Dieťa sa nakazilo Covidom-19 od učiteľky
Ako by ste riešili situáciu, keď sa dozviete, že učiteľka chodila chorá do školy, vaše dieťa je z ničoho nič choré, potom postupne je chorá celá rodina. Dozviem sa, že učiteľka má covid a zistím, že my tiež. Teraz oznamovacia povinnosť nie je. Mám to brať ako ublíženie na zdraví?
@janage presne a by som chcela vidiet lekara, kt. by mi dal PNku na sopel alebo 2dnovu stratu hlasu (kt. inak v jeseni mavaju ucitelia uplne bezne, nakolko vela rozpravaju po lete a nastupuju jesenne dni...).....moja lekarak by mi na tieto dg. teda PN nedala...
Autorka, no daj ten zákon.Si si istá, že si si prečítala dobrý zákon a že si ho dobre pochopila? Ak áno, nič ti nebráni podať trestné oznámenie.
Vieš, možno by sa oplatilo sústrediť sa na vlastnú imunitu a zdravie. Chorým ľuďom sa nevyhnete? Mnohé ochorenia sú infekčné ešte skôr, než na človek zjavné príznaky.
Ešte daj adresu školy, kde tak zodpovedne posielajú choré deti domov. Sfi fi.
Áno, opakujem, chorý človek má byť doma. Ty tu však predvádzaš nezmyselný hon na čarodejnice - učiteľku.
@janage
Jasné, že by som si nasadila respirátor, keby som ochorela, robila som to tak vždy a dávno pred Covidom. Robím to preto, lebo si vážim svojich pacientov a ich rodiny. Keby sme to tak robili všetci (aj pani učiteľka), tak by táto diskusia asi nevznikla.
V čase Covidu som nebola ani jediný deň PN/v karanténe napriek tomu, že som robila na Covid oddelení. Maximálne som sa chránila, zaočkovaná som bola v decembri 2020 a teda doteraz som Covid nemala (v nemocnici nás testovali každý druhý deň PCR, takže by sa na to prišlo). Ale ja som naozaj nikam nechodila a stýkala som sa s minimom ľudí, ktorí sa pred stretnutím so mnou testovali. Nerobili to kvôli mne, ja som absolútne zdravá, ale keďže robím aj s onkologickými pacientmi, chcela som sa vyhnúť tomu, aby som ich v bezpriznakovom štádiu nakazila. A moje okolie to našťastie rešpektovalo.
V každom prípade, keby som mala Covid, tak určite zostanem doma, lebo si myslím, že si moji pacienti zaslúžia lekára pri plnej mentálnej kondícii, čo by som asi s horúčkou nezvládla. Ľahké prechladnutie by som riešila respirátorom a bolo by skvelé, keby to tak robili viacerí
@sorciera24
No veď nemusíš byť doma, stačí si nasadiť respirátor.
@hladamematku a tiež mi je v čakárni šum a fuk kto ako pozerá, to iste MHD a lekar ani jeden nikdy nekomentoval a to ver že tých ambulancii mame dosť pochodených.
@sss777 tu pani pise, ze ma ostat doma...ale teda nech aj tie deti si nasadia respirator...ci? to uz sa rodicom ani pocas covidu nepacilo...to nevadi, ze ohrozovali a ohrozuju oni ucitelku? vezmime to s oboch stran....(ja s tym problem nemam, chora nebyvam....)
@janage s horuckou a soplom fakt nevies citat, ergo tvoje dalsie prispevky ma nezaujimaju
@sss777 to je presne o tom. Byt zodpovedný, ale nehnat to do extrémov.
Ja poznám zdravotníkov, ktorí napriek všetkým opatreniam ten kovid dostali. A nie je ich málo.
Ja sama hoci nie zdravotnik som ochorela. Napriek tomu opatrenia považujem za prispievajuce k zníženiu rizika nákazy.
Čo sa týka pani učiteľky, áno mala si dat rúško alebo respirátor, na druhej strane my nevieme aký má zdravotný stav, či nemá niečo, čo by jej rúško či respirátor mohol zhoršiť. V škole bola len 2 dní. Netušíme či v triede boli aj iné deti s podobnými miernymi príznakmi choroby a ani ich nenapadlo si robiť test.
