icon

Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?

gizmo22
14. okt 2010

prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕

onga1312
14. máj 2019

@ja1985 ale ja nemám nosič, a nestratila si mlieko? Po prebudeni narkózy už jej budem moct dat papat? Pomohlo vám to? Moja ma hydronefrozu oboch obliciek 4 stupna.

ja1985
14. máj 2019

@onga1312 mlieko nestratia určite neboj... Po prebudení jej budeš môcť dať napiť, ale to ste už asi aj prebudení že?!

astra6102
15. máj 2019

Ahojte, chcem sa spytat, vsade sa pise iba o izbe mamiciek, je tam aj nejaka izba pre ockov, v nasom pripade bude manzel sprevadzajuca osoba pravdepodobne. Diky

lievocenka
15. máj 2019

@astra6102 My keď sme tam boli, tak boli tam aj oteckovia aj dedko. Oni boli s deťmi na izbách a tam aj spali na pristelkach.

astra6102
15. máj 2019

@lievocenka dakujem pekme za info🙂

jarka226
23. máj 2019

@astra6102 prosim vas a tu pristelku vam daju alebo o nu musíte požiadať?lebo si vôbec neviem predstavit ze by mal spať sám...A navise budem uz 32tt tak sa obavam ako to bude... Spi stale snami v posteli doma takže ked nikoho pri sebe necíti zobudi sa a plače... My ideme uz v pondelok s vajkom na opku a uz 6:45 na príjem no netuším co ako bude budeme len jednu noc ak bude všetko ok...príjem je v tom istom vchode ako ked sa ide na pohotovosť ci do ambulancii? Ďakujem pekne za každé info

ja1985
23. máj 2019

@jarka226 áno, ten istý vchod ako na pohotovosť... Musíš sa zaregistrovať, povieš ze idete na príjem na urologiu, potom pôjdeš na ambulanciu na 1. Poschodie, tam by ti mali dat spis a potom as pošlú bud na anestezilogicke alebo rovno na príjem.... Pred operačné už máte?

jarka226
23. máj 2019

@ja1985 ano mame predoperacne.... A nam posunuli termin mali sme byt v pondelok len hospitalizovaný a v utorok operácia ale niekto asi ochorel tak ze mame prísť uz na príjem 6:45

marwa
26. máj 2019

Dievčatá tak načo sa mam teda pripraviť? Idem za týždeň na urologii s dcerkou na vyšetrenie ma 19 mesiacov, budem s nou na izbe? Asi teda nadštandard nehrozí.. Ako s jedlom? Mala dostane normálne jedlo? Celý deň aj v noci som s nou? Návštevy ako? Ležali sme niekoľkokrát na Antolskej a mam pocit ze to je luxus oproti Kramarom co čítam.. Mali by sme tam byt iba max 2-3noci,tak to prežijem, iba sa chcem pripraviť. Ak vás niečo napadne co si mam zobrať tak mi napíšte, ďakujem za odpoveď

ja1985
26. máj 2019

@marwa určite toaleta, uteráky, príbor - aj keď ako som tu čítala že mamičkám už jedlo nenosia hore na oddelenie... Mozno ti napíše niekto kto b teraz tam.. S malou budeš na izbe počas dňa, ale len na stoličke - pravdepodobne... Na noc zrejme ty do izby matiek, príp si môžeš požiadať tu rozťahovací posteľ, ktorú si večer nchystas a ráno ešte pred vizitou odniesť naspäť... Veľa ale závisí aj od toho ci majú plny stav alebo bude pomenej detičiek

onga1312
27. máj 2019

@marwa my sme sa vratili v piatok a nikdy viac. Hladam inu nemocnicu. Malinka ma 4mediace plne kojim a tiež len bufet 😤 . Na izbu matiek som si ju bravala, podla zakona ta nemozu od dietata oddelit. Držte sa

marwa
27. máj 2019

@onga1312 Dakujem, no teším sa☹

jarka226
27. máj 2019

Baby no my sme uz tu... izby no celkom ok.... ja tym ze som uz v 32tt mi dali posteľ k malému takže nemusim byť od neho preč.. A strava no budem musieť do bufetu asi ale maly dostane asi az večeru mozno neviem budem vas informovať

drexik007
27. máj 2019

@jarka226 držte sa😘

lenuskall
27. máj 2019

@jarka226 aj nas presunuli..mali sme ist 5.6. A ideme v stredu.. daj vediet ako ste to zvladli..

