icon

Dieťa s kiahňami v čakárni u lekára

bella1988
31. máj 2017

Maminky,som dost vydesena,prosim,ak mate skusenost,upokojte ma...
Dnes sme sli na ockovanie mmr s malym,dosli sme do cakarne,sidlia tam okrem nasej pediatricky dalsie dve,bola plna cakaren,tak sme boli vnutri asi pol minuty a potom muz zobral maleho von s tym,ze ja pockam a ked nas zavolaju,ohlasim ich,cely cas drzal maleho na rukach...vysla som von ich pozriet a tam starsi pan-dedko jedneho dievcatka nam vravi,nech sme s malym radsej vonku,ze vnutri vo vstupnej miestnosti je dievcatko s ovcimi kiahnami...ja v tom momente nervy,stres,cakali k druhej doktorke,nie k nasej,ale ani mu ani be,dievcatko vyhadzane a rodicia v pohodicke,povedala som to nasej doktorke,ked otvorila dvere,ta hned riesila s ich doktorkou,ze nech ich vybavi alebo riesi,lebo plna cakaren deti...my sme maleho k nadej dr.preniesli cez okno,aj von siel cez okno,vseho vsudy bol v cakarni asi pol minuty na zaciatku a potom cely cas vonku,zaockovali ho,no mna cele poobedie mata,ze co ked to chytil a co vlastne teraz?strasne sa bojim,mohol to podla vas chytit od toho dievcatka za tu chvilu?moze sa nieco stat,ked bol zaockovany?prosim.o normalne dieta,je to moje prve a zatial jedine dieta a som strasne vydesena...

maminecka2
31. máj 2017

@bella1988 Mne sa z tych reakcii nozik v kapse otvara. Neber si to vobec. Nepochopili o co Ti ide.
A o pat minut uz budu prispievat do temy neockovanie o hrozostrasnych nasledkoch po povinnom ockovani....

bella1988
autor
31. máj 2017

@eeffka
@deti95060810 ok,zeny,ja sa nebudem znizovat na vasu uroven a urazat vas tu,ako to robite vy,sudite bez toho,aby ste ma poznali,ale beriem,najdu sa tu vselijaki ludia s roznym intelektom a urovnou prejavu,kazdopadne dakujem za nazory,prajem vam pekny vecer,snad ste sa vyburili a patricne odbavili

bella1988
autor
31. máj 2017

@maminecka2 dakujem pekne za normalny a slusny komentar k veci a tiez za podporu,tiez dufam a budem sa modlit,aby bol maly v poriadku!ja tieto vyryvacne reci neriesim,len sa divim,ze niekto ma taku potrebu posmievat sa a urazat inych,holt,asi komplexy v sukromnom zivote...nevadi,kazdy sme iny,co i len priemerne inteligentny clovek sa takto nesprava

deti95060810
31. máj 2017

@eeffka pani evidentne nepochopila. Nabudúce bude sa trepať cez strechu. len neviem či ju tak rýchlo zbúrajú...
My máme nízku úroveň čo chodíme ako ľudia cez dvere a ona vysokú keď behá cez okno....Tak ja potom už ozaj neviem kto je čudák...😀

bella1988
autor
31. máj 2017

@deti95060810 neviem,co sa stale krutite okolo toho okna,ktore je v celkovom ponimani situacie uplne irelevantne,ale budiz...asi sa nemate coho ineho chytit,za co by ste rypali

deti95060810
31. máj 2017

@bella1988 vybúrili? nie, len nasmiali....

bella1988
autor
31. máj 2017

@deti95060810 tesim sa,ze ste sa pobavili aspon na tomto,treba si vykompenzovat,co vam chyba v realnom zivote

cecilia68
31. máj 2017

@bella1988 Tu predsa vôbec nejde o zlobu. Načala si tému a ženy diskutujú...každá máme svoj názor a že sa tebe nejaký nepáči, my s tým nič nenarobíme. Ale to okno ma aj tak pobavilo, lebo keby to vidím na vlastné oči, tak ihneď volám sanitárov z psychiatrie, aj s kazajkou 😝

