Dieťa odmieta oteplováky kvôli tlaku na zadku? Čo robiť?
Od Vianoc nám odmieta oteplováky, niekedy aj overal, lebo ho vraj tlačí zadok. Mal aj nejakú riedku stolicu miestami, kakal vždy 1x do dňa. Posledný týždeň ide kakať raz za 2dni. Nevie mi niekto poradiť čo by to mohlo byť? K dr ideme koncom mesiaca. Vylúčili sme sladké a dnes mal stolicu konečne ok, ale zadok ho stále tlačí v oteplovakoch, alebo overale. No trenírky ani nohavice mu nevadia vôbec. Dali sme aj sirup na odčervenie a nič…
Je mozne ze su mu male? Ze vyastol a tak sa mu zarezavaju do zadku?
Nezarezavaju sa mu tie gate lebo su mu uz male? Po pravde toto neznasam ani ja. A je vobec taka zima aby ich musel mat?
Všetko má dokonca o číslo väčšie a voľné. Už som v koncoch. Rozmýšľam, či nemá hemoroidy, alebo prolaps konečníka.
Keby o malo zdravotny dovod, tak ho tlacia vsetky gate, tlaci ho to pri sedeni. Vsak mu tie gate nedavaj, nezamrzne. Ale je celkom mozne, ze je mu v nich horuco a ma ten zadok spoteny a je mu to neprijemne, nevie to lepsie opisat.
Ak mu je aj volne na sirku, pri overale je hlavne dolezita vyska, lebo cokolkvek male na vysku vie neskutocne tlacit v rozkroku. Je mozne ze vyrastol o 1 cm a ten overal a oteplovacky uz sedia inac v rozkroku a vadi mu to.
Daju sa tie oteplovacky nosit tak ze nedas traky ale ich nechas volne vysiet od pasa? Maju dost silnu gumu v pase? Ci mu to aj tak bude vadit.
Hneď prolaps?? Skôr sú mu nepohodlné gate z hrubej látky.
@ina2405 ale trenírky, psnčušky mu nevadia
No však trenírky a pančušky sú tenké a nie ako pancier na riti. Posledné, čo by ma u dieťaťa napadlo, je prolaps konečníka...a hemoroidy má veľa detí, pri stolici na papieri je vtedy troška krvi. Rieši sa to jednoducho úpravou stravy. Ale deťom vtedy oteplovačky nevadia.
@ina2405 má zlú stolicu od decembra a zistila som, že je to sladkým. Bojím sa aj uleróznej kolitídy. Keď sme obmedzili sladké, stav sa výrazne zlepšil.
@ina2405 všetko oblečenie ma kvalitné, dokonca voľné na zadku.
@andreatytler aj tak mu vadia. Traky som zväčšila tak, že mal otepľováky takmer po kolená.
Máš hneď najhoršie scenáre, začala si dávať probiotiká? Tie nespomínaš, celkovo môže ísť aj o premnoženie nejakej zlej baktérie v čreve alebo kandidy
@kuggis dúfam v kanditídu, ale žeby mu vadili oteplováky? No jedine ako ste niektorá písala, že sa mu zaparí zadok a tak ho to bolí.
Vadia mu jednoducho, však je to hrubé. Ale hej, vezmi ho na chirurgiu rovno a riešte prolaps a hemoroidy🤦
Dúfaš v kandidu?! Žena ty nie si normálna.
@ina2405 poznám zdravotný stav a čreva svojho dieťaťa lepšie ako ty, čo myslíš? Keď sa mu polepšilo, po obmedzení sladkého…. Ale hej poď mi nadávať do nenormálnych, lebo isto vieš viac o mojom dieťati viac ako ja.
Tak už aj ulcerózna kolitída? A to máte potvrdené lekárom? Lebo šijes tu dieťaťu dg.jednu za druhou. Deťom sladké neprospieva a cukor naozsj urobí to, že sa v tele premnožia zlé baktérie a majú kadejakú stolicu. Ale kolitída a prolaps? To ti niekto aj potvrdil? A ak ti to nepotvrdil a ty si to sama zdiagnostikovala, tak si nie normálna a buď to rieš všetko s odborníkmi, ale problém s oteplovačkami nebude mať nič s ulceróznou kolitídou. Mám doma človeka, čo ňou trpí a teda toto nie je jeden z príznakov.
@ina2405 áno má dlhodobé vážne problémy s červami a chodíme k lekárovi ale ty vieš viac isto o mojom dieťati. Choď otravovať život inde.
Tak keď VIEŠ že má prolaps a kolitídu, tak mu oteplovačky nedávaj, keďže to je ten dôvod podľa teba.
@ina2405 už tu neotravuj láskavo. S takými ľuďmi ako ty ja nediskutujem.
Ak by mal kolitidu, tak sa nebude stazovat na oteplovacky. Bude mat krce a hnacky a bude jedno, co bude mat oblecene. Druha vec, kolitidu nevyliecis za par dni, vyradenim cukru.
Skus kupit ine oteplovacky. Mozno mu na tych konketnych nieco vadi, alebo sa mu jednoducho nepacia, alebo ho zaparuju- ale to by si videla, ze ma zapareniny. Pri hemeroidoch by mu vadili aj slipy, lebo tie su priamo na kozi
A ak chodite dlhodobo k lekarovi s crevami, uz by ste vedeli, ze kolitidu ma. Tak v niecom zavadzas.
V akej oblasti žijete, že nosí teraz oteplovaky?
My sme na severovýchode a momentálne tu ani sneh nie je. Cez deň bolo plus. Deti boli vonku v teplákoch a pančuchách. Do overalov by som ich nedostala. Však to musí byť pri pohybe horúco..
Mne to príde úsmevné, prepáč ... Vieš o tom, že tak ako aj ty sa cítiš v niečom nepohodlne,.môže sa aj dieťa? U nás je to takto so skoro každým kúskom oblečenia. Tam tlačí gumička, tam gombík,tento rukáv je krátky, tento dlhý... A áno, robí mi to občas aj pri veciach, ktoré dovtedy nosila v pohode.
Ak tvoje dieťa nechce oteplovaky, daj mu termo prádlo a softshelky ..
@mk1111111111 jasné
@mk1111111111 práve že fakt už neviem z čoho. Mal zadoček troska zapálený dala som sudokrém, odčervili sme, vyradili sladké ktoré sme aj tak dávali málo. Začalo to v polke decembra kedy kúsok šunky a následne mal aj hlien v stolici a jednu fakt zlú stolicu. Od pol decembra doteraz kde tu hlien.
@mk1111111111 Má iné diagnózy čreva. Vieš čo, ak ideš spochybňovať všetko aj mňa, tak mi už nepíš. Otázka neznela aké má diagnózy, ale prečo mi odmieta overal a otepľováky.
@lenkakravcova možno ale začal s tým už v zime keď som ho posadila.
Ak mu vadia len otepľovacky, možno sú mu kratke, úzke,...
@jesenzima možno je naozaj len citlivý na oblečenie ale on sa sťažuje až keď si v overale alebo v otepľovákoch má sadnúť.

Tak ale asi ma problem s tým overalom a oteplovakmi, keď ho to tlači len pri nich. Alebo ich proste nechce a takto sa len vyhovára.