Ja dúfam že autor tohto článku sedí len doma a nikam nechodí . Musí byť chorý - na hlavu. 🤦 nemal by ohrozovať ľudí.
@hladamematku čo neviem čítať? S horúčku so sopľom či bez, do práce človek nepatrí. Tu si to hnala do toho extrému.
Reagovala som na tvoj príspevok o práci. Ty si mi vytkla, že píšeš o oslave.
Naozaj už reagovať nemusíš.
Stazovat sa mozes ist vies kam? Na lamparen! Sa zobud z tvojej chorej iluzie. Vsetky nariadenia ohladom covidu vyprsali. Nikto ale nikto nemoze niekoho nutit sediet doma so soplom alebo s ruskom v skole!!! Mimochodom, moj muz mi dnes poslal foto oficialneho mailu od riaditela nemocnice, v ktorej pracuje. Vsetky nariadenia vyprsali, lekari, ktori su pozitivni a citia sa dobre mozu chodit do prace. S covidom sa zaobchadza rovnako ako s chripkou.
Takze sa chod dat zatvorit niekam, kam ta preberu.
@sorciera24
To už bohužiaľ patrí k povolaniu. Ja tiež pracujem s pacientmi s tuberkulózou/HIV pozitívnymi/inak infekčnými a beriem to ako fakt, o ktorom som vedela už vtedy, keď som sa na školu hlásila. Chránim seba, aby som mohla chrániť tých okolo.
Autorka ako vieš že učiteľka to spravila naschval. Plno ľudí malo napr soplik ako pri alergii a mali covid a ani o Tom nevedeli. Ale zaujímalo by ma odkiaľ vieš že to dostal práve od p. učiteľky? Mala to napísané na čele?
@sissi2183
Áno, nikto ťa nemôže nútiť sedieť doma, ale teba by nenaštvalo, keby sa tvoja mama/otec/stará mama nakazila niečím od lekára, ktorý sa síce cítil dobre, ale veselo šíril ochorenie ďalej?
A to, že môže pracovať človek, ktorý má Covid a cíti sa dobre...zaujímalo by ma, ako príde na to, že má Covid, keď mu nič nie je. Snáď sa nikto netestuje len tak pre zábavu každé ráno...
Tak to by som ako učiteľka takmer každý mesiac riešila ublíženie na zdraví - zlatý stafylokok, čierny kašeľ, chrípka, podozrenie na svrab (áno aj ten sme mali v škole), vši som už ani nevnímala. Obyčajné sople a nádchy neriešim. A ako bonbónik som si doniesla z práce k novorodencovi mykoplazmy a chlamýdie - manžel z nich mal veľké problémy skoro 2 roky. A znova sa mu tie problémy vrátili. Nechám si od žiakov preplatiť všetky vitamíny, dovolenky a náhradné voľná, a aj Pnku ako ušlý zisk. Môže byť?
@miskakyska onko pacient bude mat rovnaky problem aj s kazdorocnou chripkou. Kovid nie je nic extra
@sorciera24 inak k tej strate hlasu. Pravidelne som na jeseň o hlas prichádzala. 2 dni náhradného voľna plus víkend a bola som ok. Až to zašlo tak ďaleko rokmi, že som už riešila s ORL, ktorá ma poslala k foniatričke. A tá mi dala teda riadne kvapky, že to sa takto nerieši, ale pekne krásne na PNku a doliečiť. Už som mala zmeny na hlasivkách.
@vreckovka2 tak ja som to mala len prve roky......stacil kalciovy sirup (a ok).....teraz po rokoch uz davno nie, ale mlade zacinajuce kolegyne s tym bezne bojuju

@hladamematku áno, reagovala som na tento tvoj príspevok: mila zadavatelka, vitaj na SLovensku v krajine kde kazdy kto ide s horuckou a soplom do prace je hrdina, LEBO TO VYDRZI,