Diagnóza 22.9 - melanocitový névus, nezhubný nádor
Ahojte mamičky.dnes som upozornila dr. na preventívnej prehliadke môjho 7t syna že má taký malý fliačik pod pazuškou(vyzerá to ako malá krvná zrazeninka).dr mi na to povedala že to je melanocitový névus že treba ísť s tým na neurológiu a na RTG bruška a potom do BB.ze dajú na to takú mastičku a že to má pomalí každé druhé dieťa.Na internete píšu že je to nezhubný nádor ale aj tak sa bojím o môjho syna.😢 Ktorá s tým má skúsenostskúsenosti
@katka17787 no tak dúfam že sa to vstrebe.
Ahojte takže už sme boli na vyšetrení v BB a chvála pánu Bohu nemá to na vnútorných orgánoch.dr nám dala nejakú mastičku a o mesiac sa máme prísť ukázať.povedala ak sa to tou masťou nezlepší tak že nasadí nejaký hemangiol.no poviem vám dva krát s tým nie som spokojná lebo ma to nejaké vedľajšie účinky a ešte to naše dojčenie tiež nie je prechádzka ružovou záhradou.tak čo mi odporučíte?
@mizu89 ahoj my sme dostali masť od koznej neviem už akú s tým, že povedala ,cze ak to do mesiaca neustúpi tak to nemusíme mastit, že časom sa to vstrebe. Nemastili sme ho vôbec
@katka17787 nám dali propranolol
@mizu89 toto nám určite nedala , každopádne je to na tebe ako sa rozhodneš či mu to mastit budeš, alebo nie . Mne doktorka povedala, že za predpokladu, že je to nemenné iba na koži ..je to neškodné a tak som k tomu aj pristupovala, ale ja nie som odborník je to len moja skúsenosť..

@mizu89 to sme boli aj my a chodili sme na kontrolu do roka ...vraj ako som spomínala či sa to nevytvára na vnútorných orgánoch. Našla som lepšiu fotku ako vyzeral ten náš. Tak držím palce nech vám ti všetko dobré dopadne a maličký je zdravý 🥰