icon

Diera v jazyku u dieťaťa

panidia
4. jan 2014

Ahojte,obraciam sa na vás s dalším problémom.Moj dvanástročný syn mal na jazyku dost velkú vyrášku,tak som sa jedného dna rozhodla že mu ju odstránim,zobrala som zdravotnícke vysterilizované nožnice a jednoducho som mu tú vyrášku na jazyku odstrihla.Rana dost krvácala ale potom prestala.Problém je ten že aj ked sa mu to celkom dobre hojí,stále tam je akokeby diera /tá diera má zhruba velkost 3 milimetre/ a je len potiahnutá nejakým povlakom a nemá to v kuse zrastené s jyzykom.Neviem či sa to časom samo zahojí a zrastie spolu s jazykom ,alebo budem musiet s ním zájst k lekárovi.Stretli ste sa,prosím,dievčatá s niečím takýmto a čo mi radíte mám mu to nechat tak a nech to príroda vyrieši sama?Dakujem .

Strana
z2
miminkacik
4. jan 2014

?

luba28
4. jan 2014

@panidia skus kupit sorex spray,je to take bylinkove na hojenie a este s peroxidom by som to dezinfikovala,....

jetopravda
4. jan 2014

@panidia aj zajtra založ nejakú novú tému 😀

gitka55
4. jan 2014

☹ na take veci su tu lekari a teraz to aj s nimi treba vyriesit , moze tam mat aj infekciu ☹ Myslim ze tu nieje ziadna taka ktora to zazila....

panidia
autor
4. jan 2014

@jetopravda Ved na to sme tu,že.Ked budeš nabudúce ty niečo potrebovat radi ti poradíme 🙂 .

vianne
4. jan 2014

fascinuje ma kolko ludi sa dokaze hrat na lekarov a operovat doma....a zvlast si robit z dietata pokusneho kralika....ak bola ta vyrazka naozaj velka, bolo by rozumnejsie diagnostiku a prip. liecbu nechat na odbornika....evidentne ma syn po tvojom zakroku infekciu, na tvojom mieste by som pekne syna zbalila a isla ukazat lekarke, nech poradi co na to...

panidia
autor
4. jan 2014

@gitka55 Dakujem Gitka.

panidia
autor
4. jan 2014

@vianne Vianne,nie,na nič som sa nehrala,prišlo mi to prirodzené,lebo som to mala vyskúšané na sebe,ale mne sa to zahojilo hned a pekne.Nad tým lekárom asi pouvažujem.Dik

aduskatt
4. jan 2014

tak to neviem, ci by ma napadlo synovi strihat vyrazky.........

maznacik007
4. jan 2014

to je ako vazne realne? ty si normalna a kompletna? skoda ze tu neni vracajuci smajlik

vianne
4. jan 2014

@panidia no ja osobne by som sa bala prave tej infekcie, v ustach to nie je sranda, hlavne ak vyrobis vacsiu ranku ako bol povodny problem. tym ze to odstrihnes, zvacsis miesto pre vstup bakterii, a tych je v ustach vela, ....mame odskusane na indekcie - vyplachy repikovym a salviovym odvarom, prip, vytierat riedenym florsalminom, alebo bukosan (salviove alkoholove pripravky) ale s nimi to tiez neprehanat, prilis casto pouzivane mozu este viac uskodit.

panidia
autor
4. jan 2014

@vianne Samozrejme máš pravdu Vianne,teraz to už aj ja viem.Budem mu to vyplachovat tým repíkom,a uvidíme.On to berie v pohode,lebo ho to nebolí,za to mna to dost škrie,a práve preto som to zo seba potrebovala dostat von.Dakujem ešte raz.

vianne
4. jan 2014

@panidia neber to v zlom, ale pracujem ako sestra v nemocnici a bohuzial casto sa stretavame s naozuaj zavaznymi nasledkami "domacej liecby" typu moja suseda poradilôa.....

panidia
autor
4. jan 2014

@vianne Ja viem a ani nevieš ako ma to mrzí.Bohužial už to nevrátim spat,budem mu to vyplachovat a len dúfat že sa mu to zrastie do jedného celku.S tým si sa,prosím,nestretla?Ci sa mu to može zrást alebo to zostane iba s tým povlakom?

luba28
4. jan 2014

@panidia ja si myslim,ze ten povlak je hnis a aby mu neurobil este väcsiu ranu,....

