icon

Dieťa je choré každý mesiac. Je to normálne?

aliska19
22. apr 2013

ahojte chcela by som sa opytat ci tu nema niektora podobny problem, dcera zacala chodit minuly september do skolky a je neustale chora, dokopy bola v skolke mozno 2mesiace max.stale ma plny nos lekarka uvazuje o odobrati nosnych mandli, ale mam trocha obavy z operacie 😒 viete m niekto poradit a tiez c je toto v poriadku, byt chory kazde dva tri tyzdne?okolo nej sa mihne choroba a hned ju ma ☹ dakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
zitaje
22. apr 2013

Nie, nie je to normalne, i ked sa mi zda, ze v dnesnej dobe pomerne bezne, alebo aspon caste.
Ked je tvoja dcera stale chora a zahlienena, odporucam bezmliecnu, bezlepkovu, bezcukrovu dietu na precistenie celeho organizmu. Ide leto, malo by sa to dat do poriadku. Kolko ma rokov? Treba jest co najviac ovocia zeleniny, vsak o chvilu bude sezona, byt co najviac vonku, aj na slniecku (jasne ze nie poludnajsia palava v juli, ale treba nabrat d-vitamin zo slnka aj do zasoby), a este je veeeelmi dolezita psychicka pohoda, moje deti su vzdy viac chore, ked som vela v praci a malo sa vidime 😉 .

jujlucka
22. apr 2013

@aliska19 moja dcerka sice do skolky este nechodi, ale tiez mala ten problem....trvalo to 8 mesiacov, z toho bola kazde 2 tyzdne chora...az nakoniec pediater odobral krv na imunologicke testy, kde sa zistilo, ze ma oslabenu imunitu...tak sme nasadili take prasky rybumonil - mohla som nejake pismenko domotat - a pomohlo to....berie sa to podla schemy, a dokopy sa to uziva 5 mesiacov...zatial to pomohlo velmi...zacali sme s liecbou v januari, a odvtedy mala slabunku nadchu pred tyzdnom....takze radsej este nejake testy ako hned nieco operovat

simca06022011
22. apr 2013

nie je to normalne, boli ste na imunologiii/arelgologii?? ake boli vysledky? my sme boli chori od sept do decembra, na imunologii povedali ostat doma (dostali sme ribomunyl, brala cca mesiac probiotika, davam jej Cko a Dko), doteraz som s nou bola doma, nebola chora ani raz, brala som ju do detskych centier a tak aby si zvykala na kolektiv, teraz nastupila do jasli na pol dna... tak uvidime... Ja by som mandle zatial nedavala von... skor by som skusila toto. My sme za pol roka boli v jasliach presne 10 dni ;) inak furt chora.. ked sme ju doniesli, o par dni lezala 2-3 tyzdne a dookola...

desszi
22. apr 2013

@aliska19 uplne suhlasim s tym, co napisala @zitaje strava a psychika su dve najdolezitejsie veci pre zdravie dietatka. Lekari radi rezu, ked uz nevedia kam z konopi, ale myslim si, ba co viac, som presvedcena, ze kazdy organ, aj ked nepatrny, ma v nasom tele svoj vyznam, inac by zrejme v nasom tele nebol. Samozrejme v extremnych pripadoch je chirurgicky zasah nutny, ale skor ako k nozom, by som k strave a psychickej pohode skusila najprv konstitucnu homeopatiu a ak toto vsetko nezaberie, tak potom sa rozhodla pre chirurgicky zasah. Aj ked myslim si ze potom uz nebude potrebny 🙂

mummy01
22. apr 2013

@aliska19 a ma stale tu istu chorobu?

mamkabeika
22. apr 2013

Pises, ze nastupila do skolky. U deti v zaciatkoch skolskej dochadzky je to normalne. Zial, podporuju to rodicia, ktorych chore deti davaju do skolky, lebo si nemozu dovolit byt s nimi doma. A deti sa sa jeden od druheho nakazia.

Ako pise @zitaje, skus precistit dcerke organizmus. Nam zase pomaha nase stravovanie. Drzim sa pravidla ze vsetko, co jeme, musi mat vela vitaminov, mineralov a vlakninu. Sladkosti su v jedalnicku zriedkavostou, takisto sme vylucili biele pecivo, rafinovany cukor a rafinovane oleje.

