Detský lekár na Modrom koníku
Je tu prosím nejaký detský lekár, potrebujem sa súrne poradiť. Ďakujem
@mamkalentedkova Noo my sme včera boli na pohotovosti a nič, ale dieťa mi už 4tý deň nič neje, kašle, horúčky a ani detská lekárka jej nič nedala okrem čapíkov a neviem, či jej môžem dať aj niečo iné alebo nie, ale idem zavolať, čo mi poradia
zober dieťa a choďte na pohotovosť... ak nepije je možné že skončíte v nemocnici...
koľko má bábo rokov al. mesiacov?
No skúsila by som zavolať ,každý deň má službu iný lekár ,ale ak to ani detská lekárka nejak neriešila...tak neviem.Ako staré je dieťa ? Počas horúčku je dôležité hlavne aby prijímali čo najviac tekutín .Horúčky neklesajú ? Alebo po podaní liekov ustúpia ? Je možné ,ak.neklesaju ,kombinovať paracetamol s ibuprofenom..teda Paralen a nurofen striedať aj po 4 hodinách .Kašle tiež ..podľa toho aký je suchý ? Alebo vykasliava ?
Veď som s ňou bola na pohotovosti, vraveli, že mám dať dithiaden...má veľa acetónu v moči...lekárka dala čapíky, horúčka po liekoch klesne...pekne..ale ona je už 4 tý deň v posteli a nevládze...lekárke som vravela, že nechce jest, pije málo, už dnes trocha viac, lebo som ju postrašila, že pôjdeme do nemocnice, ale s jednom je to hrozné...lekárka len, že jej mám dávať veľa vody ale to čo ju mám tou vodou zadusiť? alebo jedlom zadusiť? nasilu ju kŕmiť a liať do nej vodu? nerozumiem ako si to predstavuje, celý deň sa jej neviem dovolať...teraz volám na pohotovosť, nikto nezdvíha...konečne zaspala...tak keď sa zobudí, hneď ju beriem na pohotovosť...má 4 roky, dusivý kašel, všetko, čo do nej dám (lieky) tak vyvracia, jedine čapíky si aj sama pýta...vetrám, aj uteráky na radiatore sú, aj som znížila kúrenie, aj cibuľu nakrájala k posteli...aj vyvýšila jej vankúš...samozrejme, že ju vezmem na pohotovosť len som sa chcela spýtať, či môžem podať aj nurofen alebo panadol ak som jej dala čapík PREDNISON...tak nejako, neviem to prečítať z toho obalu, lebo je to napísané perom
tu detsky lekar....ak ma dusivy kasel, ale nepocujete ho ako tzv. stekavy, tak prednison zatial nedavajte, ak ma teploty, mozete nurofen a paralen /panadol striedat kazde 3 hodiny raz jedno raz druhe...tie tekutiny su potrebne...ak ma 4 roky tak uz rozumie, predpokladali asi aj na pohotovosti, ze to nie je ako u dojciat, ze nechapu...takisto 4 rocne dieta ma vacsie rezervy ako dojca, preto ta hospitalizacia este nemusela byt na mieste...po 3 dnoch teplot mohli ale urobit aspon crp, ci netreba atb...kazdopadne je teraz vela viroz, idu chripky, mononukleozy, vselico....treba skusit okrem dithiadenu na ten kasel i stoptusin alebo paxeladine...inhalovat domacim inhalatorom napr. Vincentku....a preckat to...to ze neje, hm, nevadi ...podstatne su tekutiny, mohli by ste jej dat aj sladene nieco, ale nie vsetko..striedat sladeny caj/dzus a cistu vodu...tabletky drvit...stoptusin je horky, tak ano, osladit, ak jej robi problem....nic ine by v nemocnici nedostala, okrem mozno infuzie tekutin, ale tie ked si vie dopit tak na co....pochopila som ze ju natahuje z kaslu, ze nema brusnu virozu teda..to by bolo ine a vtedy by hospitalizacia bola potrebna...
Ahoj, napíš do Poradne pediatra - https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/pediate.... MUDr. Jaššová Ti určite poradí
No okrem toho co bolo uz napisane - ano tekutiny jej kludne davaj aj nasilu ak to inak nejde a nevyvracia to (striekackou od nurofenu). Ak neje a teda hlavne malo pije (jedlo nie je take dolezite) davaj do caju/vody aspon glukozu (hroznovy cukor), pripadne aj vodu z vyvaru nech tam je aspon daka vyziva. Bohuzial ak nebude dostatocne pit infuzkam sa nevyhnete, hlavne ked uz teraz ma zly moc. Akokolvek do nej tie tekutiny jednoducho dostat treba - aj preto ze ich nema je taky okvecok, nie len z choroby, telo spotrebovava zasoby a nema ich cim doplnit. Mne sa 3r dcera dehydrovala v priebehu 2 dni podobnym stylom a bola nakoniec hospitalizovana, doplnili tekutiny, glukozu, mineraly a to som len cumela ako hned ozila aj ked liecila sa este tyzden.
@zirafienka Boli sme...už nemá toľko acetonu v moči ako mala...ani raz nezakašlala...že hrdlo má chytené, ako spominali mamičky, mám jej dať stoptussin...poslali nás domov a odkedy sme doma tak kašle celý čas...ale už papala...sama si pýtala
Ďakujem každému za rady ♥️

Ak je to súrne ,asi by som skôr volala na detskú pohotovosť vo vašom meste