Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?
prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕
Este prosim jedna otazocka...brali / bravali ste si aj vlastne postelne oblecenie? v papieroch to je napisaen, viem ze som minule mala, ale nepamatam ci som vyuzila...(mari sa mi ze nie) predpokladam ze pojdem opat na izbu matiek ..beriem iba maly kufor tak nech to tam zbytocne nevlacim...dakujem 🙂
@ja1985 Idete? Včera nám volali, zase sme museli odložiť.
@lievocenka ano...aj nam volali ci prideme tak som to potvdrila aj ked aj dnes sa este nieco moze stat ☹ vy ste opat chori?
My mame ist kvoli dilatacii oblicky.a dr spominala ze je to jednodnova zalezitost.je to mozne?
Ahojte, tak dnes nam dali termin na operaciu - megaureter - reimplantacia mocovodu...kto ma prosim skusenosti, podelte sa s nimi...maly ma takmer 2 roky
Kočky, prosím vás, idem s malým iba na obriezku, no veľa tu čítam o izbe matiek. To naozaj nebudem môcť byť s ním na izbe? Žiadne mobilné lôžko, ako na iných oddeleniach? Keď bude plakať, tak čo? Sestričky sa o neho postarajú alebo bude proste revať?
Máme po nemocniciach toho pochodeného habadej, ale teda v izbe matiek som ešte nespala 🙄
Ďakujem veľmi pekne
@nevestickaaaa zdravim,moj syn je tiež urológiu pacient,máme obojstranne ureterostomie,obriezku,jeden vyoperovany semenník,4x rezana chlopna zadnej uretry....vždy sme vyfasovali prvé izby bez posteli pre matky,ale vždy nám dovolili mať na izbe mobilné lôžko,tak som nikdy nespala na izbe pre matky, prípadne či viem,tak dovolili maminan zobrať dieťatko na izbu matiek,sú empatickí, vychádzaju v ústrety
@drexik007 uvažujem, že by som to dala do súkromného centra, ak by som musela byť v inej miestnosti ako syn, preto sa pýtam. Ale to asi reálne zistím až v deň nástupu, podľa miesta a nálady aktuálne pracujúcej sestry, že?
@nevestickaaaa určite Vám daju mobilné lozko,nebojte sa...snažia sa byť maminan napomocni
@nevestickaaaa Ahoj, na Kramaroch som s malym lezala takmer 2 tyzdne pred Velkou nocou, cize nedavno. ani na jednu jedinu sestricku nemozem povedat kriveho slova. Vsetky boli skvele, ochotne, mile ku mne aj malemu a snazili sa urobit vsetko pre spokojnost. A vzhladom na to, ze sluzia po 2 na oddeleni, dokonca cez vikend bola na smene vzdy len jedna (mozno nahoda, neviem) tak pritomnost maminy velmi ocenuju a pomaha im to v praci. Mojmu robili tiez aj obriezku, okrem toho urobili uz aj rekonstrukciu uretry, podarilo sa v jednom zakroku (neviem preco ide tvoj na obriezku, moj mal hypospdiu). My sme mali nadstandart za 10€, vedeli sme dlho, ze pojde na zakrok, tak pri objednavani som si ziadala, cakali sme dlhsie , ale aj to sukromie stalo za to
@nevestickaaaa ahoj, my sme na oddeleni prave teraz...urcite budes mat mobilne lozko, aj teraz mavaju maminky...a ak nie mozes si ho vziat na izbu matiek 🙂 kedy idete? A kolko ma maly?
@nevestickaaaa ahoj, ak nedostanes mobilne lozko a budes na izbe matiek, tak si mozes dieta pred operaciou zobrat k sebe...a potom ak to zdravotny stav bude dovolovat tak tiez. Inak cely den tam mozes byt s malym, ani v noci ta nikto nevyhodi, a ked pojdes spat na izbu matiek a zobudia, tak ta pridu zavolat.
@nevestickaaaa este ma napadlo, ze si zober elektronicku pestunku a budes ho mat pod dohladom uplne...
@drexik007 ahoj, odkedy mate tie ureterostomie? Nasmu matusovi sa znova presunula operacia na maj, takze zatial ma tu stomiu iba jednu. Tiez mi vraveli, ze to bude mat tak do troch rokov. Pouzivate sacky na stomie? Ja som si dala usit taku specialnu plienku latkovu, len neviem, ci to bude fungovat, tym sackom by som sa rada vyhla.
@kimi203 ahoj,malý to má od 2.mesiaca(odľahčili mu oblicky,lebo práva mu začala po narodeni kvôli chlopni zlyhať, momentálne sa už dávajú do poriadku),malý ma 2 roky,každý polrok pozerajú stav mechúra, najbližšie máme naplánované až o cca 3/4 roka), nepoužívame sáčky,máva 2 plienky,jednu krížom na stomiach,druhú normálne....kto Vás operoval a k akému nefrologovi chodíte?
@drexik007 @tecko28 @kimi203 ďakujem, kočky, trošku ste ma teda ukľudnili 🙂
Máme na Kramároch obehaných už viacero oddelení a bohužiaľ mám všade pocit, že všetko závisí na nálade sestričiek.
Aktuálne som s najmladším na ORL a mali sme to "šťastie", že sestrička, ktorá nás prijímala mala zrejme blbý deň, lebo som v izbe s dvomi veľkými, nevyužitými posteľami, ale ja musím sedieť na hnusnej plastovej stoličke a na noc si vyberať mobilné lôžko. Naozaj je to komické, ale snáď sa pani sestričke doma dobre spí a nikdy nebude potrebovať empatiu od cudzích ľudí.
@ja1985 malý má už 4,5 roka a operácia je naplánovaná na 30.4.
Našťastie tam nemusíme byť noc pred zákrokom, tak to bude snáď iba jedna noc po zákroku

Ahojte....kocky prosim vas, neviete ci su na oddeleni nocniky nejake erarne??? Maly uz je bez plienky ale potrebujem mat po ruke nocnik alebo redukciu na zachod...tak ci brat svoje ci nie...cosi sa mi mari ze v twj miestnosti kde su kociky tak mali...