anexis
4. jan 2014

tak co uz, ked tam ma dieru...zapln mu ju nausnicou do jazyka a mas po probleme :D
myslim ze keby ma tam hnis, tak ma aj zapal a to by bolelo....ale co tak ist to ukazat lekarovi? uz ked si to dodz*bkala, nech to nema este horsie....inak este som nepocula strihat vyrazku z jazyka, mne sa zvykne urobit ( sa hovori, ze ta niekto ohovara) a zmizne sama za niekolko dni

zita19
4. jan 2014

@panidia Drobne chirurgicke zakroky svojpomocne alebo "Chirurgia hrou"
Nemyslim, ze este nejaku taku odvaznu amatersku chirurgicku na MK najdes...

maartinkaa
4. jan 2014

v prvom momente, po precitani nazvu temy, som si pomyslela na mojho syna, ktory si pri futbale prehryzol jazyk, mal tam dieru, zahojila sa sama,,,,no, ale toto 😀 😀

zuzlicek44
4. jan 2014

po prečitani prispvku som normálne dostala nervy, že odstrihla z jazkyka nieco? ?????? toto nepochopim a to mam len 23 rokov...znameinka, bradavice, vyrastky, dokonca ani "je.báky" su veci do ktorých by sa nemlo NEODBORNE zasahovat a obzvlast v dnesnej dobe..a ty mu len tak odstrihnes nieco z jazyka??? 😠 😠 😠
nechcem byt protivna, ale toto sa nerobi!!!!!

dionyzka
4. jan 2014

@panidia toto urcite potrebuje vidiet lekar. Neries teraz, ci si to mala odskusane na sebe, co Ti kto radi, odsudzuje Ta lebo nie - neexperimentuj a chod lekarovi, nech zhodnoti situaciu a zahaji liecbu.

czechzuzanaba
4. jan 2014

Ja si jenom rikam, co uz je toto za lidi? :D Dej mu tam piercing, a mas to....

dilino
4. jan 2014

jasne že sa to nema robiť aby nedostal nejaku otravu ved pod jazykom su rôzne žilky v žiadnom pripade do toho nebabrať a isť k pediatrovy sa poradiť aby tam nedostal infekciu a to nemaš dosť rokov na to aby si vedela rozlišiť čo je spravne skôr než mu viac ubližiš sa chod poradiť k lekarovy a nebabri do toho to som ešte nevydela žeby jednama mama zdravo rozmyšľajuca toto urobila vlastnemu dieťaťu ved to mu skôr ubližilo ako pomohlo rychle k lekarovy to ukazať a bez rozmyšľania do toho nebabrať v žiadnom pripade môj nazor ako piše zuzlicek44 nič sa nesmie robiť čo je na koži svojvoľne bože a to mas koľko rokov že neovladaš zaklady jasne že mu išla krv viem si chudačika predstaviť ako plakal a mamu ma bez rozumu. 😠

natas4
4. jan 2014

@czechzuzanaba 😀 😀 😀 jasneee piercing a vybavene 😀 😀

jujka
4. jan 2014

zober ihlu a zasito 😀 😀 😀

laila22
4. jan 2014

@panidia nabuduce si odstrihni svoju hlavu a potom rozmyslaj co s tym... 😉 😝

nefertitka
4. jan 2014

@jujka pockaj pockaj, to musi byt farba jazyka! to nie je take jednoduche 😀

czechzuzanaba
4. jan 2014

@natas4 akorat resim, ze jdeme s Julkou na operacu pruhu...tak ted nevim, nemam se do toho pustit sama? 😅

natas4
4. jan 2014

@czechzuzanaba ty si sikulka, to zvladnes 😉 hadam ju nezveris tym bielym lumpom v bielych plastoch 😝

dejnas
4. jan 2014

@panidia pokiaľ nie si zdravotnícky pracovník, tak neschvaľujem, čo si urobila... 😒

na margo problému - v detstve som si na gymnastike nešťastne zahryzla do jazyka, veľmi to krvácalo, mama so mnou okamžite bežala na pohotovosť... z konca jazyka mi doslova asi centimeter dlhý "odhryzbutý" kúsok..... na pohotovsti to len vydezinfikovali a nechali tak, nešili... vraj sa zrastie samo... zrástlo sa... asi dosť rýchlo, nakoľko si už ani nespomínam na ďalšie komplikácie

dejnas
4. jan 2014

inak práve pred chvíľou dávali v telke reportáž o "kyberchondroch"... odporučila by som viacerým samoliečiteľom na MK (a celkovo na sociálnych sieťach) pozrieť si 😉

Strana
z2