icon

Diastáza u bábätka: Máte podobnú skúsenosť?

kessy25
13. aug 2024

Ahojte v nemocnici nam povedali ze mame diastazu na pravej strane ze doktorka to ma kobtrolovat .. je tu niekto kto mal tiezbabatko stymto a nakoniec bolo vsetko v poriadku ?? Mame 3 tyzdne

nina004
14. aug 2024

@kessy25 Môj syn od troch mesiacov chodil na Vojtovku. Tá pomohla, ale diastaza mu ostala a robí problémy. Teraz má tri roky a je vidieť slabé bruško, lopatky, kolená, členky. Ale u niektorých malých detičiek sa to spraví.Závisí od veľkosti. Určite by som ale navštívila fyzio,ktorá ti dá cviky, aby bol vývoj správny.

vladi4444
14. aug 2024

Ahoj, my sme cvičili a všetko v pohodicke, odporúčam fyzio, možno stačí aj neskôr, často diastaza zmizne sama. Nedovoluj dieťaťu ťahať hlavičku do sedu cez priamy brušný sval.

lossless
14. aug 2024

@kessy25 nasa mala a stale po roku ma, cvicili sme. Motoricky sa vyvija v poriadku, ma vacsie brusko a casto to neznami maju potrebu komentovat. Skus fyzio.

anavixy
14. aug 2024

Je to bezne a nic strasne, len treba dbat na spravnu manipulaciu, napr. nedvihat dieta z lahu priamo, manipulacia je uplny zaklad. Navstivte dobreho detskeho fyzioterapeuta, co vam vysvetli ako na to.

evivb
14. aug 2024

@kessy25 Urcite chodte k fyzio. Cim skor, tym lepsie. 🥰