mas, treba prist asi aj pred 7mou. my sme sa na radu dostali o pol10. ale na kazdej obrazovke je qr kod, ked si ho odfoti do mobilu, da sa to stiahnut ako apka a moze sledovat v mobile kedy sa mate dostat na radu
@aelwen ten cas, kedy budete na rade sa posuva, my zvykneme chodit cca okolo 8 a cakame hodinu -dve (na zaciatku byva casto napisane aj 12-13). Myslim, ze to, ze by vas muz skor zaregistroval na recepcii nepomoze, kym neodovzdate karticku sestricke, ani sa do poradia nedostavate. A odoprucam nechodit v pondelok.
Nam po registracii ukazovalo dve hodiny ale na koniec sme cakali asi len 35 minut.
Ahojte dievčatá. Už máme odoslanú žiadanku na urologiu - oddelenie. Máme ísť na 48 hod. testy a keď budú výsledky sa tam vrátime na operáciu. Preto by som rada vedela ako to tam funguje, aký sú Dr a sestričky, či budem s malým na izbe (16 mes.- nekojim ). A čo si tam treba priniesť. Ďakujem.
@lievocenka
Sestričky sú výborné, lekári sa pomenili od našej poslednej návštevy, hádam sú výborní, tiež tam máme dátum. Vziať si treba všetko od osobnej hygieny ako aj toaletný, teplomer, príbor, hrnček na prípadnú kávu či čaj pre mamu. Spať budete asi na prenosom lôžku, ktoré večer prevezmete a ráno odovzdáte..
Držím vám palce, nech všetko dopadne na výbornú 😉
@danka422 Dakujem. Malý je naučený ale zaspávať pri mne na posteli 🤔, síce že bude oblbnuty, ale aj tak... A s nadštandardom je to tam ako? Keď mi zavolajú termín, môžem si zajednať hneď aj nadštandard?
Ahojte dievcata, nas tiez caka hospitalizacia na urol..klinike a samozrejme uz nad tym premyslam dva mesiace. Nas maly bude mat takmer rok a v postielke nevie vydrzat ani minutu,snazi sa chodit popri nabytku a lozit po byte.
Chcem sa spytat - je tam prosim vad aj nejaka hernicka,priestor kde sa mozu deti trosku plazit? Pripadne su tam tie erarne kociky ako na inych oddeleniach? Kedze nevydrzi v postielke,rozmyslam ako vobec odbehnem na wc. Ci ho dam do kocika a pojdeme spolu😊
O spani ani nehovorim,cez den vie zaspat len vonku,navyse si neviem predstavit,ze na izbe budu plakat deticky a navzajom sa budit. Plus po zakroku budr iste uplakany.
Ako sa riesili navstevy? Mohli ist az na izbu?a len vo vyhradenom case?
@miriamxx1 ahoj, neviem, co budu malemu robit a ako dlho budete tam, my sme rano prisli, druhy den operacia,treti den domov. Toto sme absolvovali 2x. Prvykrat mal 20mes, druhykrat 29mes. Ja som si zaplatila vip izbu, bola som s malym. Zvladne to aj tvoj, po operacii bude spat a nieze behat. Herna tam je, aj hracky, dokonca 2 ucitelky. Kocik je len jeden, v tom privazaju spiace deti z operacky.
@adulka1979 Prosím ťa a tá VIP izba sa dá zajednať hneď ako mi zavolajú termín, či až keď prídeme a bude náhodou voľná? A koľko si platila za tú izbu ?
@miriamxx1 ja som bola s malym, ked mal 7m a 14m (este nechodil). Nadstandard sa da iba ked je volny. V zime 3-6m dopredu objednat😕, takze sanca velmi mala, v lete to bolo lepsie. Ked sme tam boli, boli k dispozicii 4 kociky, 2 hlboke a 2 sportaky. Hrat sa deti mozu na koberceku na konci chodby, pocas skoly je k dispozicii aj herna, ale iba v nejakych casoch (v lete bola zavreta). Zabavit loziace dieta bolo hotove umenie (moj lozil aj po stoloch a pod. A samozrejme veela kocikovania a nosenia ). My sme prvy den isli na priepustku domov, kedze sme z ba, druhy den ho operovali a treti nas poobede pustili domov. Maly bol uz druhy den poobede riadne culy a ten treti den na nom nebolo poznat, ze je po operacii 😂. Prvykrat som nemala nadstandard a bola som na izbe matiek, kde mi nastastie dovolili mat v noci maleho v posteli, kedze som kojila. Ist na wc bola katastrofa, kedze som sa tam s kocikom nezmestila a maly v postielke reval ako najaty (on bol velmi narocne a nespave babo), osprchovat som sa nemala ani odvahu 😂. Wc a sprcha su na izbach matiek. Ale teraz je tam prerobena taka "vseobecna" kupelna s wc, kde by sa dalo ist s kocikom. Na nadstandarde je to lepsie, mas wc aj sprchu na izbe. My ideme zase vo februari, maly bude mat 20m a nadstandard nebol volny, tak som zvedava.
Partnerov pustia na izbu v pohode, male deti iba na zaciatok chodby.
