icon

Dieťa sa sťažuje na bolesť v škole. Pomoc?

8. okt 2024

Ahojte, nás druhak sa často v škole sťažuje na bolesť brucha, hrdla, hlavy... dokolecka... Interval raz za týždeň nám volajú zo skoly že mám ísť pre neho že ho boli to a to... Ja už neviem ako mam na neho... Doma je samozrejme vylieceny. Ako mu mam dohovoriť? On sa v škole rozplače. Mali ste niekto podobnú skúsenosť? Co mam robiť? Zobrať ho domov a za hodinku zaniesť že zazrak je vylieceny? Školu mame 5 minút peši.

dzulli1980
8. okt 2024

Tak sa s ním porozprávaj ... nech sa Ti zdôverí, či mu niekto ubližuje, čo mu vadí, prekáža ... dôvod iste bude mať, inak by sa tak nesprával ... tým, že ho za päť minút odvedieš späť sa nič nevyrieši.

jurly
8. okt 2024

ak sa vylucia lekarmi fyzicke tazkosti , odpoved najdes v skole a bolesti su nasledkom niecoho psychickeho

januska12323
8. okt 2024

Takže ho nič nebolí len nechce byť v škole? Opýtaj sa jeho čo mu tam vadí, robí mu niekto zle? Triedna čo na to hovorí? Nemajú školskú psychologičku?

elzena2
8. okt 2024

No ak to ma zo stresu, tak treba hľadať pricinu. Ja som tak bola v stvrtej triede. Len keď som videla vchod do skoly, dostala som bolest brucha. A už potom aj dlhodobo, celý tyzden krce,lebo som tam nechcela ist. Dôvod bol, že ma nebral kolektiv (ja som tam prestupila po tom, ako sme sa prestahovali) a ani ucotelka ma nepodrzala, ešte aj ta urobila pár vecí, ktoré teda situáciu len zhoršili. Pomohla zmena školy- ako zázrakom vyliecena. Nezmenilo sa u vás niečo? Nová ucitelka, zavedenie známok, musi chodit sam? väčší stres ráno...?

andaluzia12
8. okt 2024

Dcéra kamarátky mala vždy bolesť brucha, hnačku a zvracanie v pondelok večer, pripadne utorok ráno. Postupne vysvitlo, že to spôsobuje absolútne nepodstatný predmet a učiteľ, ktorý ho vyučoval. Tretia hodina v utorok. Dcéru preložili na inú škôlu, dieťa zrazu zdravé … pritom mala z toho predmetu dobre známky, bála sa asi toho učiteľa …

deti95060810
8. okt 2024

chodí rád do školy?
tiež som tak v 6 tr. sa sťažovala čo všetko ma bolí. pustili ma domov a už cestou domov som rozmýšľala čo poviem nabudúce...

autor
8. okt 2024

V skole mu nikto nerobí zle a do školy chodí sám aj zo skoly, on sám to tak chce. On je len taky prefíkaný. Hovoril ze nemá rád školu, že sa tam musia učiť a jeho to nebaví. Doma sa môže hrať. Inak škola mu ide docela dobre. S učiteľom není problém. Ak mu aj niekto robí zle tak to nazaluje. V skole je aj psychologička, neviem ešte ma to nenapadlo riešiť ale už to začína byť docela často.

viera
8. okt 2024

Zazila som nieco obdobne so synom ale na zaciatku prveho rocnika...Opytam sa takto🙂, ked sa stazuje a napriklad ti volaju zo skoly..Prides prenho a nechas ho napr.doma.A pozorujes ho uz doma...Je vsetko v poriadku?Stazuje sa dalej aj doma?Alebo to zahadne zrazu zmizne?U nas to zahadne zrazu zmizlo🙂...Hned som vedela, ze to nie je ziadna hlava brucho a pod ale jednoducho v skole je problem. On nieco nevie vstrebat. Treba zistit co sa mu deje...Mozno neni este vyzrety na skolu...Ze je hravy...A ked to robi casto a prides preneho...Tak uz si mysli, ze ked zas povie, ze ho boli hlava alebo podobne.Pojde domov...Tak preto to pouziva, lebo vie, ze pojde🙂....My sme zmenili skolu.

vsicka036
8. okt 2024

Nas toto skusal uz v skolke. Tyzden tvrdil, ze ho boli hlava. Akonahle v skolke nebol, vsetko ok. Mali rozlucku so skolkou, ucitelke sa to tiez nezdalo, lebo bol v pohode. Tak sa mi potom mladenec priznal, predskolak, ze si to vymyslel. A ja uz som s dr konzultovala a riesila vysetrenia. 🤦 To iste skusal v skole s bruchom. 2x mu to zazracne preslo okamzite, ako opustil budovu. Tak sme sa s ucitelkou dohodli, ze to bude riesit az ked naozaj uvidi, ze zle. A on dostal pokyn, ked ho bude boliet, nech ide na wcko. Teraz uz vie, ze tudy cesta nevede, je tretiak.

