Dieťa po vypití mliečka chrčí
Lebo ja uz si neviem rady.. Mala po vypiti mlieka zacne chripit chrcat a to pokracuje aj cez spanok.Potom to prejde. Nieje to vzdy. Dnes na poradni som to spominala dr ta mi radila, ze mame po krmeni malu poctivo nosit 10-15min vo zvysenej polohe plus nostek vystriekat morskou vodou pre babetka. Dnes sa napapala nosila som ju asi 10min no nepomohlo zas chipi viete mi poradit? Co robit dalej?? Poradnu mam az o mesiac. Jasne ked sa to neupravi budem dr volat ale co mozem este pre malu zatial urobit? Nemate skusenosti?🙏🏻☹️
teda neviem, nostek sa ma umyvat pred krmenim, po krmeni dojde skor ku zvracaniu, ked to urobis. A nema problem s refluxom? Ake velka dietatko? Dojcene alebo na komercnom preparate?
Tiež si myslím, že reflux
@anjelicek26 nedojcim je krmena um
@diaszoky aj tak, ak nema tu prieklopku vyzretu tak je jedno, cim ju krmis, ide o polohu.
@anjelicek26 no krmim ju v zavinovacke na rukach trosku vo vyvasenej polohe proste nie lezmo. Ma antirefluxny vankusik aj flase
Hlavne si dajte termin na gastro, ak jej ide mliecko stale aj do dychacich ciest, uzeniete si nejaky infekt casom.
@anjelicek26 ach tak snad ma dr posle.. lebo dnes mi poradila len to reflux ani len nespomenula ☹️
@diaszoky to zalezi aj od priciny refluxu. Okolo mesiaca sa moze prejavit napriklad ABKM, ale moze to byt mechanicke. Reflux moze byt vonkajsi (dietatko zvracia) ale moze byt aj vnutorny, cize potrava sa zo zaludka vracia do pazeraka a pali to. Riesenie zavisi od priciny refluxu. U nas bol reflux kvoli ABKM, takze riesenie je eliminacna dieta alebo komercny preparat bez obsahu alergenov (nemusi to byt len BKM, moze byt aj nieco ine). A krmis ju s flaskou vodorovne?
@diaszoky ak jej mlieko nevybieha von,tak je to skryty reflux.dcerka takto od narodenia po napapani chrcala,odporucam ist na gastro
@simona92101 niekedy jej vijde aj von inac je spokojna neplace nema neprijemny zapach z ust.. ako sa to riesilo?
@diaszoky bezne dostupne HA mlieka su komplexne riesene pre vsetky alergie,ale mliecnu bielkovinu obsahuju.mlieka s nizsim obsahom (nastiepena MB)su napr.Nutrilon allergy care alebo allergy care syneo,a uplne bez mliecnej bielkoviny na baze aminokyselin je napr.Neocate,Alfamino..tie su na predpis
@diaszoky riesili sme gastro vysetrenie,urobili sono,odber krvi a stolice.reflux bol spojeny s ABKM,Lekarka predpisala specialne mlieko,dodrziavali sme antirefluxne opatrenia
@simona92101 aha cize moze byt problem mlieko? Inac ja mam alergiu bkm cize mozno to ma aj dcerka..preco sa potom volaju hypoalergenne?
@diaszoky takze treba krmit ako na obrazku vpravo. Na obrazku vlavo ide potrava prirychlo a moze to reflux len zhorsovat. Aj ked sa tak casto dava :( vela ludi Ti povie, ze vpravo sa dieta nahlta vzduchu, ale nie je to tak. Vyskusaj. Dieta by malopit cca 20minut.
A co Ti mala Dr povedat? Ze aBKM existuje? Nuz vela doktorov, najma zo starsej skoly to "nevie", alebo sa tvari, ze to je moderny vymysel mamiciek. Tak ako pred par rokmi reflux. Bohuzial som si tym presla pri oboch detoch a mozem Ta ubezpecit, ze ta zmena pri diete po urcitom case je zazracna.
Co sa tyka komercnych preparatov, ako Ti pise @simona92101 HA komercne formuly obsahuju nastiepenu mliecnu bielkovinu. Predpokladam, ze ak ste na HA, tak je v rodine nejaka anamneza? Nejaky alergik, inac by ste asi nedavali. Takze nejaka pravdepodobnost na alergiu je. Su rozne stupne. Ja to poviem takto, ja som dojcila, cize mne dieta nedostavalo BKM priamo, ale cez moje mlieko. A stacilo, ze som zjedla nieco so stopami, a dieta reagovalo. Nepokojom, bolestami a podobne. A u nas aj prudkym zvracanim. Stalo sa mi, ze som zjedla nejake homeopatika, alebo liek, kde bola kravska zelatina. Cize skutocne minimalne mnozstvo, cez moje mlieko a katastrofa. Tak si predstav, keby to bol pripad Tvojho dietata, ze tie bielkoviny dostava priamo. Su deti, ktore znesu male mnozstvo. Nehovorim, ze je to pripad Tvojho dietatka, len teda pisem skusenost a moznost.
@diaszoky no ak mas ty taku diagnozu,tak je vysoko pravdepodobne ze aj dieta ma.ano mlieko moze byt problem,HA nestaci.skus zatial kupit ten Nutrilon,a objednajte sa na gastro.drzim palce
@simona92101 dakujem moc mam kupit aky nuttrilon? Napises mi presny nazov? Je bez predpisu??
@diaszoky Nutrilon allergy care syneo,bez predpisu.preco myslis ze by ti nedala vymenny listok?kludne sa mozes objednat aj bez neho,ak vam potvrdia ABKM,tak vam ho moze davat na predpis lekarka.
Este ma napadlo,ked spominas ze nema okrem chrapcania ine tazkosti (ekzem,bolest bruska)ze je moznost este AR mlieka,ale lubia zapekat.
@simona92101 idem do lekarne po nutrilon snad oomoze
@simona92101 n bolesti bruska tak dvakrat denne po pol hodinu cca
@simona92101 este sa chcem opytat tym padom aj ked nejem mliecne ale mam abkm nemozem ju mojim mliekom ani dokrmovat??
@diaszoky mozes,pokial nic mliecne nejes.
@simona92101 dakujem za rady nenapadlo bi mi kupit nutrilon davam ju do vyviaenej polohy ved co citam reflux sa nelieci iba opatrenia sa robia☹️Dufam ze to polavi ☹️
@diaszoky my sme na reflux davali po napapani sirup Gastrotuss,mal by spravit v brusku akoby zátku aby mlieko necestovalo von.ale dcerku z neho bolelo brusko.
Drzim palce nech sa drobcovi ulavi.

Skus ju dojcit v inej polohe...na boku jej moze prieklopka hrtan hltan este nedoliehat...