Diera v jazyku u dieťaťa
Ahojte,obraciam sa na vás s dalším problémom.Moj dvanástročný syn mal na jazyku dost velkú vyrášku,tak som sa jedného dna rozhodla že mu ju odstránim,zobrala som zdravotnícke vysterilizované nožnice a jednoducho som mu tú vyrášku na jazyku odstrihla.Rana dost krvácala ale potom prestala.Problém je ten že aj ked sa mu to celkom dobre hojí,stále tam je akokeby diera /tá diera má zhruba velkost 3 milimetre/ a je len potiahnutá nejakým povlakom a nemá to v kuse zrastené s jyzykom.Neviem či sa to časom samo zahojí a zrastie spolu s jazykom ,alebo budem musiet s ním zájst k lekárovi.Stretli ste sa,prosím,dievčatá s niečím takýmto a čo mi radíte mám mu to nechat tak a nech to príroda vyrieši sama?Dakujem .
@panidia aj zajtra založ nejakú novú tému 😀
☹ na take veci su tu lekari a teraz to aj s nimi treba vyriesit , moze tam mat aj infekciu ☹ Myslim ze tu nieje ziadna taka ktora to zazila....
@jetopravda Ved na to sme tu,že.Ked budeš nabudúce ty niečo potrebovat radi ti poradíme 🙂 .
fascinuje ma kolko ludi sa dokaze hrat na lekarov a operovat doma....a zvlast si robit z dietata pokusneho kralika....ak bola ta vyrazka naozaj velka, bolo by rozumnejsie diagnostiku a prip. liecbu nechat na odbornika....evidentne ma syn po tvojom zakroku infekciu, na tvojom mieste by som pekne syna zbalila a isla ukazat lekarke, nech poradi co na to...
tak to neviem, ci by ma napadlo synovi strihat vyrazky.........
to je ako vazne realne? ty si normalna a kompletna? skoda ze tu neni vracajuci smajlik
@panidia no ja osobne by som sa bala prave tej infekcie, v ustach to nie je sranda, hlavne ak vyrobis vacsiu ranku ako bol povodny problem. tym ze to odstrihnes, zvacsis miesto pre vstup bakterii, a tych je v ustach vela, ....mame odskusane na indekcie - vyplachy repikovym a salviovym odvarom, prip, vytierat riedenym florsalminom, alebo bukosan (salviove alkoholove pripravky) ale s nimi to tiez neprehanat, prilis casto pouzivane mozu este viac uskodit.
tak co uz, ked tam ma dieru...zapln mu ju nausnicou do jazyka a mas po probleme :D
myslim ze keby ma tam hnis, tak ma aj zapal a to by bolelo....ale co tak ist to ukazat lekarovi? uz ked si to dodz*bkala, nech to nema este horsie....inak este som nepocula strihat vyrazku z jazyka, mne sa zvykne urobit ( sa hovori, ze ta niekto ohovara) a zmizne sama za niekolko dni
v prvom momente, po precitani nazvu temy, som si pomyslela na mojho syna, ktory si pri futbale prehryzol jazyk, mal tam dieru, zahojila sa sama,,,,no, ale toto 😀 😀
po prečitani prispvku som normálne dostala nervy, že odstrihla z jazkyka nieco? ?????? toto nepochopim a to mam len 23 rokov...znameinka, bradavice, vyrastky, dokonca ani "je.báky" su veci do ktorých by sa nemlo NEODBORNE zasahovat a obzvlast v dnesnej dobe..a ty mu len tak odstrihnes nieco z jazyka??? 😠 😠 😠
nechcem byt protivna, ale toto sa nerobi!!!!!
Ja si jenom rikam, co uz je toto za lidi? :D Dej mu tam piercing, a mas to....
jasne že sa to nema robiť aby nedostal nejaku otravu ved pod jazykom su rôzne žilky v žiadnom pripade do toho nebabrať a isť k pediatrovy sa poradiť aby tam nedostal infekciu a to nemaš dosť rokov na to aby si vedela rozlišiť čo je spravne skôr než mu viac ubližiš sa chod poradiť k lekarovy a nebabri do toho to som ešte nevydela žeby jednama mama zdravo rozmyšľajuca toto urobila vlastnemu dieťaťu ved to mu skôr ubližilo ako pomohlo rychle k lekarovy to ukazať a bez rozmyšľania do toho nebabrať v žiadnom pripade môj nazor ako piše zuzlicek44 nič sa nesmie robiť čo je na koži svojvoľne bože a to mas koľko rokov že neovladaš zaklady jasne že mu išla krv viem si chudačika predstaviť ako plakal a mamu ma bez rozumu. 😠
@czechzuzanaba 😀 😀 😀 jasneee piercing a vybavene 😀 😀
zober ihlu a zasito 😀 😀 😀
@jujka pockaj pockaj, to musi byt farba jazyka! to nie je take jednoduche 😀
@natas4 akorat resim, ze jdeme s Julkou na operacu pruhu...tak ted nevim, nemam se do toho pustit sama? 😅
@czechzuzanaba ty si sikulka, to zvladnes 😉 hadam ju nezveris tym bielym lumpom v bielych plastoch 😝
@panidia pokiaľ nie si zdravotnícky pracovník, tak neschvaľujem, čo si urobila... 😒
na margo problému - v detstve som si na gymnastike nešťastne zahryzla do jazyka, veľmi to krvácalo, mama so mnou okamžite bežala na pohotovosť... z konca jazyka mi doslova asi centimeter dlhý "odhryzbutý" kúsok..... na pohotovsti to len vydezinfikovali a nechali tak, nešili... vraj sa zrastie samo... zrástlo sa... asi dosť rýchlo, nakoľko si už ani nespomínam na ďalšie komplikácie
inak práve pred chvíľou dávali v telke reportáž o "kyberchondroch"... odporučila by som viacerým samoliečiteľom na MK (a celkovo na sociálnych sieťach) pozrieť si 😉

?