jarka226
27. máj 2019

@drexik007 ďakujeme☺️

@lenuskall no mali sme prísť pôvodne dnes na hospitalizáciu a zajtra operácia... No volali ze budu ho hned v pondelok ráno operovať.... Lenže na salu ho vzali az o jednej a maly hladný od večera bez vody bez jedla.... Na nervy cele... Akoze to čakanie to je strašne..... Snad všetko ide ako ma a zachviľu by mi ho mali doniesť lebo povedali ze hodinu to bude trvať....

drexik007
27. máj 2019

@jarka226 poznáme to veru,máme 8 urologickych zákrokov za sebou,ďalšie pred sebou

marwa
27. máj 2019

my ideme zajtra na predoperačné vyšetrenie k našej pediatričke a neviem či máme ísť aj do anesteziologickej ambulancie, alebo anesteziologické vyšetrenie sa bude robiť už priamo tam na oddelení? Neviete mi povedať? Ďakujem

drexik007
27. máj 2019

@marwa pôjdete s predoperačnym vyšetrením do urológickej ambulancie(sestry Vam výpisu spis),oni Vás pošlú na ARO,zase sa vrátite na urologicku ambulanciu za účelom prijatia urologom a pôjdete s týmito dokumentmi na 3.poschodie na oddelenie

marwa
27. máj 2019

@drexik007 ďakujem pekne

lenuskall
27. máj 2019

@jarka226 ako ste to zvladli? Preco ste isli na salu tak neskoro.. to je hrozne.. a mozem sa spytat, noc pred operaciou ste boli na izbe matiek a teraz ste uz na jednej izbe spolu?

aelwen
30. máj 2019

@andreaa1 dobrý deň,idem so synom na operáciu nezostup.semennika v júni.pytala som sa.na nadst.izbu,je obsadena.ze vraj dieťa bude v noci s deťmi v inej izbe.problem je v Tom,že on nespí ešte osobitne vo svojej izbe ani v posteli,ale so mnou.ako to tam chodí?syn zaspí len vtedy keď so pri ňom.pride mi choré,že nevedia zabezpecit,aby dieťa do 3rok.mphlo spať s matkou

onga1312
30. máj 2019

@aelwen može spat s matkou v izbe matiek ale treba to sestricke vecer povedat, mozete ist na tu izbu až po 19hod a rano do 7hod spet na jeho izbu.

lievocenka
30. máj 2019

@aelwen Ako píše @onga1312 , na izbu matiek si ho večer môžte vziať a spať spolu. Je tam jedna izba, kde sú na izbe 2 posietieľky a 2 postele (my sme na nej ležali) ,ale to skôr dávajú detičkám , ktoré majú väčšie operácie...

aelwen
30. máj 2019

Ďakujem za info dievčatá.dufam,že tie 2novi zvladneme

jarka226
30. máj 2019

@aelwen píšem správu

onga1312
30. máj 2019

@lievocenka to nás caka v oktobri, už teraz sa bojím

lievocenka
30. máj 2019

@onga1312 To verím... držím palce , my sme boli vo februári a konečne to máme za sebou 🙏 S čím idete ?

onga1312
30. máj 2019

@lievocenka teraz jej robili aby nebol reflux moču a potom ideme na cistenie obliciek ale to už chirurgicky... 😢 teraz to bolo laparoskopicky a to velmi zle znasala, aj zápal pluc chytila po zakroku s vysokými teplotami.

lievocenka
30. máj 2019

@onga1312 Jooj chúďatko ... Malý mal multicystickú dyspláziu obličky a jemu to celé vyberali.Tá oblička od narodenia kvôli tým cystám vôbec nefungovala- mal ich tam strašne veľa. Bolo mi povedané , že laparoskopicky operácia cca 1,5 hod. a on bol cez 3 hodiny.Tak si viete predstaviť tie nervy 😨 On mal niektoré cysty tak veľké , že nevedeli či to laparoskopiou vlastne pôjde ,ak nie tak , že budú musieť rezať. Ale podarilo sa , tak aj preto to možno tak dlho trvalo aby ho nerezali. Malý akurát zle znášal narkózu- vracal s nej ,ale inak zotavil sa rýchlo ani našťastie nič iné ho nepochytilo 🙏 Budem držať palce , nech to máte čím skôr za sebou a nech to hlavne dobre dopadne a malinká nech sa rýchlo zotaví 🙏