icon

Dieťa ochorelo po štyroch dňoch v škôlke

6. sep 2025

Citim sa bezmocne , neschopne
Dieta mi nastupilo prvykrat do skolky, adaptovalo sa krasne bez placu hralo sa vsetko ok, 4 dni v skolke a bum horucka
Je mi do placu
Je mi luto drobca ze je chory, ze nebude v skolke s detmi atd atd
Citim sa otrasne

Strana
z2
viestta
6. sep 2025

Vitaj v realite. Takto to prvy rok v skolke byva

autor
6. sep 2025
@viestta

Vitaj v realite. Takto to prvy rok v skolke byva

@viestta ano varovali ma ale nie za 4 dni
Cakala by som aspon tyzden dva

kacena4
6. sep 2025

ja som tiez nastupila do skoly ako pedagóg 1.9. a bum 4.9. angina 🤪 to je zivot ide sa dalej neboj este si Užije skolky

anonym_99626e
6. sep 2025

Môj syn chodil do škôlky 4 roky. Keď nastúpil do školy, očakávala som, že bude mať akú takú imunitu. V piatok už ostal doma s laryngitídou 🤷🏻‍♀️

kleopatra114
6. sep 2025

Moja je predskolacka a chora po 2 dňoch. Ďalšie ( 10 r) choré po 5 dňoch. Vitaj v “našom “ svete 🙂

ivik4
6. sep 2025

Jezis a co my ktore sme mali deti aj 2 roky nonstop kazdy druhy tyzden chore? Dokonca aj ja som bola stale so synom chora.
Uplne neschopne sme vsetky

Boze klud 🙄 je to normalne

diewcatqoo
6. sep 2025

Syn chodil do skolky od necelych 3 rokov a vzdy, kazdy rok po prvom tyzdni v skolke uz druhy tyzden bol doma. Vzdy, este aj v prvom rocniku na ZS sa stalo. V druhom uz nie.
Brala som to tak, ze za ten prvy tyzden sa musi zoznamit s novymi bacilmi v kolektive kazdy rok.

anonym_1a8025
6. sep 2025

@anonym_autor Vitaj v klube škôlkárov.To ešte môže byť do konca roka XY krát.

deedol
6. sep 2025

Moj ochorel po 5 dnoch. 10 dni doma, zas 5 dni v skolke a zas tyzden doma. Bolo to hrozne. Nic si nevycitaj, je nas takych vela.

beata_k
6. sep 2025

@anonym_autor Ze 2 tyzdne. Pobavila si 😉 Ano, vitaj v realite a prajem skore uzdravenie.

bolarazjedna
6. sep 2025

@anonym_autor bezmocná, áno to chápem... Ale v čom presne si neschopná? Nie je v tvojich silách udržať to dieta zdravé.
Môj syn napr ani nenastúpil tento týždeň do škôlky, lebo ešte predtým stihol ochorieť. No a čo? Nie je to moja neschopnosť. Každý deň chodíme na vzduch, dbam na to, aby sa nespotili, dávam im vitamíny, imunoglukan, omega 3, čo viac by som mohla robiť?
A z môjho okolia - chlapček po 2 dňoch chorý, dievčatko po 4 dňoch teploty, ďalší chlapček po 2 dňoch kašeľ....

kristina82
6. sep 2025

@anonym_autor moja po 3 dnoch chora

viera012345
6. sep 2025

@anonym_autor Nuž, dieťa je v kolektíve, čo znamená, že okrem kontaktu s inými deťmi,bude prichádzať do kontaktu s veľkým množstvom bacilov a vírusov.Deti sa s tým postupne vysporiadajú,ale prvý rok v kolektíve je trochu náročnejši.../my sme mali počas celého obdobia v škôlke časté obdobia, keď sme fungovali na spôsob 1tyzden v škôlke a 2 týždne doma/

viera012345
6. sep 2025

@anonym_autor V žiadnom prípade sa neobvinujte, ale ani rodičov ostatných detí, lebo často sa stáva,ze dieťa je už nakazené ale príznaky choroby sa ešte neobjavili

katrin21
6. sep 2025

Nasa dcera mala prve atb v skolke az..dovtedy extra chora nebyvala..prisla skolka a bum. Pisala som si to vtedy:
Bola v škôlke dajme tomu tri dni ochorela a hoci napríklad mala len sopel a kasel bez teploty,nechali sme ju doma doliečiť kým prestala čiže kľudne aj dva týždne.
Potom prišla do škôlky bola tam tri štyri dni a šup to isté zase choroba.
Reálne chodila prvý rok do škôlky tak že z Mesiaca tam bola asi 7 dní keď sme to zrátali možno osem niektoré mesiace.
Ale od oktobra do aprila takto..
Potom prišla Korona a ďalší školský rok začali deti nosiť rúška a zázračne bola chora iba raz čiže naozaj tie rúška mali niečo do seba a tie choroby sa toľko v škole a škôlke nechýba nešírili a vlastne sa im maj merala pri vstupe teplota....malo to vyhody.
Prvy rok je najhorsi, imunita sa buduje.
Samozrejme, keby iní rodičia nechali doma dieťa doliečiť tak, ako my, tak by sa tam tie bacili a vírusy toľko netočili, ale bohužiaľ, nie je každý to robí.

