Dieťa a sexuálne obťažovanie
V prvom rade sa ospravedlňujem za nový nick.Podobnú tému som našla len jednu a tam išlo o 11 ročného chlapca.Nie som tu nová,ale o týchto problémoch mi nie je ľahké písať a priznať sa k nim.Aspoň zatiaľ nie. ☹ Všetko sa to začalo okolo mája.Mali sme na návšteve dcérinu kamarátku menom D. zo škôlky.Obe majú 5 aj pol roka.Staršia dcéra-Ni. mi prišla povedať,že tie dve sú po tme v izbe a zavreté.Potichu som šla za nimi a nachytala som ich.Sedeli obe pod stolom.Vedela som,že robia niečo nekalé.Ostali ticho a na otázku čo robia mi dcéra Ne. povedala,že jej to kázala D.D som hneď poslala domov.Dcéra Ne.mi na moje naliehanie povedala,že jej D. pchala prst do riťky a ju to veľmi bolelo.A ešte,že ak mi to povie,že sa s ňou D. nebude hrať.Keď som sa v pondelok stretla s D. mamou,povedala som jej to.Ešte pred prázdninami som sa dozvedela,že D. obťažovala dvoch chlapcov v škôlke.
A tu sa začína NÁŠ problém.Počas prázdnin tentoraz MOJA dcéra Ne. obťažovala deti.Bolo to na začiatku júla,keď som ju videla u susedov pri našom plote,ako stojí blízko oproti chlapcovi -L.(o rok starší) a on si už dvíhal nohavice hore.(Povedala,že cikal.Neverím.)Ne som dohovorila,vysvetlila aj pohrozila.Druhý raz to bolo na našom dvore 5 metrov odomňa.Rozprávala som s kamoškou a jej syn Ľu.- 4 roky a moja boli pri ríbezliach pokrčeni a hrali sa.Dívali sme sa na nich.Malý sa zodvihol,stiahol kraťasky,tak som šla za ním aj s jeho mamou,či ide cikať.Povedal, že nie.Že mu kázala moja dcéra Ne. dať si dole kraťasy.Povedala som kamoške o predchádzajúcom incidente.Znova som Ne vysvetlila a pohrozila,že nebude chodiť medzi deti.Na ďalšie tri týždne som moju Ne.separovala od detí.Potom som ku nám vzala známej dcéru A.-o rok staršiu.(najkamošku mojej).Odišli na poschodie hrať sa.Po 5 min som šla na kontrolu.Dvere zavreté,otvorím a moja dcéra na nej a obe mali nohavičky dole.Malá A. mi povedala,že jej to moja kázala.Odviezla som ju domov a oznámila to jej mame.Bolo mi to tak trapné. Ne som sa pýtala, kde na to chodí,kde to videla,kto jej to ukazoval.Povedala,že to videla na obrázku na dverách v garáži u nás.Šli sme sa tam spolu pozrieť,ale tam sú len 4 baby s nahými prsiami.Nič viac.Tak som sa jej znovu opýtala a ona len mikla plieckom.Hneď ten deň som volala detskej psych. a objednali nás na 28.8.A posledná kvapka pred 2 dňami.Bol u nás Ľu.znova. Bez môjho vedomia.Dcéra von sa hrala .Ľu mama bola naproti nášmu domu a videla ich.Akonáhle ich stratila z dohľadu(zašli za dom),šla za nimi.Videla,ako Ne drží Ľu. ruky a pchá si ich medzi svoje nohy.Kraťasy mala dole.A doma Ľu doma povedal,že aj on mal kraťasy dolu a prstom mu pichala do pinďúra.V ten deň mi praskli nervy a Ne dostala výprask.Je toto len detská zvedavosť?Bude moje dieťa úchylné?Spravila som niekde chybu?Vyrastie z toho?Čo mám robiť?Za dva týždne škôlka a ja rozmýšľam,či ju tam vôbec dám.A či to oznámim v škôlke rodičom detí.
Čo sa týka mňa a manžela.Ja nemám problém sa prezliekať pred deťmi,manžel je o čosi zdržanlivejší.Prezlečie sa,ale nebehá po spálni dole bez.Ne spáva s nami v spálni,lebo jej nemáme kam dať posteľ.(máme sa sťahovať.)Náš sex.život je len vtedy,keď Ne chrápe.Staršia dcéra takéto problémy nemala.A ešte čosi.Chodia k nám kamaráti staršej dcéry, 9 ročný a tých neobťažuje.Poradí mi niekto?Máte niekto takéto skúsenosti?