bella1988
autor
31. máj 2017

@cecilia68 ja viem,ze diskutujeme,ale preboha,nazor sa da napisat aj slusne,bez urazok,narazok a posmeskov...no nic,zjavne sa nezhodneme v tom ako by mohla slusna diskusia vyzerat

asocial
31. máj 2017

@bella1988 maly nemusí mať nič, neboj..susedia mali navstevu

mirkatb
31. máj 2017

@bella1988 Choré deti by vrámci hodín určených pre poradňu nemali byť v čakárni, aj mňa by takéto niečo poriadne nahnevalo. Stalo sa nám, že sme boli u lekárky a jedna netrpezlivá mamička po zaklopaní hneď vošla dnu aj s chorým dieťatom, ktoré malo ovčie kiahne, tak nás potom lekárka pustila zadným vchodom, aby sme nemuseli prechádzať čakárňou. Niektoré mamičky sú však neohľaduplné, ak v čase poradne tam prídu s chorým dieťaťom. Ináč po očkovani MMR môže byť teplota na 10.-11. deň.

cecilia68
31. máj 2017

@bella1988 Napísala som slušne, invektívy nepoužívam😀

asocial
31. máj 2017

A o dva dni na to dieťa návštevy dostalo kiahne..tiež sa veľmi bali ( predsa len majú ročné dieťa a bolo v bezprostrednom kontakte s infikovaným..a nič..neboj

Úprimne však musím povedať, že keby neviem, aj ja by som šla s chorym dieťatom s kiahnami normálne k lekarke... našťastie, kiahne zatiaľ.neboli a som múdrejšia, lekárka má veľkým napisane, že kiahne nesmú do čakárne..len volať predtým..

Lekárky to majú zle spravené ..u nás boli lekárky tak, že všetky tri mali poradne naraz..aj majú..

kankam
31. máj 2017

@bella1988 mas 100% pravdu! S dietatom s ovc.kiahnami sa v infekcnom stadiu nechodi do cakarne.Vola sa doktorke,poradi telefonicky. Iba ak by mala izolacku,ale to ma dnes minimum pediatrov.Chodi sa po 5-10 dnoch na kontrolu.

bella1988
autor
31. máj 2017

@cecilia68 niekedy nie su nadavky potrebne a cloveka urazis aj tak,ale to ti asi pisat nemusim,sama vies co a ako si napisala.Ja by som si nedovolila z inej zeny-mamy robit prdel,ked ma obavy alebo riesi nieco pre nu zavazne,ale to som ja☺

ukulela
31. máj 2017

@bella1988 ja ako problem vidim najma ordinacne hodiny oboch lekarok - nasa ma oddelene hodiny pre chorych a tzv. poradne, vramci ktorych aj ockuje - tie byvali popoludni a chore deti tam uz nechodili. ak maju tieto doktorky ordinacne hodiny tak, ze sa stretavaju chore deti a aj zdrave, nebodaj novorodenci, tak je to cele na pixu.
... nehovoriac o chybajucich "izolackach", kde by sa dalo ist s kiahnami a pod.
mozno sa u tej druhej doktorky neklope, nepredbieha, preto rodicia len poslusne sedeli a cakali ... :(
.. inac ja by som si netrufla sama diagnostikovat kiahne - to je take, ze zavolam doktorke a pridem si po recept, ak sa vobec este daco dava? pride mi to velmi nezodpovedne, diagnotikovat bez pozretia. ale mozno sa mylim, nepamata si, ako kiahne vyzerali, ked som ich mala 🙂

jeennyv
31. máj 2017

@bella1988 ked som mala kiahne volali rodicia k dr, sli sme autom a do infekcnej ambulancie, ja nechapem dnesny na hlavu trend, nakazovat sa a curat sa s takto chorym dietatom hore dolu, sak co nech sa nakazia aj ostatni...

ukulela
31. máj 2017

@bella1988 ... a este k MMR - moj dostal reakciu - teplotu tyzden po ockovani a na dalsi vecer mierny vysev, aby si sa nezlakla - bola to reakcia, kvapla som mu fenistil a do rana OK.

kankam
31. máj 2017

@bella1988 ignoruj tie super mamicky najmudrejsie na svete.Radsej 5 krat byt nadmieru opatrna ako nieco podcenit.Dnes sa vela rodicov chova nerozumne a nezodpovedne,takze chran hlavne svoje dieta.Verim ze bude v poriadku.

