Dieťa už 3 týždne kašle. Čo jej pomôže?
Ahojte, prosim vas poradte. moje dieta uz 3 tyzdne kasle a v noci zacal aj soplikovat, horucka do toho. Mali sme uz aj antibiot., na chvilu po nich bolo dobre a zas ochorel. CRP mal negativne, nalez na prieduskach ziadny. Proste viroza, u nas vsetci chori. Co je dobre na kasel? Nejaku priridnu medicinu poradte. Nechcem donho pchat daslie lieky, ktore mu mozno ani nepomozu. Dakujem za pomoc
Cibuľový sirup (narezať cibuľu na kocky dať do mištičky a zasypať kr.cukrom pusti šťavu ), piť po lyžičkách niekoľkokrát denne, alebo anizovo feniklový čaj, čaj z podbeľa.
Nakrajaj cibuľu daj na chodidla, zabal do kuchynskej utierky, daj väčšie ponožky. Nám to echt pomohlo. A chod zase K lekárovi.
Ahoj, no keď mal CRP aj nález na prieduškách negatívny, tak snáď to zápal priedušiek nie je.
My máme ten istý problém, cca. 3 týždne kašeľ, hlavne v noci, k tomu soplíky, ktoré pravidelne odsávame... Má tiež za sebou atb, niekoľko sirupov, kvapiek, cibuľových čajov a nič nepomáha. Teraz lekárka robila krvný obraz, mal nejaké hodnoty zvýšené, takže momentálne robíme vzorky na hlísty a po ich vylúčení ideme na imuno-alergológiu. No podľa názoru lekárky je to proste prechladnutie, z ktorého sa akosi nemôže dostať. A to je už skoro mesiac mimo kolektívu, nechodí do škôlky.
teraz je take obdobie ...moj pokaslieva uz 2 tyzden ........ do skolky ho nedavam ale nieje to ani na lieky ....skus cibulovy caj alebo stoptusin , popripade homeopatika , existuje este tinktura , prirodna "respiro" ale ta je vhodna pre starsie deti
Ahoj, skús zmiešať obyčajný stolový olej, alpu a med.Ja si to namiešam do misky, poriadne zmiešaj a podľa potreby dorábaj.Našim chalanom to zabralo. pomer 1:1:1, no medu dávam ja osobne menej, aby nebolo také sladké. Skús, možno pomôže, len med je aj alergén, nám nerobí zle, ale u niekoho môže vyvolať alergickú reakciu.
Mali sme to iste, hned nam zabrali jednodruhove homeopatika DROSERA ( malinke gulicky) druhu noc kasel zmizol, odvtedy sme bez kasla 🙂 A to sme teda pochodili predtym " milion" dr. a vysetreni, nikto nevedel s tym pohnut....
Naša tiež dlho kašľala a to tak, že až vracala z toho kašľa...Tak som ju vzala k dr., nenašla nič, z čoho by to bolo, ale dala nám Trifed, že to je aj na kašeľ alergického pôvodu......Do troch dní bolo po kašli...Ale skúšali sme aj Stoptusin, aj Sinupret....Trošku pomohlo, ale aj tak to nebolo ono...
sprav cibulovy siru : nakrajas cibulu a zalejes asi 1 PL medu, nechas stat pol dna a viac... potom po lyzickach to ciste z toho davas aj kazde 3 hodiny... Vyskusane to mam velakrat.... pomohlo 🙂
a tiez mu daj k postielke cibulu s odkrojenymi koncami... inhaluje tym vypary a tiez to pomohlo dcere velakrat.

Pri takom malom dieťati ešte raz návšteva lekára. moj syn pred niekoľkými rokmi mal zápal priedušiek bez horúčiek. podĺa lekára aj to može byť.