marianarem
6. sep 2025

@anonym_autor Je to uplna normalka, dokonca 4 dni su celkom fajn, casto to byva uz po 2 dnoch 😐

kikulienkadd
6. sep 2025

Ahoj, aj u nás to bolo presne takto! Hlavu hore,z roka na rok to bude lepšie 😉

anonym_c6a470
6. sep 2025

@anonym_autor ja som nastupila po vš do skoly a bum, hned druhy tyzden pnka 🤣 musela som kvoli chorobam po 5 rokoch odist zo skolstva, bolo to pre mna kvoli nekonecnym chorobam neunosne.

andrea_82
6. sep 2025

A v com by si akoze ty mala byt neschopna matka? Nas bol tiez 4 dni v skolke a v piatok som ho uz nechala doma so soplikom. Ja si to teda vobec nevycitam, ako som to mala ovplyvnit?

ahyt
6. sep 2025

Vnoucek 5 let od patku nemocny,vnucka 3 trida,dnes ji boli v krku.Cele prazdniny byli zdravy .

ariannazara
7. sep 2025

Moj ma 6 a po tyzdni vcera sople co by mal mat aspoň jaku taku imunitu 😂

merrysa
7. sep 2025

@anonym_autor nie je to príjemne, verím…ja som pravidelne chorá každý september alebo október aj v dospelosti 😀 ten prvý škôlkarsky rok si pravdepodobne odtrpíte ale potom sa to už bude zlepšovať

martinka13
7. sep 2025

Obrň sa trpezlivosťou. Prvy minimálne polrok to bude presne takto. Držím palce.

natalia328
7. sep 2025

Kôli čomu sa akože cítiš otrasné? Že je v novom kolektíve a vlastne 90% deti s výnimkou ak mali staršieho súrodenca alebo super imunitu to mali rovnaké ?
Ženy čo je s vami preboha tento rok. Od začiatku roka bud riešite choroby alebo placuce dieťa. Obe veci sú úplne normálne

autor
7. sep 2025

Bojim sa ten adaptacie, ze dietatku to islo tak perfektne bez placu s radostou a teraz nic z toho zaciname odznova
Som smutna velmi

anonym_b1ac38
7. sep 2025

Chodíš do prace?

surama
7. sep 2025

@anonym_autor Po nastupe do skolky to tak byva, kedze sa tam stretne vela deti, kazde si prinesie nieco z domu. Je to velmi neprijemne, ale nastav sa na to, ze si tym musi prejst a vy to zvladnete ❤️ Ked sa viac spoznate s inymi rodicmi a date sa do reci, tak zistis, ze toto riesia naozaj vsetci a aspon sa podporite. Drzim prsty nech vas choroby co najviac obchadzaju 🙂

anonym_fe68d3
7. sep 2025
@anonym_autor

@viestta ano varovali ma ale nie za 4 dni
Cakala by som aspon tyzden dva

@anonym_autor cele rodicovstvo, od porodu mozno az po odchod dietata z domu je tema, o ktorej sa takmer nehovori. nikto kto ide "do dietata" ani len netusi, aka jazda to bude az po jeho dospelost.
vitaj v realite, kde das dieta do skolky pri stasti aspon na tyzden(velmi casto ale ochorie po 3-4 dnoch v skolke) a doma bude 2 tyzdne. toto je realita minimalne prveho polroka v skolke. takze sa na to psychicky priprav a zmobilizuj rodinu. pevne nervy zelam.

anonym_fe68d3
7. sep 2025

a este dodam, ze na toto stat absolutne nemysli. podpora matiek je u nas nulova. ty, matka, si to nejako zariad, aby sa nestalo ze v praci viac niesi ako si a aby ta kvoli tomu nevyhodili, alebo kolegyne neznasali.

tamitamitami
7. sep 2025

Moja sa už v pondelok ráno zobudila s horúčkou, nástup sa teda presunul o týždeň. Čakám že celý rok bude viac doma ako v škôlke, skoro každý si tým musí prejsť.

Strana
z2