Dieťa odmieta oteplováky kvôli tlaku na zadku? Čo robiť?
Od Vianoc nám odmieta oteplováky, niekedy aj overal, lebo ho vraj tlačí zadok. Mal aj nejakú riedku stolicu miestami, kakal vždy 1x do dňa. Posledný týždeň ide kakať raz za 2dni. Nevie mi niekto poradiť čo by to mohlo byť? K dr ideme koncom mesiaca. Vylúčili sme sladké a dnes mal stolicu konečne ok, ale zadok ho stále tlačí v oteplovakoch, alebo overale. No trenírky ani nohavice mu nevadia vôbec. Dali sme aj sirup na odčervenie a nič…
Moja dcéra ma 6 rokov a za 6 rokov ani raz nemala oteplováky alebi overal na sebe 😃 je to také nevýhnutné? že nudeš trápiť dieťa? čo sa stane, ak mu tie oteplováky nedáš? Zamrzne? alebo ja vážne nechápem, čo tu riešiš...
Proste mu nedavaj oteplovacky. Vybavene, problem vyrieseny, nemas za co.
Ak nežijete v tatrách, tak mu oteplovacky dávať nemusíš. Asi ich nerád nosí.
Nestresuj, kúp malé cvikle, uvar ich, nakrájaj na kolieska. Dávaj to malému k ranajkám, obedu,...vlastne stále. Postupne sa stolica upraví. Ver mi, mám to odskúšané na mnohých ľuďoch.
@krtko1313 na riedku stolicu a na črevá? Aj niečím cviklu dochucuješ, s čím ju servíruješ?
Ja som takto ako decko nemohla pančuchy, strašne mi vadili, dodnes nenosím pod nohavicami. Asponze nie sú také veľké zimy. Môj syn celú zimu do škôlky nosí také zateplené legíny (je dosť tenký, tak aby z neho nepadali, kúpila som raz v Lidli, že ani hrube, ani tenké, ale akurát) a na to mu dávam iba softshellove nohavice, tiež zateplené. V klasickom zimnom overale by mu bolo hrozne teplo. Párkrát mal, a učiteľky upozornili, že sa celý spotil, mal pod tým mokré leginy. Skúste vymeniť tie oteplovacky.
Chapem ak ma nejaky problem s crevami, stolicou, ale to nie je vec oblecenia snad, ty si ides stale svoje, mi pripadas trosku psycho ako tie matky, co hladaju same tazke diagnozy a robia z deti chore..halo sa preber zenska, pokial nezijes na lomnicaku, ci nelyzujete…na jaku prdel treba v tomto pocasi oteplovaky, u nas ludia pomaly v kratkom rukave sli piatok sobotu, co sactak oteplilo…ocividne sa necite konfortne….miesto sialenych diagnoz, by si len mala obliekat svoje dieta normalne a podla jeho potrieb
@jeennyv hallo asi ich mať musí sa preber ty, či ich dávam pre srandu podľa teba? Ak má zápal, teplo mu asi vadí. Otázka bola na oblečenie. Diagnózy nebudem rozoberať s “odborníkmi” z MK.
@oblecenie99 skúsime vymeniť za softshellové.
Tak mu ani oteplovaky ani overal neobliekaj, ak mu vadia. Ulcerozna kolitida sa prejavuje uplne inac, sama ju mam tak viem o com pisem.
Ak ma v stolici hlien, upravit stravu ste skusali? Ale ze komplet. Napriklad mlieko uplne vysadit ? Aj stopove prvky v akomkolvek jedle.
@kristie571 áno, stále skúšame upravujeme.
Napr. k omelete 2-3 kolieska, obed mäso s ryžou zase koľko si prosi. Je to super, ale treba čas. Postupne to zaberá.
Synovi tiež tak vadil overal, kúpila som väčší a bolo po probléme takže mu treba skúsiť kúpiť ešte väčší od toho voľnejšieho
Bude mu malý. Daj o číslo väčší 🙂 tiež malý nechcel overal ani za svet a keď som mu dala väčší (pritom starý absolútne nevyzeral malý) nosí ho rád 🙂
Má ich krátke na dĺžku,a preto ho tlačia od rozkroku hore,to je jedno ako mu upravíš traky po kolená,proste pri pohybe ho to omíňa.Dalsia možnosť,nie je taká zima,a proste špekuluje,že to neoblečie,lebo to nenosí teraz nik.Ale myslím si,že sú mu úzke.
Ked raz dieta z overalu, alebo oteplovaciek vyrastie, nepomoze ti ak budes upravovat traky. Traky tam su preto lebo su deti s roznou vyskou v hornej casti tela a jeden potrebuje traky na dlhsie a druhy na kratsie. Ale to sa upravuje na zaciatku ked mu ich kupis presne na jeho velkost a vtedy upravis aj vysku trakov na jeho telo aby traky nepadali z pliec.
Zijem v Kanade. Tu sa nosia oteplovacky 6 mesiacov do rok a tak som sa za tych 5 rokov co mam dieta o tom dost naucila.
A presne, clovek to najviac pociti ked si sadne, lebo oteplovacky nie su pruzne a tym padom sa mu zarezu do zadku. Sama nosim oteplovacky ked je pod -20 a tak viem o com pisem.
Prestan googlit diagnozy. Ver svojmu dietatu. Zober ho do obchodu a skuste kvalitne nove oteplovacky. Lebo aj to je dolezite, ze musia mat dobry strih. Vela z nich su lacne smejdy v ktorych sa neda chodit, nie to este behat, alebo si cupnut. Ale ked mu nevadili pred tym, skus tie iste ale vacsie. Ved za to nic nedas a mozes mat probem vyrieseny.
Tento problem moze mat tak jednoduche riesenie a ty si vyrabas stres a hladas diagnozy.

Možno má len nejaký pocit nepohodlia, možno aj z tých diagnóz, ale tak načo ho nútiš do oteplovakov, veď mu ich jednoducho nedaj a hotovo ... Pýtaš sa, čo robiť. Odpoveď. Nedávaj oteplovaky..