Zmenila som nas jedalnicek, po tom ako sme s manzelom byvali casto chori. Nase ranajky zaciname cerstvou ovocnou stavou s jednou zo 4 davok vitaminu C (kupujem cistu kyselinu askorbovu z DM), potom kazdy z nas zjeme tolko ovocia
aby sme sa zasytili. A ranajky, ktore sme kedysi zvykli jedavat nalacno (biely jogurt, vsakovake vlocky, semienka a sladime medom) teraz jedavame na desiatu. K obedom mame ako prilohu cerstvu a parenu zeleninu. V zimnom obdobi si doplname vit. D. A samozrejme dostatok spanku a eliminovat stres.

Dobra imunita neznamena absenciu choroby. Ide tu o to, ako organizmus dane ochorenie zvladne. Dietatu sa prekonavanim chorob takto buduje imunita.

maja099
22. apr 2013

skús kozie mlieko - posilňuje imunitu.

alama
22. apr 2013

ahoj, naši tiež začali chodiť v septembri do škôlky a tiež sú často chorí. Horšie to bolo na začiatku, to fakt po 2-3 dnoch boli doma aj 2 týždne. Ale teraz sa mi to už zdá lepšie, a pripisujem to čiastočne aj stresu zo škôlky, ktorý mali, ťažko si zvykali a trvalo to do januára. Teraz už sa do škôlky tešia, tak je to podstatne lepšie. A tiež tá ich choroba je stále len tá istá - nádcha. Ideme s nimi aj na imunologiu, ale z iného dôvodu, tak uvidím, či tá imunita je v poriadku. Čo počúvam od známych, aj vidím v škôlke, tak väčšina detí je často chorá. Vraj v druhom roku "škôlkovania" sa to rapídne zlepší, tak dúfam 🙂

matozazzo
22. apr 2013

pokial budu nadalej nezodpovedni rodicia davat chore deti do skolky, alebo sami chori po nich chodit, nezmeni sa to... Ale problem nemusi byt len v skolke ... Pomoze davat nieco na posilnenie imunity, dat ju uplne preliecenu a pokial mozno, nie v zimnych mesiacoch, tie presli, malo by sa to zlepsit. alebo, ak v skolke nie su chore deti, dat urobit vytery jej aj sebe, manzelovi... mozno je niekto bacilonosic v rodine alebo v okruhu znamych... Pre teba ziadny problem, pre dieta opakovane nadcha, kasel atd. Ak je chore dieta a do skolky ho nevezmu, vacsina rodicov ide s nim von na ihrisko, pripadne supne do hracieho kutika... tam ho vezmu a nikto nic nepovie. Preto treba zvazit aj tuto moznost, ci sa nenaberie niekde inde...

aliska19
autor
22. apr 2013

@jujlucka no tie prasky berie momentalne aj ona asi od novembra, ale zrejme nezaberaju:/musim sa opytat alergologicky.dakujem

aliska19
autor
22. apr 2013

@mummy01 hmm mava upchaty nos, nadchu, caste bolesti hlavy pred vyrozou a bolest bruska pocas celej choroby, tiez sa stazuje na nozicky, ale toto ju boli asi len kvoly horucke takej zvysenej, po podani ibuprofenu je lepsie.

aliska19
autor
22. apr 2013

@mamkabeika dakujem asi z toho nieco vyskusam, aj ja mam podobny nazor na stravu, len nie vzdy zrealizovatelny 😒 ale dam si vacsi pozor🙂dakujem

mummy01
22. apr 2013

@aliska19 ak ma zvecsenu nosnu mandlu tak daj urcite vydrat,frekvencia chorob by sa mala zmensit.Bolest bruska ste riesili nejako? Neprekonala nahodou mononukleozu?

aliska19
autor
22. apr 2013

@matozazzo tie vybery sme davali robit v zime, ale nic sa nepotvrdilo, ona vzdy ked je naokolo nejaka viroza tak ju ma uz od detsvta, stacilo ist do nakuopneho centra a bolo. ☹

alenka777
22. apr 2013

@aliska19 u nás to takto funguje už tretí rok.....

