icon

Dierka nad zadočkom u bábätka

mon1806
23. nov 2022

Prosím vás majú vaše bábätka nad konecnikom dierku úplne malinkú ako spendlicek ?
Všimla som si u mojej malej že to má a neviem čo to je ma to od narodenia

chcemradu
23. nov 2022

@mon1806 fistula

mon1806
autor
23. nov 2022

@chcemradu a čo s tým ?

chcemradu
23. nov 2022

@mon1806 veď si prečítaj o Tom niečo. Alebo spomeň lekárke.

leangela
23. nov 2022

Tak ale to zase nie je taka vec, z coho treba hned robit paniku. Inak da sa to aj vygooglit, je to uplne bezne a neskodne🙂

mon1806
autor
23. nov 2022

@leangela
@leangela práve preto sa pýtam lebo neviem nie som so istá na 100 pro ale zdá sa mi že to mal aj môj syn a uz má 6 a nemá nič také tam ...

mon1806
autor
23. nov 2022

Také to má

ildiko36
23. nov 2022

@mon1806 tiez si myslim ze to bude fistula, čim skor smer chirurg, môžete s tym az roky bojovať

stvura
Odpoveď bola odstránená
mon1806
autor
23. nov 2022

Dobre baby je to sakrálna jamka mal to aj môj syn je to vrodené

miskamicha
23. nov 2022

@mon1806 bude to fistula.. treba najst s cim komunikuje

ildiko36
23. nov 2022

@mon1806 daj si to pozrieť odborníkom, mam kamošku a jej dcera uz ma 25r a od malicka s tým bojujú..opakovane operácie, čistenie a tak..ne podceň to!je to 100%fistula, robyla som na chire..

mon1806
autor
23. nov 2022

@ildiko36 fistula by bola hneď nad konečník toto je asi dosť ďaleko od konečníka aj 10 CM , je to od narodenia od bábätka to má teraz má 8 mesiacov vravím syn mal to isté posielala som lekárke takto fistula nevyzerá a určite nie tak ďaleko od konečníka je to sakrálna jamka

maryon1
23. nov 2022

@mon1806 moja dcérka má takú istú "dieročku" - tiež na takom istom mieste, ďalej od konečníka, je to fistula, už niekoľko rokov s ňou chodím na detskú chirurgiu - zatiaľ sa to sleduje, či sa nezapaľuje, treba sledovať, či odtiaľ nemá nejaký výtok, a pod. - do budúcna sa zvažuje operačné riešenie. tiež sme to zistili ako bábätku.

ildiko36
23. nov 2022

@mon1806 je to tvoje dieta, nie moje,ja som ti poradila, robyla som na chirurgii..či zobereš či nie je to na tebe..ale je to fistula či pri konecniku či nad 10cm.aby ťa potom nemrzelo že si nedala to pozrieť skôr

maminatimka
23. nov 2022

@maryon1
@mon1806
@leangela dievčata aj moja dcera ma presne taku ako na fotke, ma 9 rokov , nikdy sme stym problem nemali, tak ste ma teraz vystrašili či mam zobrať na kontrolu niekde ?

mon1806
autor
23. nov 2022

@maminatimka a to jej nezarastlo ?
Môj 6 ročný mal to isté úplne ale už to má zarastené
Mala to má teraz
A sestrina 2 ročná to má tiež ale už zarastá ťa dierka

maminatimka
23. nov 2022

@mon1806 nie, ma tam uplne malilinku dieru

mon1806
autor
23. nov 2022

@maminatimka to zarastie podľa mňa

maminatimka
23. nov 2022

@mon1806 tak dufam, zatial sme problem stym nemali, klop-klop ani po porode mi nič nikde nepovedali ☹

drake122
23. nov 2022

To je sakrálny sinus a za predpokladu, že dieťa nemá žiadne problémy sa s tým nič nerobí. A nie, samé to "nezarastie", bude to tam celý život.

maminatimka
25. nov 2022

@drake122 dcera ma 9 rokov, takže sa nemam obavať?.. nema stým vôbec problem..dobre ma tu teda vystrašili :-/ a teda sa to nezarastie nikdy?

drake122
25. nov 2022

@maminatimka Ak má sakrálny sinus tak nie, nezarastie. To je vrodená chyba kožného krytu. A keď doteraz s tým nemala problémy tak už ani nebude mať. Ale treba povedať, sakrálny sinus nie je to isté ako pilonidálna cysta/fistula, čo tu vyššie spomínali. Ak je dieťa tučné, veľa sa potí a má chlpatu riť, to vie zahnisať a potom sa chirurgom rieši.

zorana999
25. nov 2022

@mon1806 mňa tu fascinujú tie ženy co ta tu presviedčajú o niečom, že to je to na 100%. Pritom to je blbosť.
Moja ma sinus sacrococcygeus (od narodenia) ..vyzera to tak, že to má aj tvoje dieťatko. Neriešia to zatiaľ ale hneď po akútnom cisárskom prvá informácia od lekárky bola, že kvôli tomu nebude moje dieťa chodiť. Co ani nemohla vtedy ešte vedieť. Mala mi stoji na nožičkach momentálne.
My to máme napísané mimo iného ako "zvláštnosť".. Jednu z mnohých, ktoré má moja dcéra (niečo genetického pôvodu, zatiaľ nezistené). Ale ta dierka je náš najmenší problém. Len to kontroluj sem tam. Ci z toho niečo nevyteka atď. A potom sa chodí na nejakú kontrolu ze ci to ma "slepé ukončenie" ale na to vôbec nemame ešte čas riesit..

mon1806
autor
25. nov 2022

@zorana999 ďakujem 🙂 no však práve akože ukážem to jasne lekárke aj to podľa mňa videla a neriešila ja si pamätám že to naozaj mal aj môj syn a už to nemá a pozerala som aj krsnatu 2 ročnému aa presne to isté čo moja ale už menšie

nikkas
27. máj 2023

@zorana999 prosím ta ako sa to poriesilo s tou dierkou a chodi ti mala normálne?ma tk nejaký vplyv má chôdzu?

zorana999
27. máj 2023

@nikkas úplne normálne, žiadne ťažkosti. Lekári to ignorujú, neriešia to