Dieťa plače po pití: Skúsenosti a rady rodičov
Nemate skusenost, 3r dieta, prechadzame si nejakou virozou (lekarkou skontrolovany v piatok rano) mi zo stvrtka na piatok horuckoval. Ma cervene vystipane hrdlo zo zatekajucich soplov. Vcera poobede ked vypil dzus si chytil usta a nechcel dalej pit. Akoby ho nieco bolelo. Dnes to iste ci vypije troska smoothie, dzusu, caju, alebo zje kusok cohokolvek si chyti po poziti usta a zacne hystericky plakat, kopec slz k tomu. Cistu vodu si logol a neplakal. Usta, dasna, zuby (vsetky pradaavno von) sme mu pozreli, afty, odreniny nic sme nenasli. Netusim co mu moze sposobovat tolku bolest. Zeby mandle? Nevie nam este povedat co ho boli. Uvazujem ci nejaka viroza nesposobuje pluzgiere na mandliach, zeby som nevidela. No ja netusim. Ale chyta si usta spredu. Niekto podobna skusenost? Napadli mi kadejake tie 5.6.7.8.choroby, prekonal zatial len 6.
Veď píšeš, že má podráždené hrdlo tak ho to asi bolí nie? A plače lebo je hladný/smädný ale nemôže to zjesť/vypiť.
@basulaak dzus je absolutne zla volba pri chorobach. Casto znizuje ucinky liekov a moze drazdit hrdlo… Asi si chcela dodat vitaminy, ale toto dietatku ublizilo na vystipane hrdlo. Len cistu vodu izbovej teploty alebo vlazny, ci mierne teply detsky caj davam pocad choroby, skus…

Tak sama píšeš, že má červené vyštípané hrdlo zo soplov….džús je kyslý a dráždivý, dávaj mu len čistú vodu. Ovocná šťava ho štípe v podráždenom hrdle predpokladám…
Skúsila by som kašovitú stravu, prípadne mlieko, vodu, niečo čo najjemnejšie… Moja 3r zatiaľ mala tiež len 6tu chorobu, virózy a sople často, vtedy celkovo menej je…len mlieko a banán neodmietne nikdy.