icon

Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?

gizmo22
14. okt 2010

prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕

tortelinka
28. aug 2014

@sasie nás operoval Molčan, deň pred operáciou bol malý oficialne na izbe detí, ale dala som si ho k sebe do postele v noci

sasie
28. aug 2014

@magimary ja som mu volala, povedal ze to ma robit ona, ale ze teda mi zisti termin a zavola mi... Tak cakam ze snad niekedy buduci tyzden zavola a povie mi termin. Len dufam ze nejaky v blizkej dobe realny. Len ma sere ten nadstandard. :-\

tortelinka
28. aug 2014

@magimary je to možné, neviem aká tam bola veková hranica

sasie
28. aug 2014

@tortelinka no len moje dieta bude prve dni asi priputane o lozko aby si cievku nervyval a stehy nedokatoval....

rutie
28. aug 2014

@sasie Ale my sme klud nemali. Na izbe boli dalsie dve mamy s detmi. Pri troche tolerancie sa to dalo zvladnut. Hlavne, ze som mohla byt s dcerou a personal bol neskutocne ochotny a ustretovy. Sestricky v osobnom volne v noci malovali na dvere postavicky a ked malej zacala pipat infuzia pribehli a vyriesili to, aby to nezobudilo ostatne spiace deti, kym pride sluzba z konca chodby. Rano nastupili s usmevom do prace. Dokonca bol pre prave vtedy pre deti karneval, mala tancovala s vrecuskom na moc pod suknou s krepaku 🙂. Setricky tam mali take romske babatko, ktore tam bolo bez mamy a stale ho nosili zo sebou, aby neplakalo. Aj v noci ho mali pri sebe na sesterskej izbe, aj do pocitataca nahadzovali s malym na predlakti... Taky laskavy a obetavy pristup v statnej nemocnici ma totalne dostal. Pan primar chirurgie mi potom opat snal ruzove okuliare...

tortelinka
28. aug 2014

@sasie aj náš bol 10 dní priviazaný

sasie
28. aug 2014

@rutie ah.. Ja som nedavno s malym lezala na detskej klinike, tiez bol personal uzasni, aj lekari... Vdaka bohu ze na izbe som s malym bola sama. Ja sa len bojim ako to on zvladne a byt tam dva tyzdne... Ah jaj

sasie
28. aug 2014

@tortelinka ako ste to zvladali? :-\

tortelinka
28. aug 2014

@sasie 😖 ...museli sme, čo sa dá robiť? neboj prežijete to

sasie
28. aug 2014

@tortelinka a kolko mal vtedy maly? Lebo moj ma teraz behave obdobie a ja sa bojim ze bude len vrestat a vrestat

tortelinka
28. aug 2014

@sasie mal 9 mesiacov, ešte nebol behavý, ale bolo nám ťažko, a strašne pomaly to šlo...zober veľa rozprávok

sasie
28. aug 2014

@tortelinka hej, len jeho to nebavi, aj teraz ked sme tam lezali tak 5 minut kukal a konec.... Kocikovat si ho asi nemohla ked bol priviazany ze? A ako sa to riesilo aby nemal prelezaniny?

tortelinka
28. aug 2014

@sasie nemôžeš ho vôbec vybrať, umývať nič..iba tak v postieľke mokrou plienkou..nejaké hry čo ho zabavia, hocičo, pri čom môže ležať

sasie
28. aug 2014

@tortelinka nejake oblbovaky nedavali? Ja sa toho tak strasne bojim, uz teraz revem

tortelinka
28. aug 2014

@sasie keď bude zle, dajú, ja som veľmi nechcela

dijefcatko
28. aug 2014

my sme dostali termín na 2-týž. hospitalizáciu o 2 mesiace, ale máme Dôveru. ked sme boli na 4 dni, kojace maminy mali k dispozícii kreslo, aj mobilné lôžko, ale to mali aj nekojace. a ak bola mamina na izbe matiek, ako ja, malú som si vzala tam, dovolili, aj ked mala vrecúško

dijefcatko
28. aug 2014

ja som rada, že sme konečne u odborníkov, v BB nás zanedbali, prednosta je svojský, ale po viacerých stretnutiach je milší a k deťom milý 🙂 termín budeme asi uvoľňovať, malá má streptokoka ☹

sasie
28. aug 2014

@tortelinka to je mi jasne ze si nechcela, aj ja sa budem snazit aby bol bez utisovakov. Len ako poznam jeho povahu, bojim sa... Ale mozno ma "prekvapi".
@dijefcatko hmm, no ja som zvedava kedy nam daju termin

sasie
28. aug 2014

@dijefcatko moj maly ma stafylokoka ale on sa ho nevie zbavit uz vyse pol roka. Dr povedal ze to by vadit nemalo...

dijefcatko
28. aug 2014

@sasie u nás je divné to, že ho síce má, ale iba v nose a nemá žiadne príznaky, ani sopel, nič. tak uvidíme, už nech to máme za sebou.

sasie
28. aug 2014

@dijefcatko no vidis, nam problem robi casto, ani druhe ockovanie hexou nema kvoli tomu

dijefcatko
28. aug 2014

@sasie moja bola iba 4 týždne svojho života bez atb, takže očkovanie nemá žiadne zatiaľ

sasie
28. aug 2014

@dijefcatko fuuuha .☹ co sa jej dialo?

dijefcatko
1. sep 2014

@sasie mala dva týždne, keď dostala prvýkrát pyelonefritídu, nasledovalo 7 týždňov atb, potom po 2 týždňoch bez atb nasledovala druhá pyelonefritída, odvtedy je nonstop na atb. v BB až v jej piatich mesiacoch začali niečo riešiť :( myslím, že na Kramároch by už tú druhú nefritídu nepripustili... nehovoriac o tom, že nález mala aj na novorodeneckom skríningu ☹

sasie
1. sep 2014

@dijefcatko strasne ☹ a to keby zasaa vysadite atb tak ma opet zapal oblicky? To sa neda nejako spravit aby ic nebrala? Oh

dijefcatko
1. sep 2014

@sasie áno, určite by ho zasa dostala. pretože reflux jej tak rozšíril a zdeformoval močovod, že ho má do tvaru S a v tých kľučkách sa potom ten vrátený moč uchytí, baktérie sa premnožia a je to. bohužiaľ, bez atb to u nás nejde, kým ju nezoperujú

sasie
2. sep 2014

@dijefcatko fuuu akolko ma mala? Kedy ju budu operovat?

dijefcatko
2. sep 2014

@sasie 8 mesiacov bude mať teraz. mali by ju operovať budúcu stredu, ale teda neviem, či aj budú 😒

sasie
2. sep 2014

@dijefcatko joj, tak zelam nech ste rychlo fit, nech jej pomozu, oh. Nam estw nedali vediet termin operacie. Tak som zvedava ci zajtra ci kedy...

dijefcatko
4. sep 2014

@sasie máte už niečo nové?

dievčatá a neviete niektorá, ako je to tam so stravou pre také malé deti? treba si doniesť, či ako? Malá má 8 mesiacov. Keď sme tam boli v júni, ešte som ju len dojčila, tak mi to ani len nenapadlo sa opýtať