aliska19
autor
22. apr 2013

@jujlucka tak vam drzim palce aby aj nadalej bolo dobre🙂aj my ich berieme ale nam az tak nezabrali

aliska19
autor
22. apr 2013

@zitaje dakujem odpoved ma velmi zaujala, to ovocie by nemalo byt problem konecne bude uz aj zelenina v zahradke, ziadne kupovane nekonzumujeme, myslim tie nafuknute rajciny a pod.a tiez vela robi psychika, takze tam asi bude trba komplex rieseni.ale uz musime zacat nieco nove, kedze lieky nezaberaju a nie som typ co ju budem pchat hococim, radesj nieco prirodne.dakujem za odpoved 😉

aliska19
autor
22. apr 2013

@mummy01 na mononukleozu mylseli takze jej brali krv a nie, vzdy su to chorby hornych dychacich ciest.brusko neviem preco bolieva, lekarky sa budem musiet znova opytat, ale ju boli len prve tri dni ked je na zaciatku choroby aj s teplotou potom to prejde

aliska19
autor
22. apr 2013
mummy01
22. apr 2013

@aliska19 a mandlu ma velku? Pozerali jej ju? Lebo ak ma infekty hornych dych.ciest a mandla je velka tak vybratie pomoze.A nechrape v noci?

aliska19
autor
23. apr 2013

ma od narodenia zvacenu a zvykne aj chrapat, ale nie vzdy, takze pojdem znova za orl lekarkou a porozpravam sa s nou...

henamichal
25. apr 2013

Každý deň pár kvapiek BIO GAIA !!!

kandrea
21. feb 2019

@aliska19 dobry den viem ze stara tema ale momentalne presne toto riešim s dcérkou časté choroby atd. Mozem otazku ci sa to casom zlepšilo? Ja uz som v koncoch z tych chorob. Dakujem

renalka
27. máj 2019

@kandrea ja som tiez uz v koncoch. Uz to trva vyse roka, dali sme si 3 mesiace pauzu a po nej stale rovnake. Po tyzdni v skolke dalsia bronchitida, mozno aj zapal pluc. Mandla je strednej velkosti. Brali sme lieky na imunitu (bromchovaxon) 3 mesiace...ale vlastne alergiu nema...no nic jej nie je ale chora je aj 2x do mesiaca. Ja uz nevladzem cakat kedy sa to zlepsi a napchavat deti protizapalovymi sprejmi, liekmi na roztiahnutie priedusiek, antibiotikami ci antibiotickymi kvapkami.

galioska
27. máj 2019

Buduje si imunitu do tých 6 rokov to bude všelijaké, takých deti je veľa ani mandle tonevyriesia

katrin21
27. máj 2019

@aliska19 ano je to normalne..buduje sa imunita, 80% deti to tak ma.. prvy rok je najhorsi, potom sa to zlepsuje postupne

kandrea
28. máj 2019

@renalka presne to iste... Max. 2 tyzdne su OK ...aj my sme brali broncho a nic... Vo stvrtok kontrola imunoalergologia tak uvidime co daju... Tiez vysla imunita ok

danielahamar
28. máj 2019

Nám to skončilo v 11rokoch😉

nuska
27. sep 2019

Nám super zaberá colostrum, berieme aj preventívne tobolky preventívne aj tekuté ak sa mi zdá ze už nie čo ležia. ATB mame tak max. Raz za rok a aj to už musí byť fakt silný vírus. Starší od 5tich rokov skoro vôbec nie je chorý a ak tak za 2 dní ok, mladsi ma 4 roky, má aj HIT a super sa drží. Ak aj ochorie sú to len sopliky a rýchlo prejdú. Napíšte mi, poradim

baskaaa5
7. mar 2021

@danielahamar môžem sa opýtat môj syn začal chodiť do školy a je snad každý mesiac chorý zväčšené uzliny a stále mu dá ATB už neviem čo robiť pomohlo vám niečo? Citala som ze to môže trvať až do toho 10 roka života a potom by sa to malo upraviť ďakujem za odpoved

Strana
z2