Dieťa so žlčníkovým kameňom

ikula2
25. júl 2016

Ahojte mamičky. Hľadám niekoho kto by nám poradil a pomohol. Mojej 4 ročnej dcére zistili žlčníkový kameň zhruba tak pol roka do zadu. Išli sme na sono pre časté bolesti bruška a problém s vyprázdňovaním. Na internete som nenašla ani zmienku o detských problémoch so žlčníkom. Viem že je niekoľko mamičiek, ktoré mali takéto detičky tak oslovujem a skúšam zrovna tie či tu nie sú. Lekári nevedia čo a ako vôbec robiť je malá a žiadna žlčníková kúra nepripadá do úvahy a kameň je veľký, tak lekárka sa vyjadrila, že určite sám neodíde. Upravili sme stravu dávam pozor na jedlo, ktoré jej spôsobuje bolesti.

Ďakujem za každá radu.

lenka171717
13. feb 2025

@ikula2 Dobrý večer, prosím Vás ako ste nakoniec vyriešili ten žlčníkový kameň u dcérky? Ďakujem za odpoveď

ikula2
autor
14. feb 2025

@lenka171717 Dobrý večer, zatiaľ sa držíme. Čím je staršia, tým si viac dá pozor na stravu. Pravidelne jej dávam mastichu active. Neje mastné jedlá ani strukoviny. Kamene, ale má stále. Na gastre sme vyskúšali aj lieky na rozpustanie kamenov, ale jej to nepomohlo. Chcela by som, aby operáciu absolvovala keď bude už veľká a ľahšie to zvládne.

ikula2
autor
14. feb 2025

@lenka171717 ináč v Banskej Bystrici za tie roky čo tam chodíme už nie sme takí raritný, počet detí s touto diagnozou sa zvyšuje. Na internete je dosť málo informácii a na gastre nám tiež skoro vôbec nedokázali vysvetliť ako je to možné. Ale odporúčam kontrolovať stravu najmä kaše, sladkosti často krát obsahujú kukuričnú múku, ktorá nadúva. Najmä tie "zdravé" potraviny menia pšeničnú múku za kukuričnú a dcére to vyvolávalo bolesti.