icon

Dieťa vo veku 21 mesiacov ešte nerozpráva. Je to bežné?

veraaq
Včera o 15:19

Ahojte,je tu nejaké dieťatko čo ma 21m a nerozpráva? Povie základ mama tata baba dede(ani to uu dlho nepovedala) daj,toto,tam,mačka mnau,pes hau,brm,a to je asi všetko,problém jw ten že keď poviem povedz toto nepovie,alebo čítame knižku,ako robí mačička nepovie,ale keď vonku vidí zvieratka tal vždy povie ako dane zvieratko robí aj to napr čo som ju až tak neučila,celkom ma to trápi keď stretneme niekoho začnú na nu rozprávať a každý že ale taká velka a ešte nerozpráva 😵‍💫neviem vo robím zle venujem sa jej dennodenné,bez tv veľa knižiekcitame,aj vonku jej ukazujem,napr ani v knižke väčšinou neukáže keď jej poviem,len keď ona chce vtedy ukaze,ale rozumie si myslím dosť napr keď jej poviem zober plienku a výhod do kosa,zodvihni toto a daj na miesto,sadni si dáme topanky už mi dáva nohy,poviem ideme von ide pre tricko,keď sa spýtam kde je gól tak buď sa pozrie na loptu alebo ju donesie,len tá reč ma irituje že toľko rozprávame čítame a stále nič,je to v tomto celú ešte ok?

januska12323
Včera o 15:21

Úplne normálne ročné dieťa.

anonym_3ac831
Včera o 15:27

tak má viac ako 1,5 r, ale ešte je to všetko v pohode.
kľud, niektoré deti začnú až po 2 r.

anonym_0cbd58
Včera o 15:32

A co chces,ze ti zacne hned krasne plynulo rozpravat???Moj maly zacal chodit do skolky,rano ani obraz ani zvuk,ziaden pozdrav.Po mesiaci v skolke sa naucil povedat rano,ze cau.A teraz cez prazdniny sa pekne rozhovoril a uz vie,ze rano ma pekne povedat dobre rano.Kazdy den trenujeme,a pytam sa ho,,co mas povedat rano pani ucitelke a maly mi hned aj pekne povie.

anonym_367014
Včera o 15:43

@veraaq Súhlasím, ze to chce čas. Len ma zaujíma, že po kom by to dieťa malo byť nejako mimoriadne šikovné? Ty nielenže nevieš ani len poriadne písať, ale ani počítať. 21 mesiacov nie je rok a pol - s krátkym o, ale viac.

anonym_09df25
Včera o 15:57

@veraaq je to úplne v poriadku, ukludni sa. Nie je to cvičena opica.

anonym_410c49
Včera o 16:07

dieta ci nerozprava , nerozprava tvoje toho povie celkom dost. mam o mesias starsie a nepovedia este okrem kaka nic. keby mi povedia tolko co tebe skacem meter 20 radostou

euka210
Včera o 16:16

@veraaq ved nema ani 2r. To je uplne v pohode na 2r. Nie kazdy musi na 2r uz rapotat. Hlavne ze rozumie pokynom. Nie je opicka, aby vsetko po tebe opakoval ked nechce.

anonym_9d7d2d
Včera o 16:27

chudence deti, v 2 r pod stresom, aby plynule hovorili. Nahovoria sa este dost ...

tom_i
Včera o 16:30

@veraaq kam sa ponáhľaš, s kým sa pretekáš... veď je to normálne dieťa.. hádam ti nebude recitovať Hviezdoslavova

andulka220989
Včera o 17:10

Ako mama autistu, ktorý nerozprával do 3,5 roka napíšem, že viac ako samotná reč je dôležité porozumenie. Ak dieťa raz povie ako robí mačička, ale na druhý krát nie, tak to neznamená, že to nevie. Dieťa nemusí ani opakovať či hovoriť to čo chceš. Dôležité je porozumenie. Ak povieš: Poď ideme papať/jesť a rozumie. Ak povieš: Daj loptu a podá. Zdieľa? Ak ukážeš aha tam je lietadlo tak sa pozrie? Mladšiu mám zasa extra ukecanu. Od 1,5 roka dáva také suvetia, že nechápem.

andulka220989
Včera o 17:12
@januska12323

Úplne normálne ročné dieťa.