bluff
31. máj 2017

Ja vobec nechapem podstatu tejto temy. Co si chcela pocut, ci sa mohol alebo nemohol nakazit? Tak odpoved je: mohol ale sa nemusel. Naozaj neviem, co vlastne tu na internete cakas .. ze ma niekto kristalovu gulu alebo co? Za par dni zistis, ci bude mat nejake priznaky choroby. Alebo si daj to odporucane vino a skus sa ukludnit. A nahodou to s tym oknom 😅 je vyborne 😅 !!

taami
31. máj 2017

@deti95060810
Na takéto typy ako ty môj dedko vždy hovoril: múdra jak Šalamúnova rit 😂
Máš bohovsky nadhľad, patent na rozum, všetko si videla, všade si bola, niekde aj dva razy 😄

momoqui
1. jún 2017

@h2 nuz tu sa jedna o 1+ rocne a tolko paniky 😀

momoqui
1. jún 2017

Ideme dnes ockovat mmr. Rozmyslam ze rovno to dame cez okno 😀

emilia25
1. jún 2017

Tak moja doktorka tiez berie taketo pripady hned aby sa nenakazili dalsie deti.a co sa tyka ci dostane.tak u nas ked najstarsi doniesol kiahne zo skoly od neho to chytila mala vtedy mala 3 mesiace a 2 stredny ich nechytili.ale za to doniesli zo skolky spinave ruky nohy a zas to bolo ze najstarsi a najmladsia ich nedostali.tak neviem cim to je.

deti95060810
1. jún 2017

@taami to asi aj tvoj dedo chodí od lekára cez okno že? Aby sa nááhodou nenakazil... 😀😀

kankam
1. jún 2017

teda fakt trocha empatie a normálneho jednania by Vám nezaškodilo, ste nespokojné so svojím životom, keď máte potrebu donekonečna to isté - rýpanie a posmešné poznámky ? Asi ste odrodili každá 10 detí a nikdy ste nemali strach a potrebovali sa zdôveriť ? @deti95060810 a spol

@bella1988 doporučujem nabudúce sa zdôver kamarátke, tu to nemá cenu ...

fra
1. jún 2017

@kankam vieš čo, má to zmysel že to sem napísala, koľko dievčat ani netušilo, že s ovčími kiahnami sa do čakárne len tak bez zavolania predtým nechodí
.
možno tým, že teraz to už vedia, uchranila par detí pred ochorením zaroven kiahnami a zaroven bakteriálnou nákazou čo býva niekedy veľmi zle znášané...

kankam
1. jún 2017

@fra máš pravda, len škoda, že samospravodliví ľudia prevažujú v tomto svete a budú vravieť že by sa neodvážili diagnostikovať vopred že sú to kiahne, ale ťaží sa im zavolať detskej a opýtať sa "mám podozrenie"ale neviem čo by to mohlo byť, môže to byť čokoľvek infekčné aj iné ... Ja som vždy volala sestričke, čo máme urobiť a vždy poradila ...

kankam
1. jún 2017

@fra ešte dodám, že kto nemá dieťa s imunitnou nedostatočnosťou a bojuje roky o zdravie svojho dieťaťa sa potom k tomu takto stavia, je mu jedno komu s tým vyrobí problém. Ja by som tiež neváhala "ísť cez okno" to smiešne pre niekoho ...

sassannka
1. jún 2017

Nečítala som ostatné príspevky, ale z môjho pohhľadu dieťa s kiahňami nemá čo v čakárni robiť, rovnako, ako človek s TBC!!!! Je vecou manažmentu ambulancie, aby vysokorizikovo infekční pacienti boli v styku s ostatnými.
Určite tu boli komentáre typu, že kiahne sú neškodné ochorenie a každý si nimi prejde. Nie, nie sú a nemusí a nie je dôvod na rozširovanie epidémie.
Každá ambulancia má administratívne hodiny a každý lekár má povinnosť vykonávvať aj návštevnú službu, takže možností, ako predísť kontaktu, je niekoľko. Len by sa muselo chcieť.