viestta
8. okt 2024

Ked sa doma moze hrat a v skole sa musi ucit tak tam je jednoduche riesenie. Pride domov a bude sa ucit, sadnut za stol a podla rozvrhu, ked je matematika, tak bude pocitat az do aleluje priklady, nielen tie co su v ucebnici a pracovnom zosite a na DU. Ked slovencina, tak citiat, pisat, diktat. A tak kazdy predmet. Ten cas stravi ucenim, nie hranim. Ked mu to per krat spravis, jeho to blicovanie prejde ak tam nejde o nieco ine len o to, ze sa mu v skole nechce byt. Nas bol pred dvoma tyzdnami chory, nechodil do skoly. Uz v stredu povedal, ze radsej mal chodit do skoly, pretoze pekne krasne preberal doma to iste ucivo co v skole a odsedel si nad knizkami rovnaky cas ako v sklole.

mira0611
8. okt 2024

Ahoj, no my sme nemuseli prenho ist, ale aj ja som to po veceroch musela riesit.
Moj mal zvacsene krcne mandle, to mu sposobovalo bolest brucha, hlavy a hrdla, on uz mal aj hnacky. Ta zvacsena mandla, totiz zvacsinala uzliny v bruchu ... + mal aj vtedy hystamin vysoky, ze vraj ma HIT, ale uz je to 5 rokov a HIT ma jedine ak zje orieskovu cokoladu, tato kombinacia je prenho 🤢

mira0611
8. okt 2024

@mira0611 nebolelo ho to vzdy len 2-3x do tyzdna.

sandra49
8. okt 2024

Ja som to tiež robila v 2.rocniku. 🤣 vždy som sa rozplakala. A mama pre mňa musela prísť. Mňa to brucho naozaj bolelo lebo som mala stres, niekto na mňa škaredo pozrel, alebo učiteľka mi niečo vytkla, alebo som mala zlý deň a proste som stoj čo stoj v tej skole byt nechcela. Išlo o úplne banálne veci..zo začiatku tam ozaj bola bolesť ale časom som zistila ze to funguje tak som si potom aj vymyslala..doma som to ešte pár hodín hrala a dosiahla šok co som chcela. Až raz prišiel deň, kedy bola mama už fakt nahnevana lebo jej to asi doplo, poriadne mi vycistila žalúdok a aj učiteľka v škole, ta ma uistila, že keby niečo môžem jej to povedat. Odvtedy sa to viac krát nestalo. Mozno by mohlo dohodnúť sa s učiteľkou ze vyskúšate taktiku, ze mu povie, že bohužiaľ nemôžeš pre neho prísť, takže bude musieť vydržať. Ak mu reálne nič nieje, čo zrejme nieje, bude pol dna zduty a viac krát to skúšať nebude, pripadne ak sa naozaj aj po ďalšej hodine dvoch preukáže ze mu je ozaj zle tak pre neho prídeš.

martul
8. okt 2024

Zažila som. Síce nie tak často, možno dvakrát do mesiaca. Prvý, druhýkrát ok, prišla som preňho. Tretíkrát som prišla tiež, ale neodbocila som domov ale rovno doktorke. A mladý, že kde ideme. Hovorím, že doktorke, veď tu bolesť treba riešiť, nenechám ťa hádam trápiť keď ti niečo je. Treba to riešiť, zoberie ti moč, vyšetrenia, krv.....a viac som ani nemusela pokračovať. On sa nenormálne boji doktorov, on je schopný už v čakárni odpadnúť od strachu . Odvtedy nezavolá učiteľka ani raz.

annm81
8. okt 2024

1. Vylúčiť fyzickú príčinu bolesti - tým, že doma hneď vyzdravie, asi je už vylúčená.
2. Vylúčiť psychickú príčinu.
3. Ak dospeješ k tomu, že dieťa si len vymyšľa, lebo vie, že ho pustia domov, kde má voľno, tak by som sa najprv dohodla s učiteľkou - to vám volajú zakaždým, keď sa dieťa rozplače, alebo až po dlhšej dobe? Nech mu najprv skúsi ponúknuť iné možnosti - bolí ho hlava, nech sa poriadne napije, bolí ho brucho, nech si na pár minút ide ľahnúť (druháci predpokladám majú nejaký oddychový kútik). Nech volajú až vtedy, keď to už inak nejde. A keď ho budeš musieť aj tak vyzdvihnúť, prevezmi od učiteľky aj zoznam úloh, čo v ten deň preberajú. Doma má možnosť buď byť v posteli (bez elektroniky), alebo ak sa bude cítiť lepšie, tak dokončiť úlohy. Samozrejme, v ten deň by malo odpadnúť aj poobedné hranie futbalu s kamarátmi.

martinka13
8. okt 2024

Riešiť so psychologickou.

msnesquik
8. okt 2024

Psychika..

mogaa
8. okt 2024

Nuž ak ho v škole bolí brucho, zober ho domov, ale žiadne hranie....domov a lahnút do postele, lebo je chorý.....a samozrejme žiadne sladké aspom týždeń, lebo ved ho bolelo bruško.....

juliana4755
Odpoveď bola odstránená
rorino
8. okt 2024

Psychosomatika,nejaký problém v skole,alebo betar vie ako skrátiť vyucko😉

danielahamar
12. okt 2024

Psychika

basska_b
12. okt 2024

Hmm, uz mame oktober, isto uz vedia napisat par pismen, tak ked si ho vezmes domov, tak ziadne lego a TV, ale moze pisat pismenka. Cvicenie robi majstra 😃 a s pani ucitelkou by som sa porozpravala o psychickom povode jeho bolesti.

basska_b
12. okt 2024

@mogaa Mne mama davala taky horky caj. Naucilo ma to, ked mam bolesti brucha, hnacky, radsej nikomu nic nehovorit 😅