@januska12323 Ročné? Nie náhodou skoro 2 ročné?

andulka220989
Včera o 17:12
@anonym_367014

@veraaq Súhlasím, ze to chce čas. Len ma zaujíma, že po kom by to dieťa malo byť nejako mimoriadne šikovné? Ty nielenže nevieš ani len poriadne písať, ale ani počítať. 21 mesiacov nie je rok a pol - s krátkym o, ale viac.

@anonym_367014 Kde píše, že má rok a pol?

anonym_367014
Včera o 17:37
@andulka220989

@anonym_367014 Kde píše, že má rok a pol?

@andulka220989 Pôvodne mala taký nadpis, aj s chybami, Admin to zmenil.

anonym_2ee690
Včera o 18:46

No okolo 2 rokov už by mal mať širšiu slovnú zásobu,po 2 spájať dvojslovne
Môj v tom veku 21-22m zrazu začal veľa naberat
Ak by po 24 m sa nerozbehlo a nepouzival aspoň 50 slov v bežnom dni,tak viac sa treba na to zamerať, prípade riešiť

mauduska
Včera o 18:50

Môj syn mal nedávno dva roky a tento týždeň sa “rozhovoril” - pre nás je to veľký pokrok, lebo tiež rozprával veľmi málo. Z ničoho nič začal po nás opakovať hociake jednoslabičné slová a po pár dňoch aj dvojslabičné. Dokonca dnes za mnou ráno prišiel a hrdo len povedal “žaba” a odišiel 😅🧡 takže sa rozhovorí, neboj sa 🙂 ak tebe rozumie, ty jej rozumieš, nerieš to. Každý ide svojim tempom 🙂

kacena4
Včera o 18:58

ako ze nerozprava?? vsak povie kooopu slov, na vek primerane aj citoslovcia ako hav mnau ham sa povazuju za slova

anonym_526523
Včera o 19:41

Mam 2dcery. Jedna ako 2-rocna uz rozpravala vsetko. Druha ako 2-rocna zacala rozpravat. Ma 2,5 a je to uz lepsie. 🤣

2691
Včera o 20:32

@veraaq je to ok.Nrmusiš sa bať.Koleynka má tiež dieťa.ktore do 3 rokov veľa nehovorilo.
Zrazu sa mu zachcelo rozprávať a robí to v kuse😁

2691
Včera o 20:33
@anonym_2ee690

No okolo 2 rokov už by mal mať širšiu slovnú zásobu,po 2 spájať dvojslovne
Môj v tom veku 21-22m zrazu začal veľa naberat
Ak by po 24 m sa nerozbehlo a nepouzival aspoň 50 slov v bežnom dni,tak viac sa treba na to zamerať, prípade riešiť

@anonym_2ee690 netreba robiť paniku, je to úplne v poriadku

2691
Včera o 20:35
@anonym_367014

@anonym_367014 našťastie nebude po tebe.

anonym_2ee690
Včera o 21:22
@2691

@anonym_2ee690 netreba robiť paniku, je to úplne v poriadku

@2691 žiadna panika,len posúvam info 🙂

anonym_b8f976
Dnes o 02:41

Starsi vedel pozvat rodinu na 2.narodeninovu oslavu a mladsi zacal rozpravat po 3.narodeninach😁 obaja chlapci🩵💙

anonym_1cc843
Dnes o 05:58

Moji synovia obaja začali rozprávať až po 3 rokoch, starší syn už mal skoro štyri...už sme to riešili aj s logopedickou...on bol proste lenivý, nechcelo sa mu, dlho nevedel R ( naučil sa až ako 10 ročný)...lenivý je doteraz , ale študuje už na VŠ, takže s intelektom to nesúvisí🤣