icon

Dieťa zle počuje

11. okt 2022

Ahojte, malá mala zápal uší. Od soboty jej je dobré, ale dnes sa jej zhoršil sluch, fakt je hluchá ako poleno. Ráno ideme opäť k dr, to je jasné, ale stretol sa s tým niekto? Ďakujem 🙂

stellarstar
11. okt 2022

Áno po viacerých zápaloch mám vyše 40% stratu sluchu ale nemusí tonbyt váš prípad. Môže jej to prejsť

autor
11. okt 2022

@stellarstar dcéra mala teraz prvý krát, má 5 rokov 😢

kacena4
11. okt 2022

ano je to normalne, casom sa to zlepsi, nasa mala opakovanie po zapaloch nemeratelne hodnoty a po par dni/tyzdnov sa to zlepsilo vzdy do povodneho stavu

autor
11. okt 2022

@kacena4 áno? Lebo dnes sa jej to rapídne zhoršilo, ráno ešte počula normalne a teraz večer počuje len keď jej hovorím skoro do ucha 🤦

janinah
11. okt 2022

ak má liečbu od dr,tak načo tam idete ráno? nepočutie patrí k zápalu,treba uško čitiť,len skraja,čo vidíte a davať liečbu...nie som laik

janinah
11. okt 2022

a žiadna voda do ucha a už vôbec nie šampon

autor
11. okt 2022

@janinah ATB douzivala v nedeľu a dnes sa jej zhoršil sluch, ja nebuďme nič riskovať. Nech jej uši pozrú, či netreba ďalšie ...

lulaby1982
11. okt 2022

Smer otorinolaryngolog ,ak tam bol zápal . Uško sa potrebuje spamätať po prekonaní choroby.

Ak by nebol zápal,mohlo by ísť o neuroticku hluchotu, že by prekonala ,nejakú životnú udalosť,kt. by jej ovplyvnila sluch, to len tak na margo, čiže smer psychológ.

autor
11. okt 2022

@lulaby1982 mala zápal, do nedele brala ATB . Na ORL sme boli, tam potvrdili zápal..

ajsha123
11. okt 2022

Ahoj, my sme mali tiež zápal stredného ucha, dokonca dcére praskla blanka na bubienku... Dostala atb alna 7 dní a doktorka orl, ze ju chce vidieť po 7 dňoch... A na kontrole zistila, ze to stále nie je ok. Z výteru boli po týždni výsledky, streptokokova infekcia (zo skolky). Musela brať atb ďalších 10 dní, dokopy 17 dní atb... A po 17 dňoch kontrola a este stale to nemá dokonale zdravé...
Určite choďte na kontrolu k ORL

autor
11. okt 2022

@ajsha123 áno, nám hovorili na ORL, že jej prasknú uška a tak aj bolo, lebo jej niečo vytekalo z uška. Určite ideme, to bez debaty. Už ste ok?

ajsha123
11. okt 2022

Áno. Vo štvrtok sme boli na kontrole po 17 dňoch atb, dnes je utorok... Je to stále v čerstvej pamäti preto som pisala... A to bola v škôlke 3 dni vseho vsudy. Dostala nadchu, plný nos, začala pokaslievat. Na 4.den od prvej nadchy ju uz boleli uši.... Hneď smw šli k orl. Veľmi prudký priebeh choroby...

autor
11. okt 2022

@ajsha123 presne ako u nás. Ešte jeden deň mala len jedno ucho zvonka zapálené a na druhý už obe uši poriadne ..

simonecka008
11. okt 2022

Ake atb ste mali na zapal?

autor
11. okt 2022

@simonecka008 cefzil

autor
12. okt 2022

Boli sme na ORL a prefukovali jej ucho, zajtra ideme znova..

ajsha123
12. okt 2022

Predpokladám, že ju to bolelo, chúďatko zlaté 🙁 Zápal tam už nemá?

autor
12. okt 2022

@ajsha123 jedno uško má trocha začervenané ešte. Nebolelo, vravela, že jej to bolo len veľmi nepríjemné.