Dierka nad zadočkom u bábätka
Prosím vás majú vaše bábätka nad konecnikom dierku úplne malinkú ako spendlicek ?
Všimla som si u mojej malej že to má a neviem čo to je ma to od narodenia
Tak ale to zase nie je taka vec, z coho treba hned robit paniku. Inak da sa to aj vygooglit, je to uplne bezne a neskodne🙂
Dobre baby je to sakrálna jamka mal to aj môj syn je to vrodené
@mon1806 bude to fistula.. treba najst s cim komunikuje
@mon1806 moja dcérka má takú istú "dieročku" - tiež na takom istom mieste, ďalej od konečníka, je to fistula, už niekoľko rokov s ňou chodím na detskú chirurgiu - zatiaľ sa to sleduje, či sa nezapaľuje, treba sledovať, či odtiaľ nemá nejaký výtok, a pod. - do budúcna sa zvažuje operačné riešenie. tiež sme to zistili ako bábätku.
@maminatimka a to jej nezarastlo ?
Môj 6 ročný mal to isté úplne ale už to má zarastené
Mala to má teraz
A sestrina 2 ročná to má tiež ale už zarastá ťa dierka
@mon1806 nie, ma tam uplne malilinku dieru
@maminatimka to zarastie podľa mňa
@mon1806 tak dufam, zatial sme problem stym nemali, klop-klop ani po porode mi nič nikde nepovedali ☹
To je sakrálny sinus a za predpokladu, že dieťa nemá žiadne problémy sa s tým nič nerobí. A nie, samé to "nezarastie", bude to tam celý život.
@drake122 dcera ma 9 rokov, takže sa nemam obavať?.. nema stým vôbec problem..dobre ma tu teda vystrašili :-/ a teda sa to nezarastie nikdy?
@maminatimka Ak má sakrálny sinus tak nie, nezarastie. To je vrodená chyba kožného krytu. A keď doteraz s tým nemala problémy tak už ani nebude mať. Ale treba povedať, sakrálny sinus nie je to isté ako pilonidálna cysta/fistula, čo tu vyššie spomínali. Ak je dieťa tučné, veľa sa potí a má chlpatu riť, to vie zahnisať a potom sa chirurgom rieši.
@mon1806 mňa tu fascinujú tie ženy co ta tu presviedčajú o niečom, že to je to na 100%. Pritom to je blbosť.
Moja ma sinus sacrococcygeus (od narodenia) ..vyzera to tak, že to má aj tvoje dieťatko. Neriešia to zatiaľ ale hneď po akútnom cisárskom prvá informácia od lekárky bola, že kvôli tomu nebude moje dieťa chodiť. Co ani nemohla vtedy ešte vedieť. Mala mi stoji na nožičkach momentálne.
My to máme napísané mimo iného ako "zvláštnosť".. Jednu z mnohých, ktoré má moja dcéra (niečo genetického pôvodu, zatiaľ nezistené). Ale ta dierka je náš najmenší problém. Len to kontroluj sem tam. Ci z toho niečo nevyteka atď. A potom sa chodí na nejakú kontrolu ze ci to ma "slepé ukončenie" ale na to vôbec nemame ešte čas riesit..

@mon1806 fistula