@lievocenka zajednat vipku musis vopred
@adulka1979 dakujem za odpoved. Zatial ho caka cystoskopia s odstranenim chlopnicky. On je dost placlivy,vyvadza len ked sa k nemu niekto priblizi a celkovo mam obavu aj z toho ako zvladne bolest po zakroku. No vravim si ze nie sme jedini na svete a dako to musime prekonat.VIP izby su zial obsadene,tak aj z toho stresujem,ze ako to bude spolu s dalsimi detickami. V kazdom pripade vdaka za info a povzbudenie😊
@blabla195 vdaka za obsiahle informacie. Prave aj nas je velmi narocny,on place aj ked ho dam z ruk dolu, pripadne na minutu do ohradky. Snazime sa ho davat do ohradky aby si zvykal,no on sa tam hadze zo stoja na zem,do nemocky asi s helmou jedine do tej zeleznej postielky.
Prosim ta - na priepustku vas pustil kto po prijati? Lekar z oddelenia? A kanylu na anesteziu dali malemu az rano do rucicky?
@miriamxx1 kanylu davaju az na sale, je to lepsie pre deti, pred operaciou dostane oblbovak
@miriamxx1 my sme boli tiez na cystoskopiu s odstranenim chlopnicky. Prvykrat nam to hned ponukli (prerabali ordinacie), druhykrat som sa pytala. Po prijme sme podpisali priepustku a isli sme domov, s tym, ze sme sa mali na dalsi den tusim do 7.00 vratit.
Moj v ohradke v zivote nebol, ale postielku ako tak akceptoval. No vacsinu casu som ho mala na rukach alebo v kociku. Nie je nutne, aby bol stale v postielke, moj tam bol iba nevyhnutny cas...
Kanylu mu zaviedli v den operacie na "operacke". Mna tam nepustli, pocula som, ze plakal, ale to som cakala, kedze on plakaval aj tak takmer stale. 😕
@adulka1979 Ďakujem. A cena za VIP je aká? Čítala som za 10€a za 33€- to sa mi zdá prehnané. @blabla195 My by sme mali tiež ísť vo februári ale ešte nemáme termín.
Ideme na nefrektomiu, ale najskôr ideme na na testy. Malého budú držať 48 hod. oblbnutého, neviem akým spôsobom, ale neviem či by mi ho dali v takom stave na izbu matiek 🤔 Neviem teda ako to bude, ale mne malý ešte pije v noci mlieko a XY raz je hore, zaspí len pri mne....možno keď bude oblbnuty bude len spat...
@lievocenka cena za Vip je 10 €, ak mas kupelnu a wc spolocne s vedlajsou izbou matiek a 33€, ak to mas len pre seba. Mas tam aj mikrovlnku a rychlovarku a chladnicku (su aj v spolocnej kuchynke). Kazda je len jedna. Ta izba je v podstate nic moc, platis za to, ze mozes byt s dietatom a ste sami. Mne to za to stalo, hoci tych 33€ je fakt dost 😕.
Viem, ze sestricky davaju aj roztahovaciu postel na izbu k dietatu, ale nedokazala by som tam spat s dietatom. Su tam aj velmi pohodlne kresla, ja som tam driemkala s malym na rukach. (Ked sme boli prvykrat bol mali za noc 22-6 hore 12krat, vzdy som ho musela chvilu ponosit po izbe a spali sme dalej 😂😂😂).
Odporucam si predtym doma co najviac oddychnut, lebo je to narocne psychicky aj fyzicky, ale da sa to vydrzat.☺
@blabla195 Ďakujem. Odpočinúť 😂 pri 3 deťoch sa nedá a malý je strašný vymyselník. Ja som s ním ležala v októbri kvôli tej obličke v inej nemocnici, tak si viem predstaviť čo ma čaká 😰😰. Len tam som mala s ním na izbe aj posteľ a v podstate sme postieľku ani nepoužili. Teraz bude 48 hod. oblbnuty, lebo budú testovať obličku a to musí byť v kľude, tak snáď to nebude až také strašné. Ale keď prídu výsledky, tak sa vrátime aby mu ju vyoperovali, tak to si potom s ním asi užijem 😥 Ešte ak sa smiem spýtať ako je to so stravou? Môžem si zaplatiť? A čo pre malého? Lebo teraz som bola so stredným synom v nemocnici ( nie v BA a ani súkromná klinika) a tam som mu musela aj stravu platiť.
@lievocenka ja mam sice "iba" 2 deti, ale s 1,5rocnym rozdielom a tento mladsi je extemny nespavec a narocne dieta od narodenia (spaval 5h za 24h😂). Vzdy par dni pred nastupom do nemocnice s nim "ne"spaval manzel, nech si trosku oddychnem.
Jedlo pre maleho je zadarmo (hoci moj z toho skoro nic nejedol a rozky so suchou salamou ci nutelou by som 14m dietatu rozhodne nedala), ty si mozes objednat a zaplatit, alebo si ist nieco kupit do bufetov. Ranajky sa urcite neoplatia, obed ako tak, vecera tiez nic moc. Je k dispozicii aj chladnicka, mikrovlnka, tak si mozes nieco doniest.

Tecko28 ja som bola so synom.... 10 dní bude ležať na chrbte s poviazanymi a roztiahnutými nozkami pod takou železnou konštrukciou aby sa mu o pipika nič neopieralo. Nič ľahké ale dali sme to. Môj mal rok a pol... Aký starý je tvoj ?