@sissmiss neliečim sa , a nie som sledovaná,
chcela som to zverejniť ale neprešlo to cez vedúcu ktorá rozhoduje o tom čo ide na obraz a čo nie,
ak to bude chcieť zverejniť niekto z inej TV nemám najmenší problém poskytnúť akékoľvek písomnosti ohľadom toho čo mám, ale dávať to sem nemá zmysel
@mariuskaa v skolke nic nehovor? Vam by sa ako pacilo, ak by niektore dieta v skolke obtazovalo to Vase a to len preto, ze by nik nan nedaval pozor, lebo by nevedel, ze dieta ma problem? Myslim, ze ja by som to riesila tak, ze by som dceru zo skolky zobrala a nechala si poradit od odbornika ako pokracovat.
@martavrazbova tento príspevok ale nie je z tejto témy 😉
@martavrazbova Ty pises o rok starom prispevku, ktory sa tu uz neprebera. Ano, pises zakladatelke temy, ktora tu uz nie je.
Pozri sa na dlhyyyy prispevok od le_to na strane 3. Tymto sa teraz zaoberame.
@le_to ale v tv to nechcu zverejnit....tu to zverejnit mozes. Ja len nechapem co by ti pomohlo zverejnenie v tv ale zverejnenie na mk ti v tom nevie pomoct. Tam nechapem rozdiel. Tu sa organizuju zbierky, zeny si pomahaju, posielaju oblecenie, su tu pravnicky, psychologicky, lekarky, da sa tu nieco podniknut, da sa pomoct.
@sissmiss
@martavrazbova sorry, už mi to došlo, je to reakcia na pôvodný príspevok. ja som myslela na ten, ktorý sa aktuálne rieši 😉
@mininera Vyuzite to, ze dcery maju radi Vasu sestru, nech sa ona porozprava s Vasou dcerkou. Nikedy su deti pristupnejsie tomu, co im povie niekto iny, ako rodicia, ktori su casto "prilis zainteresovani" a preto problem riesia "v nervoch". to detom vobec neprispieva.
@le_to pozri, v dnesnej dobe internetu si obsah medii tvorime my sami - pouyivatelia. Mas v rukach velmi silny nastroj, nie si odkazana len na milost policie ako za cias feudalizmu. Mas k dispozicii internet 2.0 v celej jeho krase, socialne siete, viralne videa atd... Tak nechapem, preco nic nerobis. Sorry za taketo tvrde slova, ale mne niekto zneuzivat dieta, tak mu ho asi odrezem - ber s nadsazkou.
Vytvor trebars na FB skupinu, alebo hoci len status, popis problem a rozosli. Ludia budu zdielat, o to sa neboj. Nasledne media zareaguju na teba, nemusis ty za nimi behat. Ale dobre si to rozmysli. POkial su tam nejake nezrovnalosti z tvojej strany, vsetko vyjde na povrch....
@martavrazbova Haloooooooooooo......prosim ta citaj, co ti piseme.... zaoberas sa uz uzatvorenym pripadom, to je stary prispevok......
@bubinovci Inak - toto je dost vazna tema na debatu a som presvedcena, ze nech tu napise kto chce co chce, najefektivnejsie moze pomoct odbornik - psycholog, ci psychiater, mozno i detsky sexuolog. Maminka urobila par chyb - take male dieta ma mat vymedzeny cas pri TV a ma mat prisne vybrane programy, ktore bude pozerat. Take male dieta nema co same klikat do PC. Ta pritomnost dietata v spalni rodicov je nevhodna. Myslim, ze poschodová postel v detskej izbe na poschodi by priestor radikalne nezmensila. No - je to tazke - drzim jej palce!
@le_to chod na stranku blog.sme.sk, tam si najdi "prvy pokus" - tak mozes napisat clanok, ktory sa zverejni bez cenzury, ak bude mat vysoku citanost, vsimne si to aj redakcia. Uz to par krat pomohlo. Daj sem potom link, aby na to ludia mohli klikat, zvysia tomu citanost, alebo to daju do "vybrali.sme.sk" a bude to vidiet este viac... snad sa potom veci pohnu.
Neuvadzaj udaje o sebe, manzelovi ani dietati, ale ak niekto konkretny zlyhal (policajti, socialka, sud), tak to uved priamo aj s datumom, aby si to mohla redakcia lahko overit. Napis to putavo, co najviac presne, aby nevznikal pochybny dojem o tvojej osobe (napr. ze ti ide iba o to aby si ziskala dieta naspat). Dolezity je aj vhodny nadpis, ktory pritiahne viac citatelov.
@digysa citam od zaciatku a tak mi unika, akym smerom sa tema ubera - je tu uz 7 stran, ja som len na tretej.
@le_to a napis tomuto panovi http://nanicmama.sme.sk/pravna-poradna-advokat-...

@digysa policajt mi tvrdil, že keď sa začne trestné stíhanie tak manžel syn aj ja pôjdeme k psychiatrovi sexuologovi na vyšetrenie, ja som čakala stále, že ma tam zavolajú ale do dnešného dňa nezavolali a už ani nezavolajú