icon

DIeťa slabo priberá. Čo mám robiť?

petula162
12. aug 2010

mam 7 mes.synceka a zda sa mi ze oproti ostatnym dropcom v jeho mesiacoch je malinky a drobny ma niektora mamicka tiwz takyto probleeem ☹

janca13
13. aug 2010

@petula162 vôbec si nerob z toho ťažkú hlavu! 😉 Moja dcérka je tiež drobnučká.Jej rovesníci sú aj o hlavu vyšší a majú aj o 2-3kg viac ako ona.A čo?Tak je drobučká. ;-Bola maličká už pri narodení niekedy mi za mesiac pribrala len 10dkg a doktorka mi povedala,nebojte sa ono je kojená,jej to stačí,ved´ona to dobehne 😎 Teraz má 10mes.a7500g 🙂 ato ja som teda vysoká173cm(kilá radšej nenapíšem 😠 🙂 )takže drobec nemá byť po kom. Ak je zdravý tak sa tým netráp a užívaj si ho!!Nemaj strach on to dobehne,prajem vela zdravíčka 😉

latvia
13. aug 2010

@petula162 tazko povedat, kedze si nenapisala vahu, vysku, porodnu vahu

stvura
Odpoveď bola odstránená
adetka
13. aug 2010

nerob si z toho hlavu... Mirka ma 3 roky a oem mesiacov a vazi 12,5 kg.... mnohi jej tipuju, ze ma o rokm menej... za dva a pol roka pribrala 1,5 kila... doktorka sa ma zakazdym, ked som vyslovila strach, opytala ci dobre spinka... ci ma dostatok energie na hranie (a tej ma neurekom)... ako sa vyvyja (je inteligentna, spolocenska)... sme na dolnej hranici odporucenej vahy a rozmerov... a nevadi nam to... ako sa hovori: dobreho je vzdy malo 😉

chichaa
13. aug 2010

Tak ja mám ten istý "problém". Malá má 9 mesiacov a 7,2kg..všetci jej rovesníci majú min. o 2kg viacej...ale už to neriešim...je v tabuľkovom rozpätí výšky aj váhy na jej vek, je pri spodnej hranici a čo? Zdravá je, živá je až príliš...dobehne to neskôr a ja si užijem malinkého bábätka 😉 netráp sa zbytočne, ak pekne papá a je spokojný... 🙂

sisaha
13. aug 2010

my sme tiez z tych mensich deti. Narodila sa s krasnou vahou 3850g a 52 cm. V 1. roku vazila 7480g a merala 72 cm. Je drobnejsia, lebo ani otec nie je vysoky, ale vsetko ostatne je ok. Je chudsia, ale ma sumernu postavu. Hadam to dobehne.. Nikdy nemala take faldiky ako ostatne babatka, ale uz sa tym netrapim.